Reportaj
Caritate la buricul gol şi cu sufletul plin: Happy Halloween pentru Nicu Pavil între lacrimi, dans, bostani şi Miss – VIDEO & GALERIE FOTO 
Centrul Vechi al oraşului a prins din nou viaţă vineri seară, cu ocazia spectacolului caritabil Happy Halloween organizat pentru Nicu Pavil. În jur de 500 de botoşăneni, majoritatea din zona istorică a urbei, s-au strâns începând cu ora 17:00 la scena montată în Piaţa 1 Decembrie 1918, în apropierea monumentului închinat maiorului Grigore Ignat.
happy halloween nicu pavil botosani

Muzică, dans şi MissTV cu mesaj din suflet

Timp de aproximativ o oră şi jumătate au alternat momentele de bucurie cu cele de tristeţe. Pe scenă au urcat trupe de dans locale, precum Glamour, solişti locali, printre care Oana Tăbultoc, dar şi fetele de la MissTV, care s-au bucurat de un mare succes, fiind primite cu urale şi chiuituri de spectatori. Îmbrăcate îndrăzneţ pentru un început de noiembrie, cu spatele dezgolit, tinerele au ţinut să adreseze un mesaj lui Nicu Pavil. „Îi dorim putere şi mentalitatea unui învingător pentru a depăşi momentele grele prin care trece (...). Mulţumim tuturor celor prezenţi aici pentru că, în final, tot ceea ce contează sunt lucrurile făcute din suflet, pentru suflet”, a transmis Ramona Chihaia. 

Nicu! Nicu! Din câteva sute de piepturi, pentru o mamă înlăcrimată

Întrucât Nicu Pavil este plecat în Germania, acolo unde a efectuat în această săptămână un consult medical, pe scenă a urcat mama sa. Vizibil emoţionată, femeia a mulţumit printre lacrimi organizatorilor şi tuturor participanţilor pentru sprijinul acordat.
„Muţumesc din suflet, sunt cu inima copleşită de durere şi nu-mi găsesc cuvintele acum. Vă mulţumesc din suflet. Dumnezeu să vă dea sănătate”, a afirmat Rodica Pavil.
În acele momente oamenii strânşi lângă scenă au început să strige: Nicu! Nicu! făcându-i simbolic din mână băiatului.
„Nu vreau să plângeţi, v-am promis că o să fim alături de dvs., uitaţi cât de mulţi au venit aici alături de noi”, i-a spus Andreea Buiuc, vicepreşedinte TSD Botoşani, coordonatorul spectacolului, mamei băiatului.
Totodată, s-a dat citire unui mesaj din partea acestuia: „De când am început acest drum, pentru strângerea de fonduri necesare operaţiei foarte costisitoare, botoşănenii s-au arătat solidari cu suferinţa mea şi pe această cale doresc să le mulţumesc”.

Final romanes

Întregul spectacol s-a încheiat cum nu se putea mai nimerit dată fiind locaţia de desfăşurare a evenimentului. Pe scenă a urcat o formaţie romanes, cu manelist şi dansatoarele aferente, lucru care a încântat publicul. Dincolo de muzica ce le-a mers la suflet, cei prezenţi au trecut de la admirarea spatelui gol al fetelor de la Miss TV la privitul abdomenelor etnicelor. Asta chiar dacă adolescentelor rome le-au lipsit nişte parteneri pe măsură, un puştiulică încercând prin mişcări provocatoare să suplinească absenţa unui veritabil dansator.


Între bostani şi TSD-iste de epocă

Totul s-a derulat în prezenţa primarului Ovidiu Portariuc, într-un decor în care specificul zonei a fost combinat cu elementele proprii unei sărbători de Halloween. Astfel, balcoanele au fost ornate cu bostani luminoşi şi inscripţionate cu „Happy Halloween”, iar prin Piaţă s-au dispus baloţi de paie şi desene înfricoşătoare. De asemenea, membri ai Tineretului Social Democrat, organizatorul spectacolului, precum şi elevi de la Colegiul Economic Octav Onicescu, s-au îmbrăcat în costume de epocă, unii dintre tineri având şi feţele pictate. Pe parcursul spectacolului au mers printre oameni, oferindu-le dulciuri, mere şi nuci. Alţi tineri au trecut cu o urnă printre participanţi pentru a face donaţii destinate lui Nicu Pavil.

„O primă încercare, un prim pas”

În final s-au strâns 1.860 de lei, urnele fiind deschise în prezenţa mamei şi a naşilor băiatului.
„Nicu, îţi promitem că vom face tot posibilul, d-nă vă primitem că asta a fost o primă încercare, un prim pas”, i-a spus Andreea Buiuc.
Nicu Pavil
are 21 de ani şi luna aceasta a descoperit că are o tumoră situată între nervul auditiv şi nervul creierului mic. Are nevoie de o operaţie în Germania, care după consultaţiile din această săptămână a fost estimată la 40.000 de euro, bani de care el şi familia sa nu dispun.
Cei care vor să îl ajute pot face donaţii în conturile deschise pe numele Pavil Vasile Nicolae:
BCR :
RON : RO09RNCB0312126445850001
EURO: RO79RNCB0312126445850002.
De unde daţi un bănuţ Dumnezeu să vă de-a înzecit.

Numerele de contact sunt:
0751563609 -mama(Rodica);
0755837153- tata (Nicu).
Detalii pe:
nicupavil.blogspot.ro/
VEZI ŞI:
Bostănărie de partid pentru Nicu Pavil,TSD- istele devin medievale – GALERIE FOTO
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
Strigăt de ajutor de la un botoşănean de 20 de ani – AFLĂ-i povestea

REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
REPORTAJ în România nimănui și copiii sacrificați ai județului: Două fete care vor să învețe, retrase de mamă de la școală – GALERIE FOTO
La fix 40 de kilometri distanță de municipiul Botoșani se află comuna Cordăreni. Undeva dincolo de Dorohoi, drumul cu mașina este unul anevoios, nu din cauza a cine știe ce obstacole, ci doar a gropilor care fac distanța până acolo să fie parcursă în mai bine de o oră.
Paradisul din orașul mort
Oamenii curg valuri pe poarta fabricii, iar într-o parcare imensă zeci de autocare şi microbuze îi aşteaptă să îi ducă acasă. Pare o scenă desprinsă de pe fostele platforme industriale comuniste, când la ora schimburilor totul era un furnicar, muncitorii abia aveau loc să treacă unul de celălalt, iar autobuzele aveau călători şi pe scări. Doar că aici tabloul este totuşi diferit.
REPORTAJ: Cel mai frumos moment pe Bulevardul Mihai Eminescu, câinele Basil adus la Botoșani pentru un băiat – GALERIE FOTO & VIDEO
Ceea ce s-a petrecut joi dimineață pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost un moment plin de emoție și o lecție dureroasă de viață, deopotrivă.
Orașul în care trăiesc de 36 de ani! ... Și care chinuiește nevăzătorii: șoferi ignoranți , lucrări nesemnalizate, agresiuni
Reluăm astăzi publicarea textelor scrise de nevăzătorii botoșăneni în cadrul concursului „Botoșani, orașul în care trăiesc!” organizat de filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR). După ce am inaugurat serialul cu un text scris de cea mai tânără participantă la proiect și l-am continuat cu ”veteranul” competiției, astăzi a venit rândul președintelui ANR Botoșani.
INEDIT: Statui cu Mihai Eminescu și Veronica Micle în mărime naturală dezvelite de fostul șef al Poliției cu primar și afaceriști – FOTO & VIDEO
Moment deosebit petrecut de Sfântul Dumitru la o aruncătură de băț de municipiul reședință de județ. Fostul șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău este cel care a făcut posibil ca județul Botoșani să aibă statuile poetului nepereche și a femeii pe care a iubit-o.
La drum, la braț cu ecoul bastonului alb: Strigau „chiorul, chiorul” și mă orientau în direcții greșite
Botoșăneanul continuă proiectul unicat în mass-media din această parte a țării și derulat în colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) publicând texte scrise de nevăzătorii botoșăneni pentru Concursul „Botoșani, orașul în care trăiesc!”.
TULBURĂTOR: Botoșaniul văzut prin ochii unei tinere... nevăzătoare: Botoşani, oraşul copilăriei mele
În colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR), Botoșăneanul demarează astăzi un proiect unicat în mass-media din această parte a țării. Timp de mai bine de o lună, în fiecare week-end, vom publica articole despre oraș scrise de persoane pentru care ”lumina ochilor” este doar o metaforă.
Din cate am obeservat fetele si baietii de la liceul Teoretic Grigore Antipa au fost imbracati in costume de epoca
2 noiembrie 2013, 19:49
Hai sa o lasam balta cu "prostiile astea venite din Occident (cu izvor protestant). Spun jurnalistii ca s-au strans 1800 de lei. Este de rasul curcilor. Daca ar da numai spaga din "contracte" si aici ma refer doar la cate o persoana), politicienii ar foi strans mai mult.
2 noiembrie 2013, 19:12
o sa fie bine RODICA Dumnezeu sa va dea la toti din familie putere si se va sfarsi cu bine
2 noiembrie 2013, 16:10
o sa fie bine RODICA Dumnezeu sa va dea la toti din familie putere si se va sfarsi cu bine
2 noiembrie 2013, 16:10
O singura intrebare am pt ambii domni comentatori:O DONATIE PT NICU ati facut?
2 noiembrie 2013, 13:14
Cum de nu au furat bicileta sau poza a fost facuta inainte?
2 noiembrie 2013, 11:30
Un kitsch cum numai pzd-istele puteau sa faca! Mai bine puneau bani mana de la mana si-i dadeau dar de, prostul nu-i prost destul daca nu-i fudul. Mortariuc e in nota obisnuita de prostie, a ajuns sa se ascunda dupa fustele balabustelor.
2 noiembrie 2013, 09:20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Am văzut că se fac anchete peste anchete și după aceea se mușamalizează tot. Eu m-am săturat de aceste mușamalizări, iar oamenii să moară cu zile”, Liliana Mincă, președinte ALDE Botoșani ...
astratex.ro
sibello.net%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7231 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2861 lei
GBP
Lira sterlină
5.2496 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9027 lei
XAU
Gramul de aur
192.9580 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4531 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9641 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2263 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6326 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.