Reportaj
Dragoste nebună la 88 de ani: Doi pensionari botoşăneni au fugit deacasă şi s-au căsătorit în secret, nepoţii şi copiii sunt şocaţi: Ducă-se pe pustii
Pentru doi pensionari din municipiul Botoşani viaţa a bătut filmul. Sigur, mai spre sfârşit, dar sigur l-a bătut. La 88 de ani – EL şi 75 de ani – EA, Costachi şi Elena au căzut într-un final de acord că a cam sosit timpul să îşi unească destinele. Se cuplaseră de vreo trei ani, dar pasul cel mare l-au făcut abia ieri, când au spus DA în faţa ofiţerului de Stare Civilă.
pensioanri indragostiti elena nica costachi gurici

Trei ani de dragoste încununaţi la Starea Civilă fiindcă mireasa se cam temea că-şi pierde mirele

După peste 70 de ani de viaţă şi vreo trei de relaţie, Elena Nica a devenit în sfârşit doamna Gurici, iar Costachi a rămas tot… domnul Gurici. S-au cunoscut prin cartier, ambii locuiau în Bucovina. Nea Costachi fusese deja căsătorit de două ori, iar tanti Elena o singură dată. Stăteau la două blocuri unul de altul şi singurătatea i-a unit. Cum bătrânul locuia într-o garsonieră, s-a mutat la… iubita, care avea apartament. De vreo câteva săptămâni nea Costachi cam dădea semne de oboseală – „şi aseară mă gândeam că îl pierd” – s-a destăinuit tanti Elena la Starea Civilă, aşa că au hotărât să devină parteneri de viaţă şi în acte, până ce n-o fi prea târziu. Zis şi făcut! S-au dus frumos ca doi tinerei la Casa Căsătoriilor şi şi-au făcut şi ei programare ca tot omu’. Ieri pe la 12:00 ar fi trebuit să li se împlinească sorocul, numai că, nerăbdători nevoie mare, înfruntând zăpadă şi gerul de afară, pe la 11:30 erau deja drepţi la Starea Civilă. Scrupuloşi de obicei cu programările, pe angajaţii serviciului subordonat Primăriei Botoşani i-a cuprins duioşia şi i-a luat mai repede fiindcă erau cam zgribuliţi, adică tremurau şi la propriu şi la figurat, şi de frig şi de emoţii. Şi de nelinişte, şi de bătrâneţe, lui nea Costachi Gurici tare i-a mai tremurat mâna şi greu i-a mai fost să-şi pună iscălitura pe certificat. Până la urmă a reuşit însă, aşa că în faţa a doi martori, pe care dl Gurici i-a tot căutat joi prin cartier, inclusiv pe la asociaţia de proprietari, Costachi şi Elena şi-au văzut visul cu ochii, au devenit soţ şi soţie.

„Mirele ia mireasa în braţe şi o coboară pe scări”

Aşadar, s-au căsătorit într-o zi de joi. Cu o săptămână înainte s-au interesat la Oficiul de Stare Civilă din subordinea Primăriei Botoşani despre actele de care au nevoie pentru a-şi lega şi oficial destinele. Nu au trecut neobservaţi, salariaţii Mihai Mosneagu ofiter de stare civila botosani  statului fiind miraţi de cuplul care a dorit să spună DA. Au lăsat o impresie puternică, inclusiv ofiţerului de stare civilă care i-a căsătorit şi care a şi glumit cu ei.
„El era un tip spiritual, aveai cu cine discuta, a lucrat în cadrul Armatei ani de zile şi din spusele lui este singurul din contingentul lui care a mai rămas în viaţă. Este şi veteran de război, avea legitimaţie, chiar am văzut-o. Au venit doar cu doi martori, a fost ceva restrâns”, a declarat Mihai Moşneagu, ofiţer de stare civilă.
Cei doi i-au împărtăşit atât dragostea care i-a adus împreună, cât şi temerile pe care le au.
„Ea, mireasa, zicea că vrea neapărat să facă oficierea ca să nu-l piardă. Aseară era cât pe ce să-l piardă. Zic, cum să-l pierzi că aici există o cutumă după căsătorie: mirele ia mireasa în braţe şi o coboară pe scări”, a povestit amuzat ofiţerul de stare civilă.

O dragoste interzisă, plină de secrete

Partea cea mai interesantă abia de acum încolo urmează. Aflând de povestea de dragoste a vârstnicilor, reporterii de la Botoşăneanul au pornit în căutarea originalului cuplu.
„Aaaa, dl Gurici, da… căuta săracu’ azi prin cartier oameni, că n-avea martori pentru căsătorie. Păi s-a mutat la tanti Nica, adică la… soţie, cum ar veni”, ne-a spus vizibil amuzată administratora asociaţiei unde este arondată deja fosta d-na Nica.
Am dat până la urmă de bloc, sunăm la uşă şi când încolo iese o d-nă care nu credem să fi făcut 40 de ani. Îi zicem că o căutăm pe „d-na Elena Nica… de fapt, d-na Gurici”. Femeia se sperie: „dar cine sunteţi?”, „dar ce a făcut?”, „dar ce s-a întâmplat?”, „păi eu sunt fiica d-nei Elena”. Ce a urmat chiar este demn de o emisiune tabloid cu „şoc, şoc, şoc”. Şi asta fiindcă fiica, d-na Cristina adică, a aflat de la jurnalişti că mama sa tocmai s-a căsătorit pentru a doua oară. Mai exact, bătrânii locuiesc împreună cu fiica mică a d-nei Elena, însă au plecat pe furiş de acasă, fără să spună unde şi nu au suflat un cuvânt despre căsătorie. Nici înainte, nici după… D-nei Cristina cu greu i-a venit să creadă că la 75 de ani mama sa e proaspătă… mireasă:
„N-am fost… Eu n-am fost acasă, am avut nişte probleme prin oraş, dar vă spun, eu sunt fiica lu’ d-na Nica (d-na Gurici – n.r.)… nu ştiu. El e în sufragerie, se uită la televizor, ea face mâncarea în bucătărie”.

„Dacă pe el nu-l mai duce mintea, eu cred că pe matale te mai duce oleacă”

Când am dat să-i arătam şi o poză după certificatul de naştere orice dubiu s-a risipit.
„Eu i-am zis, dacă pe el nu-l mai duce mintea, eu cred că pe matale te mai duce oleacă, dar dacă o pierzi şi matale nu e nici o problemă, n-am nici o treabă (…). Eu n-am ştiut de chestia asta, de căsătorie, eu acum… am rămas… Săracii de dânşii, erau beţi sau treji oare?” întreba şocată d-na Cristina.

VEZI CEA MAI ÎN ETATE MIRESUCĂ DE LA BOTOŞANI:Ne-a povestit că proaspăt oficializatul cuplu n-o duce tocmai greu, cum s-ar putea crede, fiindcă EL are o pensie de 2.500 lei întrucât a fost maistru militar, iar EA 560 de lei. Aşa că nici nu a vrut să audă de eventuale cadouri de nuntă.
„Da’ ce ajutoare dom’ne să le daţi dacă ei au 30 de milioane pensie şi ei nu plătesc nimic? Da’ ce-s necăjiţi, sunt vai de capul lor? Daţi la unul necăjit, care-i vai de capul lui, n-are ce mânca”, spune d-na Cristina.

„Du-te domnişoara mireasă că te caută ziariştii”

Femeia a cam ajuns la capătul răbdărilor cu iubăreţii care împreună fac 163 ani de viaţă fiindcă o tot ţin într-un chef. Nu prea contribuie la cheltuieli, merg prin staţiuni (anul trecut au fost, de exemplu, la Călimăneşti-Căciulata), adică în general, aplică dictonul acela cu „Trăieşte fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima”. Oricum, cert este că „asta e a treia femeie la dânsu’”, iar EL e al doilea bărbat pentru EA. Costachi Gurici are doi băieţi cu prima femeie, două fete cu a doua, iar cu a treia… sigur n-o să mai aibă vreunul.
Insistăm totuşi să vedem însurăţeii, aşa că femeia intră în casă şi strigă: „Eu măduc să-i spun miresei. Du-te domnişoara mireasă că te caută ziariştii, du-te şi vezi”.

Miresuca n-are chef de vorbă

Noua doamnă Gurici nu prea are însă chef de vorbă
„Nu mă felicitaţi nimic, nu nimic. Vedeţi-vă de treabă copchii în voia cea bună”, ne respinge Elena Nica… pardon, Gurici.
Insistăm să-l vedem totuşi pe soţ, dar ne izbim de o minciună: „ce să-l chem, că el nici nu e acasă”. Când îi zicem că fiică’sa tocmai ne-a spus că nea Costachi se uită la TV… „eee, şi chiar dacă e acasă… Nu-mi trebuie ninica!” şi izbeşte uşa.

pensionari indragostiti elena nica gurici

„Noi am fost să căutăm adidaşi şi ei au luat starea civilă”

Coborâm scările, însă din urmă ne ajunge fiica sa, care încă nu-şi revine. În faţa blocului se întâlneşte cu fiul său, adică nepotul… miresei. Nu vă mai povestim ce au vorbit, redăm direct dialogul:
-    Claudiu, îţi dă mama bani, du-te şi cumpără un buchet de trandafiri că bunică-ta a luat starea civilă cu Gurici.
-    Ce…!?

cristina nica
-    Să mor eu, a venit d-ra şi cu dl de acolo, reporterii, să îi fotografieze. Noi am fost să căutăm adidaşi şi ei au luat starea civilă. Du-te sus mamă.
-    Vai de mine, îi dă la ziar, la câţi ani are se căsătoreşte acuma…!?


-    E bunica ta, mamă…

În câteva minute cartierul începe să vibreze. D-na Cristina prinde o vecină la dat zăpada de pe maşină şi i se confesează că maică-sa tocmai şi-a tras… bărbat.
-    Eu m-am dus să-i iau azi adidaşi lui fecioru’meu şi ei când acolo au luat starea civilă. Spune şi matale dacă au minte?
-    Ducă-se pe pustii!!! 
S-au săturat de restricții! Revoltă în Piața Revoluției, sute de oameni în stradă, jandarmii au interzis accesul și altora, s-au ars măști și fumigene – GALERIE FOTO & VIDEO
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Loading...
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
Loading...
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
BRAVO . NU VAD CE E ANORMAL .ANORMAL E ARTICOLUL SI MODUL GROSOLAN DE A INTRA IN VIATA OAMENILOR.
16 februarie 2014, 07:30
Foarte frumos.Măcar la bătrânețe dacă întâlnești fericirea și tot e bine decât NICIODATĂ.
13 februarie 2014, 23:25
Nea Costica trebuia sa anunti si colegii din atelierul in care ai lucrat,sa participe si ei la acest eveniment emotionant. Prea multe ar fi de prisos sa-ti spun,insa a spus extraordinar de frumos,d-na sau d-nul M.Casian,care ma alatur si sustin aceasta pozitie.In final doresc acestui cuplu ani multi si fericiti! Cunosc foarte bine viata acestui om Gurici care a trecut prin multe greutati ale vietii. Razboi,foamete,prima sotie a avut darul alcoolului,din aceasta cauza a si murit,iar cei doi fii,baieti,s-au prapadit si ei pe la Minele Petrosani,Petrila,Hunedoara tot din cauza alcolului. De pe urma lor,nea Costica Gurici,a cules numai necazuri si suparari,iar serviciul pe care l-a avut in Armata a fost foarte greu,de dimineata pana-n noapte. Sa nu-l judece nimeni,pentru ca nu are dreptul!
13 februarie 2014, 16:18
Atitudinea corecta a celor doi oameni este laudabila. Nu este permis sa traiesti in concubinaj, asadar, se cuvine ca cei doi sa faca si cununia religioasa. Nu inteleg de ce unii se mira de faptul ca cei doi isi permit dreptul de a spera, de a iubi, de a pune lucrurile pe fagasul firesc. Sa mai amintim ca nu exista o varsta cand poti spune ca nu mai ai nici o sansa, nici un rost. Este posibil ca multe persoane mult mai tinere din grupul celor care se amuza, sau din jurul lor pur si simplu, sa moara cu mult inaintea acestui cuplu. Oamenii mor si la varsta copilariei, si la tinerete ...etc. De asemenea cred ca multe cupluri care traiesc fara binecuvantarea lui Dumnezeu trebuie sa vada in ei un exemplu.Trebuie sa invatam ce inseamna respectul, conditie sine qua non pentru relatiile dintre oameni. Ma intreb de ce noi, romanii, avem tendinta de a ridiculiza, de a desfiinta, de a arunca, in toti si toate, cu noroi.Un reportaj bun ar fi de dorit. Cineva cu o vedere pozitiva asupra lumii ar trebui sa scrie elevat si inteligent...Lipsesc din comentarii solidaritatea umana, intelegerea, disponibilitatea si, mai ales, respectul care este masura iubirii noastre. Tot ce am citit si am vazut referitor la acest eveniment arata doar ca suntem repetenti la cateva materii, intre care Codul bunelor maniere, Credinta, Speranta si Dragostea de aproapele.O alta stire pe care am aflat o zilele trecute este cea legata de cuplul care a sarbatorit 93 de ani de casatorie...ei au 113 si 115 ani...Asadar, comparand, doamna care s a casatorit de curand are o speranta de viata de aproape 40 de ani...exact varsta fetei sale, iar domnul de 27 de ani...Vi se pare putin? Nu, este o viata de om...Mai conteaza si starea sufletelor: daca sunt linistiti si fericiti, eu cred ca ar trebui sa deschidem ochii mari...Putine evenimente tin de hazard: multe dintre ele contin semne si simboluri...Viata lunga si fericire, in mijlocul unei lumi in care nu este usor de trait, ii doresc, din inima, acestui cuplu. M. Casian
13 februarie 2014, 10:56
Tot respectul pentru decizia lor!Rusine celor care arunca cu pietre si celo care i-au pus intr-o postura nedemna.Este dreptul lor la viata, De ce vi se pare anormal, ca la aceasta varsta sa-ti doresti pe cineva alaturi? Iubirea si dragostea nu este numai pentru cei tineri.Celor care prin reportajul lor au dorit ceva senzational, sa fie convinsi ca facut doar rau si poate isi vor aduce aminte cand vor fi si ei in aceasta postura.
8 februarie 2014, 20:48
la asa o pensie si la ce varsta are il iubeam si eu,dupa ce da coltul raman cu jumatate din pensie!
31 ianuarie 2014, 15:30
Doi nebuni doi nebuni care se iubesc, bravo lor merita tot respectul nostru. FELICITARI si MULTI ANI!!!!
31 ianuarie 2014, 08:57
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.1 o C
Dorohoi
20.1 o C
Bucecea
19.7 o C
Darabani
19.8 o C
Saveni
20.5 o C
Ştefăneşti
23.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.