Reportaj
FOTOREPORTAJ Agro-Zoo între masaj cu pumnii la fetiţe, hemoroizi, scroafe vietnameze, EuroŢurcanu şi bivoli de familie 
Mediul rural botoşănean s-a mutat pentru două zile la oraş. Organizat înpremieră în municipiu, Târgul Agro-Zoo a adunat mii de botoşăneni,deopotrivă comercianţi, cumpărători şi vizitatori, dar şi companii dinalte judeţe.


Micul la preţ mai… mic

Au fost prezenţi astfel de la agenţi economici axaţi pe credite bancare pentru agricultură până la o firmă din Suceava care produce băuturi răcoritoare cu sucuri de la Curteşti. Lor li s-au alăturat vânzători de „mere acrişoare” şi „dulci aromate” din Fălticeni care dădeau cu 2,5 – 3 lei/kg. Nu au lipsit căpşunile la 12 lei/kg, pepenii, cozonacul secuiesc, 12 lei/buc mai în faţă, 10 lei mai pe tăpşan şi gogoşile la 2 lei cu vanilie, ciocolată şi gem. Terasele au fumegat ore bune, mititeii vânzându-se cu 2-2,5 lei, mai ieftin ca la Zilele Oraşului, unde micul a costat 3 lei. Fosta fermă a partidului vindea friptură de ied, cârnăciorii s-au dat cu 6 lei/100 de grame, iar tochitura cu 15 lei.

Între bălţata lui Verginel şi bivolii lui Florin

Au fost prezenţi tot soiul de comercianţi, de la cei care desfac haine şi căciuli de blană până la un vânzător de ceaiuri care avea leac pentru o mulţime de afecţiuni, de la cele cardiace şi care ţin de obezitate şi până la… hemoroizi. Botoşănenii de oraş au putut vedea „pe viu” şi tot felul de animale, de la bălţata românească în variantele Verginel Gireadă şi Dumitru Zmău până la… scroafele vietnameze, de culoare neagră. Asta în timp ce „Familia Ţurcanu”, după cum scria pe etichetă, a fost prezentă cu bivoli.
VEZI ŞI:
 Hamburger, delicii turceşti şi alte „produse tradiţionale” la Târgul Agro-Zoo – FOTOGALERIE

Europeanul Mihai, prin afişe şi la nişte mititei

Venit alături de soţia, Roxana Anuşca şi de o parte dintre copii, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a transmis în mai multe rânduri prin intermediul prezentatorului spectacolului că toţi agenţii economici prezenţi la Târgul Agro-Zoo organizat de CJ, Camera Agricolă şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale nu plătesc nici un leu pentru că participă la manifestare. Nu doar Florin Ţurcanu, ci şi Mihai Ţurcanu, fratele acestuia, a luat parte la eveniment şi nu doar prin afişele care au împânzit strada Pacea, ci şi în carne şi oase, consumând inclusiv mici la una dintre terase.

Alai agricol liberal, PSD-işti anti sabotaj

De altfel, la faţa locului au fost prezenţi o mulţime de liberali, de la parlamentarii Viorel Grigoraş, Verginel Gireadă şi Costel Şoptică până la consilierii locali Stelian Pleşca, Gabriel Murariu şi Radu Lebădă şi de la aceştia la primarii de Mileanca şi Rădăuţi Prut. Prin zonă au apărut şi primarul de Corni, PDL-ist convertit la social-democraţie, dar şi viceprimarul Cosmin Andrei alături de mai mulţi lideri de la TSD Botoşani, edilul venind şi ca să dezmintă zvonurile de sabotaj electric la Târgul Agro-Zoo, aspect reclamat de Florin Ţurcanu.
VEZI ŞI:
Târgul Agro-Zoo blocat de o pană de curent, Ţurcanu disperat: Sabotaj! Ne-au tăiat curentul prietenii mei  – VIDEO & GALERIE FOTO

Hai cu puţin masaj

Spre după-amiază, înainte de ploaie, tinerii de la ansamblurile populare participante la manifestare au cam obosit. Unii s-au aşezat pe iarba verde din strada Pacea, alţii s-au culcat pe băncile teraselor de la festival. Pentru relaxare, unii băieţi s-au apucat chiar de făcut masaj fetelor puse la orizontală pe bănci. Târgul Agro-Zoo continuă duminică, zi în care sunt aşteptaţi la manifestare preşedintele PNL, Crin Antonescu, Nicolae Botgros cu Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii” şi celebrul Goran Bregovici, care va concerta de la 17:00 pe scena amplasată la poligon. (S.B.)
VEZI ŞI:
 Criză de nervi la Parada Portului Popular din cauza lui Țurcanu – VIDEO
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
 Fost primar PSD & angajaţi ai Camerei Agricole, muncă la ţarcul familiei Ţurcanu - FOTOGALERIE
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
Loading...
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
Loading...
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
Ceva ce nu se poate descrie in cuvinte.,, Latureala ,, la superlativ ,nimic in comun cu agricultura si mai ales pentu dezvoltarea ei .Crescatorii adevarati ,simpli tarani , nu au venit .Ce sa vada?
5 mai 2014, 06:50
O MARE TIGANEALABRAVISIMO LIBERALI TURCANI
4 mai 2014, 19:08
Uitati-va la spitale,la faptul ca sunt pline de gandaci, si lumea trebuie sa cumpere seringi pentru ca nu sunt destule asigurate de conducere ! Rusine !
4 mai 2014, 17:29
Ce nu inteleg eu: La Piata Mare: micii 1.2 lei, La restaurante : micii 1.5 lei , aici, unde se presupune ca sunt invitati sa faca vanzare micii sunt 2-2.5 lei? De ce? Ca do0ar aici nu platesc nici chirie ca la Piata Mare si nici taxe de restaurant. Logic, la astfel de evenimente, ar fi ca micii, produsele la gratar, berea sa fie mai ieftine. SAU SE DAU SPAGI DE CAMPANIE PARTIDULUI?
4 mai 2014, 17:29
unde te intorci dai peste turcani,turcanu la directia consumatorului.turcanu europarlamentar,turcanu eugen care se vrea in locul lui cosmin,verisoara lui turcanu la camera agricola,etc.,parca era lege si nu aveai voie sa_ti pui toate neamurile in functie..
4 mai 2014, 16:00
Tiganiada tipic romaneasca!!!! Tara arde, baba se piaptana!!!! Sa va fie rusine, excrocilor!!!
4 mai 2014, 12:39
Am vazut scris negru pe alb:FAMILIA TURCANU BIVOLI.M-am intrebat de ce or fi excluse din familie,BIVOLITELE?Or fi calcat stramb,sau bivolii merg la o ferma vecina,care tine numai bivolite?
4 mai 2014, 11:05
O radiografie completa a evenimentului
4 mai 2014, 09:26
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Sunt mereu în cartiere, am dovedit acest lucru prin comunicările pe care le-am făcut, am audiențe aici la Primărie, primesc pe toată lumea, sunt mult mai deschis decât au fost cred, primarii din celelalte mandate tocmai pentru a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.1 o C
Dorohoi
13.4 o C
Bucecea
14.8 o C
Darabani
13.0 o C
Saveni
14.0 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.