Reportaj
FOTOREPORTAJ Agro-Zoo între masaj cu pumnii la fetiţe, hemoroizi, scroafe vietnameze, EuroŢurcanu şi bivoli de familie 
Mediul rural botoşănean s-a mutat pentru două zile la oraş. Organizat înpremieră în municipiu, Târgul Agro-Zoo a adunat mii de botoşăneni,deopotrivă comercianţi, cumpărători şi vizitatori, dar şi companii dinalte judeţe.


Micul la preţ mai… mic

Au fost prezenţi astfel de la agenţi economici axaţi pe credite bancare pentru agricultură până la o firmă din Suceava care produce băuturi răcoritoare cu sucuri de la Curteşti. Lor li s-au alăturat vânzători de „mere acrişoare” şi „dulci aromate” din Fălticeni care dădeau cu 2,5 – 3 lei/kg. Nu au lipsit căpşunile la 12 lei/kg, pepenii, cozonacul secuiesc, 12 lei/buc mai în faţă, 10 lei mai pe tăpşan şi gogoşile la 2 lei cu vanilie, ciocolată şi gem. Terasele au fumegat ore bune, mititeii vânzându-se cu 2-2,5 lei, mai ieftin ca la Zilele Oraşului, unde micul a costat 3 lei. Fosta fermă a partidului vindea friptură de ied, cârnăciorii s-au dat cu 6 lei/100 de grame, iar tochitura cu 15 lei.

Între bălţata lui Verginel şi bivolii lui Florin

Au fost prezenţi tot soiul de comercianţi, de la cei care desfac haine şi căciuli de blană până la un vânzător de ceaiuri care avea leac pentru o mulţime de afecţiuni, de la cele cardiace şi care ţin de obezitate şi până la… hemoroizi. Botoşănenii de oraş au putut vedea „pe viu” şi tot felul de animale, de la bălţata românească în variantele Verginel Gireadă şi Dumitru Zmău până la… scroafele vietnameze, de culoare neagră. Asta în timp ce „Familia Ţurcanu”, după cum scria pe etichetă, a fost prezentă cu bivoli.
VEZI ŞI:
 Hamburger, delicii turceşti şi alte „produse tradiţionale” la Târgul Agro-Zoo – FOTOGALERIE

Europeanul Mihai, prin afişe şi la nişte mititei

Venit alături de soţia, Roxana Anuşca şi de o parte dintre copii, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a transmis în mai multe rânduri prin intermediul prezentatorului spectacolului că toţi agenţii economici prezenţi la Târgul Agro-Zoo organizat de CJ, Camera Agricolă şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale nu plătesc nici un leu pentru că participă la manifestare. Nu doar Florin Ţurcanu, ci şi Mihai Ţurcanu, fratele acestuia, a luat parte la eveniment şi nu doar prin afişele care au împânzit strada Pacea, ci şi în carne şi oase, consumând inclusiv mici la una dintre terase.

Alai agricol liberal, PSD-işti anti sabotaj

De altfel, la faţa locului au fost prezenţi o mulţime de liberali, de la parlamentarii Viorel Grigoraş, Verginel Gireadă şi Costel Şoptică până la consilierii locali Stelian Pleşca, Gabriel Murariu şi Radu Lebădă şi de la aceştia la primarii de Mileanca şi Rădăuţi Prut. Prin zonă au apărut şi primarul de Corni, PDL-ist convertit la social-democraţie, dar şi viceprimarul Cosmin Andrei alături de mai mulţi lideri de la TSD Botoşani, edilul venind şi ca să dezmintă zvonurile de sabotaj electric la Târgul Agro-Zoo, aspect reclamat de Florin Ţurcanu.
VEZI ŞI:
Târgul Agro-Zoo blocat de o pană de curent, Ţurcanu disperat: Sabotaj! Ne-au tăiat curentul prietenii mei  – VIDEO & GALERIE FOTO

Hai cu puţin masaj

Spre după-amiază, înainte de ploaie, tinerii de la ansamblurile populare participante la manifestare au cam obosit. Unii s-au aşezat pe iarba verde din strada Pacea, alţii s-au culcat pe băncile teraselor de la festival. Pentru relaxare, unii băieţi s-au apucat chiar de făcut masaj fetelor puse la orizontală pe bănci. Târgul Agro-Zoo continuă duminică, zi în care sunt aşteptaţi la manifestare preşedintele PNL, Crin Antonescu, Nicolae Botgros cu Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii” şi celebrul Goran Bregovici, care va concerta de la 17:00 pe scena amplasată la poligon. (S.B.)
VEZI ŞI:
 Criză de nervi la Parada Portului Popular din cauza lui Țurcanu – VIDEO
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
 Fost primar PSD & angajaţi ai Camerei Agricole, muncă la ţarcul familiei Ţurcanu - FOTOGALERIE
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
inpuff.ro
Loading...
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Loading...
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
Ceva ce nu se poate descrie in cuvinte.,, Latureala ,, la superlativ ,nimic in comun cu agricultura si mai ales pentu dezvoltarea ei .Crescatorii adevarati ,simpli tarani , nu au venit .Ce sa vada?
5 mai 2014, 06:50
O MARE TIGANEALABRAVISIMO LIBERALI TURCANI
4 mai 2014, 19:08
Uitati-va la spitale,la faptul ca sunt pline de gandaci, si lumea trebuie sa cumpere seringi pentru ca nu sunt destule asigurate de conducere ! Rusine !
4 mai 2014, 17:29
Ce nu inteleg eu: La Piata Mare: micii 1.2 lei, La restaurante : micii 1.5 lei , aici, unde se presupune ca sunt invitati sa faca vanzare micii sunt 2-2.5 lei? De ce? Ca do0ar aici nu platesc nici chirie ca la Piata Mare si nici taxe de restaurant. Logic, la astfel de evenimente, ar fi ca micii, produsele la gratar, berea sa fie mai ieftine. SAU SE DAU SPAGI DE CAMPANIE PARTIDULUI?
4 mai 2014, 17:29
unde te intorci dai peste turcani,turcanu la directia consumatorului.turcanu europarlamentar,turcanu eugen care se vrea in locul lui cosmin,verisoara lui turcanu la camera agricola,etc.,parca era lege si nu aveai voie sa_ti pui toate neamurile in functie..
4 mai 2014, 16:00
Tiganiada tipic romaneasca!!!! Tara arde, baba se piaptana!!!! Sa va fie rusine, excrocilor!!!
4 mai 2014, 12:39
Am vazut scris negru pe alb:FAMILIA TURCANU BIVOLI.M-am intrebat de ce or fi excluse din familie,BIVOLITELE?Or fi calcat stramb,sau bivolii merg la o ferma vecina,care tine numai bivolite?
4 mai 2014, 11:05
O radiografie completa a evenimentului
4 mai 2014, 09:26
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.