Reportaj
FOTOREPORTAJ An Nou la Filarmonică - lume bună, hostess, prefect la lojă, fost director „chiulangiu”  
Așa cum se întâmplă an de an a fost plină sala Casei de Cultură a Sindicatelor, la Concertul de Anul Nou susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Botoșani. Lumea a început să se adune încă de la ora 18:00, cu aproximativ 30 de minute înainte de primul acord.
Botoșănenii care și-au cumpărat bilete au fost primiți de trei hostess arătoase care le-au înmânat câte un program artistic cu repertoriul atent ales pentru acest eveniment. Au pășit în instituția de cultură șefi de instituție, consilieri locali, parlamentari sau oameni de afaceri, cu toții iubitori de cultură și muzică de calitate.

Pleiadă de oficialităţi la concert

Au participat la Concertul de Anul Nou, prefectul Costică Macaleți însoțit de partenera de sa de viață, primarul Ovidiu Portariuc care a venit cu deputatul Tamara Ciofu, directorul Zonei Metropolitane, Cătălin Olaru și câțiva tineri social democrați, viceprimarul Cătălina Lupașcu însoțită de consilierii Gabriel Murariu și Sorin Apostoliu dar și deputații Mihai Baltă, Cristian Roman, consilierii Florentin Ursuleanu și Corneliu Furtună. Doamnele și-au etalat blănurile sau diverse ţinute de seară atent alese pentru seara de vineri. În timp ce primarul şi majoritatea oficialilor au luat loc în sală, au stat la loja care era „Rezervată persoanelor oficiale” viceprimarul Cătălina Lupaşcu, prefectul şi deputatul Mihai Baltă.
Programul artistic a fost unul extrem de diversificat, dirijorul concertului fiind cel care a dobândit recent şi calitatea de manager al Filarmonicii, Liviu Buiuc. Invitate de onoare, pentru ca acest concert să fie perfect au fost balerina Oana Manolea care a avut două evoluţii solo pe mica scenă a Casei Sindicatelor şi a strâns ropote de aplauze precum şi soprana Ana Condrea care a uimit prin vocea-i de excepţie. Artista a adresat mai multe laude la final cu privire la profesionalismul orchestrei de la Botoşani.

Cornistul, ex-director a spus pas concertului

Inclus în Concertul de Anul Nou, fostul manager, Mihai Sârbu a fost prezent doar cu numele care-i era trecut pe program întrucât pe scenă scaunul său era singurul gol din toată orchestra. Un motiv pentru care ex-directorul a renunţat să participe la unul dintre cele mai importante evenimente ale Filarmonicii ar putea avea la bază schimbarea produsă la vârful instituţiei dar şi tensiunile care continuă să persiste în cadrul colectivului. Nici după înlocuirea lui Mihai Sârbu din funcţie discuţiile în contradictoriu nu au încetat, numai de la începutul acestui an fiind lansate în spaţiul public două scrisori deschise din ambele tabere.

Discurs neaşteptat şi apel la linişte de pe scenă

Alarmat de situaţia creată de la începutul anului trecut la Filarmonică şi de faptul că instituţia s-ar putea pierde în perdeaua de scandal care persistă deja de prea mult timp, noul director de la Filarmonică a avut un discurs surpriză în cadrul Concertului de Anul Nou pe care l-a adresat intelectualilor din sală în speranţa că va fi pe deplin înţeles.
Eu vreau să vă spun, cu amărăciune dar şi cu bucurie, că noi am devenit foarte cunoscuţi, între ghilimele, datorită unor întâmplări care sunt prezente în lumea asta a noastră. Şi mă gândeam să vă spun câteva cuvinte, sau să nu vă spun, dar până la urmă am să vă spun. Vreau în primul rând să vă încredinţez că acest colectiv pe care-l vedeţi merită toată preţuirea oraşului”, a spus printre altele Liviu Buiuc.
VEZI ÎN VIDEO DISCURSUL INTEGRAL AL LUI LIVIU BUIUC
Concertul a durat în jur de două ore iar la final artiştii de pe scenă au fost aplaudaţi minute în şir de melomanii din sală, soliştii şi dirijorul fiind răsplătiţi cu flori.
Gabriela ERDIC
[[banner]]
[[galerie-foto]]CITEȘTE:
 Primarul a chemat un dirijor mondial să scoată Filarmonica din anonimat
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
REPORTAJ în România nimănui și copiii sacrificați ai județului: Două fete care vor să învețe, retrase de mamă de la școală – GALERIE FOTO
La fix 40 de kilometri distanță de municipiul Botoșani se află comuna Cordăreni. Undeva dincolo de Dorohoi, drumul cu mașina este unul anevoios, nu din cauza a cine știe ce obstacole, ci doar a gropilor care fac distanța până acolo să fie parcursă în mai bine de o oră.
Paradisul din orașul mort
Oamenii curg valuri pe poarta fabricii, iar într-o parcare imensă zeci de autocare şi microbuze îi aşteaptă să îi ducă acasă. Pare o scenă desprinsă de pe fostele platforme industriale comuniste, când la ora schimburilor totul era un furnicar, muncitorii abia aveau loc să treacă unul de celălalt, iar autobuzele aveau călători şi pe scări. Doar că aici tabloul este totuşi diferit.
REPORTAJ: Cel mai frumos moment pe Bulevardul Mihai Eminescu, câinele Basil adus la Botoșani pentru un băiat – GALERIE FOTO & VIDEO
Ceea ce s-a petrecut joi dimineață pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost un moment plin de emoție și o lecție dureroasă de viață, deopotrivă.
Orașul în care trăiesc de 36 de ani! ... Și care chinuiește nevăzătorii: șoferi ignoranți , lucrări nesemnalizate, agresiuni
Reluăm astăzi publicarea textelor scrise de nevăzătorii botoșăneni în cadrul concursului „Botoșani, orașul în care trăiesc!” organizat de filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR). După ce am inaugurat serialul cu un text scris de cea mai tânără participantă la proiect și l-am continuat cu ”veteranul” competiției, astăzi a venit rândul președintelui ANR Botoșani.
INEDIT: Statui cu Mihai Eminescu și Veronica Micle în mărime naturală dezvelite de fostul șef al Poliției cu primar și afaceriști – FOTO & VIDEO
Moment deosebit petrecut de Sfântul Dumitru la o aruncătură de băț de municipiul reședință de județ. Fostul șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău este cel care a făcut posibil ca județul Botoșani să aibă statuile poetului nepereche și a femeii pe care a iubit-o.
La drum, la braț cu ecoul bastonului alb: Strigau „chiorul, chiorul” și mă orientau în direcții greșite
Botoșăneanul continuă proiectul unicat în mass-media din această parte a țării și derulat în colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) publicând texte scrise de nevăzătorii botoșăneni pentru Concursul „Botoșani, orașul în care trăiesc!”.
TULBURĂTOR: Botoșaniul văzut prin ochii unei tinere... nevăzătoare: Botoşani, oraşul copilăriei mele
În colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR), Botoșăneanul demarează astăzi un proiect unicat în mass-media din această parte a țării. Timp de mai bine de o lună, în fiecare week-end, vom publica articole despre oraș scrise de persoane pentru care ”lumina ochilor” este doar o metaforă.
" Lume buna"?!! Cine a scris articolul ? Pupincurist ? ....Nu lume buna,taraturile si manelistii din Botosani ...
13 ianuarie 2014, 19:49
Marlena, ai vazut filmul "Sunt o baba comunista"?Ce e rau ca au oferit fetele niste flori?"Desteapta" din tine s-o fi simtit pusa-n umbra, poate si de aici frustrarea!Pe cine deranjeaza un asemenea gest, o prezenta placuta sau niste flori?Cat despre concert, super reusit.Inedit si discursul Domnului Buiuc.Punctul pe I!ALTCEVA!Felicitari.
13 ianuarie 2014, 12:51
Frumos spectacolul, ce-i drept cam subtirel. Iar daca d-rele hostess n-ar fi defilat ca "desteptele" cu florile in mana, fara sa le ofere, cu un cantec inainte de final, ar fi fost si mai bine. Nu cred ca eram pe stadion??!!
12 ianuarie 2014, 19:04
Nu mi-a placut discursul dirijorului , nu era locul si momentul potrivit si daca tot vorbeste de copii si de educatie de ce nu-si vede de pensie si sa lase locul unui dirijor tanar.De manager ce mai vorbim ,, baba si mitraliera".
11 ianuarie 2014, 19:46
Bai observatorule ONU daca tot faci pe plac lui PETRESCU ..... etc. ar trebui sa stii caci mesajele sunt preluate mai tarziu de redactie cand exista un flux important de masaje.Nu mai face bule ca pestele pe uscat. Atata va mai ramas.
11 ianuarie 2014, 19:21
multi dintre cei de acolo ce-ar fi spart niste seminte in timpul concertului de plictiseala.cum sa te duci Doamne la un concert fara sa iti placa acea muzica?multi au sperat ca se va da fasole si cirnati iar altii mai cizelati au crezut ca va fi bufet suedez si bauturi fine ,daca tot am dat un ban macar sa manince ceva "gurili" noastre.
11 ianuarie 2014, 17:47
Daca era si cel care canta la corn,era un concert nemaipoment.Se incingea si hora mare printre scaune.Dar daca omul a plecat sa buciume la vanatoarea de mistreti de la Balc,ce sa faci?
11 ianuarie 2014, 16:15
Nu a fost nicio diferența între un concert de vineri după amiaza si concertul de aseara. Iar discursul domnului manager .... Nepotrivit . Păcat de oamenii talentati din componenta orchestrei
11 ianuarie 2014, 15:34
Toate comentariile de mai sus sunt publicate de una si aceeasi persoana, uitati-va la orele de publicare: 11:00, 11:02, 11:06, 11:11; 11:32 si 11:58. Este o singura persoana care publica sustinerea lui Sarbu. Nu te-ai plictisit sa tot scrii comentariile astea sau te plateste cineva? Nu ai treaba, nu ai de studiat, poate sa iesi la o cafea cu prietenii...sau nu ai nici prieteni....Ce trist pentru tine...mi-e mila de tine, sincer!
11 ianuarie 2014, 14:05
Concert de "fitze" pentru spectatori de "fitze!Normal ,in loja oficiala trebuiau sa stea spectatorii ce vin cu regularitate la concertele filarmonicii.Ce treaba au politicienii cu muzica simfonica nu se stie,doar se presupune.Sa vedem peste doua luni cine va "roade osul" de director...Totul este circ de proasta calitate.nimeni pana acum nu a pus problema FUNDAMENTALA a acestei institutzi:ridicarea nivelului calitativ.Am zis!
11 ianuarie 2014, 13:31
""Domnule Sarbu,trebuie sa va dati demisia pt ca nu faceti parte din planurile noastre!"spuse Portariuc atunci cand PSD-ul tocmai intrase la putere(mai pe inteles ne trebuie omul care sa ne trimita BANII destinati filarmonicii inapoi la partidul nostru).Sarbu explica faptul ca are un mandat pe 3 ani pe care vrea sa-l onoreze."Aa...nu vrei?Lasa ca avem noi metodele noastre!"... Si asa urmeaza caricatura aia de protest in care sunt folositi instrumentistii...Deja se observa cine culege roadele din tot acest rahat...Aseara sala a fost plina de cei care l-au sustinut pe portariuc in acest jaf... La final,adaug fabtul ca presa ,ca deobicei este obedienta PSD-ului... Simplu...
11 ianuarie 2014, 11:58
MODEST...PENTRU UN CONCERT CU ASEMENEA INSEMNATATE...SOLISTI SLABI {DE LA GALATI!!!} DIRECTORUL INTERIMAR CARPEALA DEJA ISI ARATA CALITATILE MANAGERIALE,OF... IN SALA JUMATATE ERAU PSD-ISTII LUI PORTARIUC CARE AU PUS BOTUL LA MINCIUNILE LUI BUIUC...APROPO CATALINA LUPASCU SI PLESCA AR TREBUI SA TREACA OFICIAL LA PSD,DACA TOT FAC MERSURILE PSD-ULUI...
11 ianuarie 2014, 11:41
DATI-O IN COLO DE TREABA CA MINTITI CA LA USA CORTULUI!!!SCAUNUL INCERCUIT ESTE AL TROMPETEI A TREIA!!!
11 ianuarie 2014, 11:32
sunt total de acord cu spectacolul.evenimente de astea sa tot fie.muzica clasica insa trebuie inteleasa.ma ntreb citi din sala au venit doar pt poze si citi sunt adeptii acestui gen de muzica.pariu ca din sala s-au urcat in masina unde -i asteptau manelele.si cotofanele alea ce tot pozau ca de ziua recoltei cine sunt? nepoatele lui A.Vivaldi?
11 ianuarie 2014, 11:11
Domnule dirijor un discurs de multumire se tine la sfarsitul concertului dar nu cu un continut psd - comunist .
11 ianuarie 2014, 11:06
Domnilor din conducerea filarmonicii daca tot oferiti invitatii nu dati dubluri si nu in ultimul rand la balcon.Sa va fie rusine.
11 ianuarie 2014, 11:02
Merg de peste 30 de ani la concertele filarmonicii , dar, mai urat ca acest concert nu a fost nici intr-un an .
11 ianuarie 2014, 11:00
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
”Nu prea sunt de acord cu aceste metode, le consider nu știu cum incorecte. Cu acest aspect eu nu sunt de acord. Nu aș putea să spun că nu se întâmplă lucruri neplăcute în sistem ca în fiecare sector de activitate, însă aceast ...
astratex.ro
sibello.net%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7231 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2861 lei
GBP
Lira sterlină
5.2496 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9027 lei
XAU
Gramul de aur
192.9580 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4531 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9641 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2263 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6326 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.