Reportaj
FOTOREPORTAJ An Nou la Filarmonică - lume bună, hostess, prefect la lojă, fost director „chiulangiu”  
Așa cum se întâmplă an de an a fost plină sala Casei de Cultură a Sindicatelor, la Concertul de Anul Nou susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Botoșani. Lumea a început să se adune încă de la ora 18:00, cu aproximativ 30 de minute înainte de primul acord.
Botoșănenii care și-au cumpărat bilete au fost primiți de trei hostess arătoase care le-au înmânat câte un program artistic cu repertoriul atent ales pentru acest eveniment. Au pășit în instituția de cultură șefi de instituție, consilieri locali, parlamentari sau oameni de afaceri, cu toții iubitori de cultură și muzică de calitate.

Pleiadă de oficialităţi la concert

Au participat la Concertul de Anul Nou, prefectul Costică Macaleți însoțit de partenera de sa de viață, primarul Ovidiu Portariuc care a venit cu deputatul Tamara Ciofu, directorul Zonei Metropolitane, Cătălin Olaru și câțiva tineri social democrați, viceprimarul Cătălina Lupașcu însoțită de consilierii Gabriel Murariu și Sorin Apostoliu dar și deputații Mihai Baltă, Cristian Roman, consilierii Florentin Ursuleanu și Corneliu Furtună. Doamnele și-au etalat blănurile sau diverse ţinute de seară atent alese pentru seara de vineri. În timp ce primarul şi majoritatea oficialilor au luat loc în sală, au stat la loja care era „Rezervată persoanelor oficiale” viceprimarul Cătălina Lupaşcu, prefectul şi deputatul Mihai Baltă.
Programul artistic a fost unul extrem de diversificat, dirijorul concertului fiind cel care a dobândit recent şi calitatea de manager al Filarmonicii, Liviu Buiuc. Invitate de onoare, pentru ca acest concert să fie perfect au fost balerina Oana Manolea care a avut două evoluţii solo pe mica scenă a Casei Sindicatelor şi a strâns ropote de aplauze precum şi soprana Ana Condrea care a uimit prin vocea-i de excepţie. Artista a adresat mai multe laude la final cu privire la profesionalismul orchestrei de la Botoşani.

Cornistul, ex-director a spus pas concertului

Inclus în Concertul de Anul Nou, fostul manager, Mihai Sârbu a fost prezent doar cu numele care-i era trecut pe program întrucât pe scenă scaunul său era singurul gol din toată orchestra. Un motiv pentru care ex-directorul a renunţat să participe la unul dintre cele mai importante evenimente ale Filarmonicii ar putea avea la bază schimbarea produsă la vârful instituţiei dar şi tensiunile care continuă să persiste în cadrul colectivului. Nici după înlocuirea lui Mihai Sârbu din funcţie discuţiile în contradictoriu nu au încetat, numai de la începutul acestui an fiind lansate în spaţiul public două scrisori deschise din ambele tabere.

Discurs neaşteptat şi apel la linişte de pe scenă

Alarmat de situaţia creată de la începutul anului trecut la Filarmonică şi de faptul că instituţia s-ar putea pierde în perdeaua de scandal care persistă deja de prea mult timp, noul director de la Filarmonică a avut un discurs surpriză în cadrul Concertului de Anul Nou pe care l-a adresat intelectualilor din sală în speranţa că va fi pe deplin înţeles.
Eu vreau să vă spun, cu amărăciune dar şi cu bucurie, că noi am devenit foarte cunoscuţi, între ghilimele, datorită unor întâmplări care sunt prezente în lumea asta a noastră. Şi mă gândeam să vă spun câteva cuvinte, sau să nu vă spun, dar până la urmă am să vă spun. Vreau în primul rând să vă încredinţez că acest colectiv pe care-l vedeţi merită toată preţuirea oraşului”, a spus printre altele Liviu Buiuc.
VEZI ÎN VIDEO DISCURSUL INTEGRAL AL LUI LIVIU BUIUC
Concertul a durat în jur de două ore iar la final artiştii de pe scenă au fost aplaudaţi minute în şir de melomanii din sală, soliştii şi dirijorul fiind răsplătiţi cu flori.
Gabriela ERDIC
[[banner]]
[[galerie-foto]]CITEȘTE:
 Primarul a chemat un dirijor mondial să scoată Filarmonica din anonimat
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
Loading...
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
Loading...
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
" Lume buna"?!! Cine a scris articolul ? Pupincurist ? ....Nu lume buna,taraturile si manelistii din Botosani ...
13 ianuarie 2014, 19:49
Marlena, ai vazut filmul "Sunt o baba comunista"?Ce e rau ca au oferit fetele niste flori?"Desteapta" din tine s-o fi simtit pusa-n umbra, poate si de aici frustrarea!Pe cine deranjeaza un asemenea gest, o prezenta placuta sau niste flori?Cat despre concert, super reusit.Inedit si discursul Domnului Buiuc.Punctul pe I!ALTCEVA!Felicitari.
13 ianuarie 2014, 12:51
Frumos spectacolul, ce-i drept cam subtirel. Iar daca d-rele hostess n-ar fi defilat ca "desteptele" cu florile in mana, fara sa le ofere, cu un cantec inainte de final, ar fi fost si mai bine. Nu cred ca eram pe stadion??!!
12 ianuarie 2014, 19:04
Nu mi-a placut discursul dirijorului , nu era locul si momentul potrivit si daca tot vorbeste de copii si de educatie de ce nu-si vede de pensie si sa lase locul unui dirijor tanar.De manager ce mai vorbim ,, baba si mitraliera".
11 ianuarie 2014, 19:46
Bai observatorule ONU daca tot faci pe plac lui PETRESCU ..... etc. ar trebui sa stii caci mesajele sunt preluate mai tarziu de redactie cand exista un flux important de masaje.Nu mai face bule ca pestele pe uscat. Atata va mai ramas.
11 ianuarie 2014, 19:21
multi dintre cei de acolo ce-ar fi spart niste seminte in timpul concertului de plictiseala.cum sa te duci Doamne la un concert fara sa iti placa acea muzica?multi au sperat ca se va da fasole si cirnati iar altii mai cizelati au crezut ca va fi bufet suedez si bauturi fine ,daca tot am dat un ban macar sa manince ceva "gurili" noastre.
11 ianuarie 2014, 17:47
Daca era si cel care canta la corn,era un concert nemaipoment.Se incingea si hora mare printre scaune.Dar daca omul a plecat sa buciume la vanatoarea de mistreti de la Balc,ce sa faci?
11 ianuarie 2014, 16:15
Nu a fost nicio diferența între un concert de vineri după amiaza si concertul de aseara. Iar discursul domnului manager .... Nepotrivit . Păcat de oamenii talentati din componenta orchestrei
11 ianuarie 2014, 15:34
Toate comentariile de mai sus sunt publicate de una si aceeasi persoana, uitati-va la orele de publicare: 11:00, 11:02, 11:06, 11:11; 11:32 si 11:58. Este o singura persoana care publica sustinerea lui Sarbu. Nu te-ai plictisit sa tot scrii comentariile astea sau te plateste cineva? Nu ai treaba, nu ai de studiat, poate sa iesi la o cafea cu prietenii...sau nu ai nici prieteni....Ce trist pentru tine...mi-e mila de tine, sincer!
11 ianuarie 2014, 14:05
Concert de "fitze" pentru spectatori de "fitze!Normal ,in loja oficiala trebuiau sa stea spectatorii ce vin cu regularitate la concertele filarmonicii.Ce treaba au politicienii cu muzica simfonica nu se stie,doar se presupune.Sa vedem peste doua luni cine va "roade osul" de director...Totul este circ de proasta calitate.nimeni pana acum nu a pus problema FUNDAMENTALA a acestei institutzi:ridicarea nivelului calitativ.Am zis!
11 ianuarie 2014, 13:31
""Domnule Sarbu,trebuie sa va dati demisia pt ca nu faceti parte din planurile noastre!"spuse Portariuc atunci cand PSD-ul tocmai intrase la putere(mai pe inteles ne trebuie omul care sa ne trimita BANII destinati filarmonicii inapoi la partidul nostru).Sarbu explica faptul ca are un mandat pe 3 ani pe care vrea sa-l onoreze."Aa...nu vrei?Lasa ca avem noi metodele noastre!"... Si asa urmeaza caricatura aia de protest in care sunt folositi instrumentistii...Deja se observa cine culege roadele din tot acest rahat...Aseara sala a fost plina de cei care l-au sustinut pe portariuc in acest jaf... La final,adaug fabtul ca presa ,ca deobicei este obedienta PSD-ului... Simplu...
11 ianuarie 2014, 11:58
MODEST...PENTRU UN CONCERT CU ASEMENEA INSEMNATATE...SOLISTI SLABI {DE LA GALATI!!!} DIRECTORUL INTERIMAR CARPEALA DEJA ISI ARATA CALITATILE MANAGERIALE,OF... IN SALA JUMATATE ERAU PSD-ISTII LUI PORTARIUC CARE AU PUS BOTUL LA MINCIUNILE LUI BUIUC...APROPO CATALINA LUPASCU SI PLESCA AR TREBUI SA TREACA OFICIAL LA PSD,DACA TOT FAC MERSURILE PSD-ULUI...
11 ianuarie 2014, 11:41
DATI-O IN COLO DE TREABA CA MINTITI CA LA USA CORTULUI!!!SCAUNUL INCERCUIT ESTE AL TROMPETEI A TREIA!!!
11 ianuarie 2014, 11:32
sunt total de acord cu spectacolul.evenimente de astea sa tot fie.muzica clasica insa trebuie inteleasa.ma ntreb citi din sala au venit doar pt poze si citi sunt adeptii acestui gen de muzica.pariu ca din sala s-au urcat in masina unde -i asteptau manelele.si cotofanele alea ce tot pozau ca de ziua recoltei cine sunt? nepoatele lui A.Vivaldi?
11 ianuarie 2014, 11:11
Domnule dirijor un discurs de multumire se tine la sfarsitul concertului dar nu cu un continut psd - comunist .
11 ianuarie 2014, 11:06
Domnilor din conducerea filarmonicii daca tot oferiti invitatii nu dati dubluri si nu in ultimul rand la balcon.Sa va fie rusine.
11 ianuarie 2014, 11:02
Merg de peste 30 de ani la concertele filarmonicii , dar, mai urat ca acest concert nu a fost nici intr-un an .
11 ianuarie 2014, 11:00
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Sunt mereu în cartiere, am dovedit acest lucru prin comunicările pe care le-am făcut, am audiențe aici la Primărie, primesc pe toată lumea, sunt mult mai deschis decât au fost cred, primarii din celelalte mandate tocmai pentru a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.2 o C
Dorohoi
13.4 o C
Bucecea
13.5 o C
Darabani
13.0 o C
Saveni
14.0 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.