Reportaj
FOTOREPORTAJ Fetiţe dulci ca-n Bucureşti, doar la Filarmonică găseşti
Filarmonica de Stat Botoşani a susţinut miercuri seară un spectacol cumde mult nu s-a mai putut vedea pe scena Casei de Cultură a SindicatelorBotoşani. Instituţia a renunţat pentru o zi la stilul dedicat aproape înexclusivitate melomanilor şi a pus în scenă un concert atipic.
Sub bagheta dirijorului Adrian Petrescu, prim-oboist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, s-a susţinut un concert pascal în care s-au interpretat piese precum „Yesterday” de Beatles şi „Mambo” din filmul „West Side Story”. Cei în jur de 200 de spectatori au reacţionat extraordinar la schimbarea de registru, ridicându-se în picioare şi aplaudând în ritmul muzicii. Ca atare, Adrian Petrescu, care pe lângă dirijor a fost şi solist la saxofon, a oferit la final, împreună cu orchestra, un mic dar celor prezenţi la concert, interpretând piesa „When The Saints Go Marching In” – Louis Armstrong. A făcut-o într-un stil care unora dintre spectatori le-a adus aminte de celebra melodie „Fetiţele din Bucureşti” cântată de-a lungul anilor de nemuritorul Gică Petrescu, artist care în cariera sa a adus în piesele sale şi inflexiuni soul, jazz sau blues, de la Louis Armstrong sau Ella Fitzgerald.Printre spectatorii din sală s-au aflat senatorul Viorel Grigoraş, consilierului local Corneliu Furtună, directorul Spitalului Judeţean Mavromati, Viorel Iliuţă. Tot în sală şi nu pe scenă a luat loc directorul reinstalat de la Filarmonica de Stat Botoşani.
„Vom mai avea astfel de spectacole. De obicei, la concertul de Paști nu venea mai nimeni şi acum uitaţi câte lume am avut”, a spus Mihai Sârbu.
Acesta a explicat că în încercarea de atragere a cât mai mulţi spectatori, instituţia îşi va schimba repertoriul, abordând şi genuri pe care până acum nu s-a pus accent. 15 lei a costat un bilet la spectacolul de ieri, de la Casa Sindicatelor. (S.B.)
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
 FOTOREPORTAJ An Nou la Filarmonică - lume bună, hostess, prefect la lojă, fost director „chiulangiu”
S-au săturat de restricții! Revoltă în Piața Revoluției, sute de oameni în stradă, jandarmii au interzis accesul și altora, s-au ars măști și fumigene – GALERIE FOTO & VIDEO
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Loading...
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
Loading...
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Florinel,ai probleme serioase daca asociezi nume ca Adrian Petrescu(prim oboist la filarmonica G Enescu)sau Fl Ionescu-Galati cu catastrofe gen guta sau salam , "mare diferenta nu era"!?. Persoane ca tine si-au permis sa critice si normal ca orice merit legat de aceasta institutie si de directorul acesteia nu-l recunoasteti.Aici tine un pic de educatie si de cultura fiecaruia.
18 aprilie 2014, 13:29
Aveti un nou director,ce mai vreti? ..asta meritati,spectacol dupa spectacol pe scena,in presa, de fapt mult "CIRC".A dat bine spectacolul in saptamana mare , poate punea si ceva de NICOLAE GUTA sau FLORIN SALAM ca mare diferenta nu era.Cum se zice "pestele de la cap se impute" asa ca nu m-ar mira sa cantati si pe la casa lux.Ce ati fost odata si ce sunteti acum!!!!MARE PACAT!!!!!
18 aprilie 2014, 11:17
"NECUNOSCATORULE", vezi-ti de treba ta. Domn 'Petrescu stie muzica cum nu stie toata Moldova la un loc. Dar tu nu ai de unde sti ca deh, esti necunoscator. :)Nu mai scrieti asa tampenii oameni buni, cum ca Domn'Petrescu nu stiu ce. Cine e bun mereu e in fata, cine e rau mereu va fi criticat. Lasati la o parte dusmaniiile si veniti la concertele Filarmonicii . Doar asa puteti critica. ;)
17 aprilie 2014, 18:16
Bai nemernicule eu am repetat cu acest mare artist impreuna cu ceilalti colegi.SA-TI FIE RUSINE PENTRU DENIGRAREA GRATUITA .
17 aprilie 2014, 15:34
Nu ma pricepfoarte bine, dar stiu sigur ca dirijorul Adrian Pestrecu nu a cantat la saxofon...
17 aprilie 2014, 13:54
Felicitari pentru sustinerea concertului de pasti si abordarea unui repertoriu atipic!Cat priveste saptamana mare am vazut caci majoritatea filarmonicilor din tara sustin concerte in aceasta saptamana.MULTUMIM PENTRU CONCERTUL EXCEPTIONAL! UN PASTE FERICIT TUTUROR .
17 aprilie 2014, 13:43
FELICITARI PENTRU FILARMONICA DE STAT BOTOSANI, PENTRU PRESTATIA DUMNEAVOASTRA. STIM CACI ORGANIZAREA UNUI SPECTACOL IMPLICA O COMPLEXITATE DE LUCRURI ( SINCRONIZARI INTRE ARTISTI, INVITATI, PROGRAM , ETC.-probabil acest fapt a constituit sustinerea concertului in aceasta saptamana) . SUNT EFORTURI FACUTE PENTRU NOI PUBLICUL SI CARE TREBUIE APRECIATE. FELICITARI SI SUCCES
17 aprilie 2014, 13:14
D-le constantin RUSINE pentru expunerea malitioasa a propriei opinii IN SPATAMANA MARE . FELICITARI MANAGERULUI SI ORCHESTREI PENTRU ACEST CONCERT EXTRAORDINAR!!!!! DOI ARTISTI REMARCABILI, DE TALIE MONDIALA, PE CARE SPERAM SA-I MAI VEDEM LA BOTOSANI.
17 aprilie 2014, 10:58
FELICITARI !!!UN CONCERT EXTRAORDINAR. DE ASA CEVA AVEA NEVOIE PUBLICUL BOTOSANEAN. SUCCES IN CONTINUARE.
17 aprilie 2014, 10:48
Adrian Petrescu e un mare artist si un om de o modestie exemplara,a concertat vara trecuta la Liveni si Dorohoi.Felicitari pentru aducerea sa la Botosani chiar daca momentul,Saptamana Mare,nu a fost tocmai bine ales.
17 aprilie 2014, 10:28
D-le Constantin, mai bine asa decat sa-mi vb de parasutele orasului in SAPTAMANA MARE!!!!!!!!!!!!!!
17 aprilie 2014, 09:32
da, stire de bun gust....te rog d-le Balascau, nu mai da stiri despre parasutele din BT. Vezi ca sunt fete frumoase si in alta parte......care mai fac si ceva bun ptr banii castigati si ne incanta si pe noi, publicul. Bravo! Felicitari Filarmonica BT
17 aprilie 2014, 09:29
Deci: in Saptamana Mare,cand postul crestin ajunge la cote maxime prin rememorarea Patimilor lui Iisus,managerul filarmonicii organizeaza un concert "cum nu s-a mai vazut"!!!Bravos! Nu se putea organiza acest concert cu ocazia zilelor orasului? Si nimeni nu a sezizat acest lucru! Pacat!
17 aprilie 2014, 09:11
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.2 o C
Dorohoi
21.2 o C
Bucecea
20.5 o C
Darabani
20.5 o C
Saveni
21.6 o C
Ştefăneşti
23.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.