Reportaj
FOTOREPORTAJ Focar de infecție în… oază de verdeață: Tone de gunoi într-o fostă discotecă, copaci şi hățiș de vegetație la fostul ștrand  
Nostalgicii din Botoșani încă suspină la gândul timpului petrecut lafostul ștrand municipal care, deși construit la standarde cu izcomunist, oferea totuși botoșănenilor acel loc de petrecere al timpuluiliber pe vreme caniculară care acum lipsește cu desăvârșire.

Dragoste şi... boschetari

Mai nimic nu a rămas din ștrandul de odinioară din Parcul Mihai Eminescu. Deși acum aparține unei persoane private, porțile terenului stau căscate larg și permit accesul cetățenilor: copii care se joacă, îndrăgostiți care fură sărutări printre copaci și boschetari care-și fac de cap prin încăperile care încă mai rezistă în clădirea abandonată, folosită altă dată drept discotecă.
Acum totul nu este decât o imagine îngrozitoare de mizerie dusă la extremă, cu un miros puternic de urină, mucegai și obiecte putrezite sau arse. Persoanele fără adăpost care mișună printre ruine sunt pare-se vinovate și de focul făcut acolo care a înnegrit pereții. Tot ele sunt ocupantele toaletelor de altă dată, care acum par să fie folosite pe post de... debara.

Urban Serv nu poate face curat fiindcă e teren privat

Salariații de la Urban Serv au făcut curat însă doar în perimetrul apropiat de locul modern de joacă deschis de municipalitate.
”Când era vorba să deschidă locul acela de joacă, terenul acela era plin de gunoaie. Am trimis întâi o înștiințare la societatea care deține terenul și am rugat să ne permită accesul pe teren. Deci am ajuns să ne rugăm de unele persoane, între ghilimele fie spus și cu oamenii meu am făcut curat acolo. Dar nu mă pot duce în fiecare clădire să-i fac curat. Acolo am făcut că mi-era mie ca operator jenă la cum arăta, era o grămadă de mizerie aruncată”, a declarat Simion Drelciuc, director general SCUrban Serv SA.
De celelalte zone însă salariații de la operatorul de salubrizare nu se pot ocupa dat fiind faptul că locația aparține unei persoane private. O pot face însă doar contra-cost.
”Nu-i poate face curat acolo. Trebuie să intervină cei abilitați și dacă nu se intervine dat amendă, că asta este. Că eu, de exemplu, îi pot presta un serviciu că avem tarife, poate să-mi spună să-i facem curățenie, dă comandă, plătește, se poate interveni, cum am făcut și în spatele Casei Sindicatelor, că și acolo este teren privat”, a mai spus directorul Urban Serv.

Copaci în loc de apă în bazine

Lăsând la o parte mizeria din clădirea care oricând poate declanșa un focar de infecție din cauza copiilor care obișnuiesc să se joace acolo și imaginea celor două bazine este la fel de dezolantă.
Copaci au crescut acolo unde altă dată era o bălăceală generală, iar pe margine deja pe alocuri nu se mai poate circula deloc. Respectivul teren ar fi putut intra în domeniul public al municipiului, ca urmare a unei propuneri de schimb între Primăria Botoşani și omul de afaceri ieșean Dănuț Prisecariu, care deține proprietatea, schimb care nu s-a mai realizat.
”Este teren privat și nu avem ce face. Aveam un proiect acolo, intenționam să facem un schimb de terenuri. Terenul din parc are o valoare mult prea mare și noi nu ne permitem acum, ar trebui să venim noi să mai suplimentăm cu o valoare foarte mare, bani pe care nu-i avem. Nu mai țin minte cifrele, dar era o diferență foarte mare între terenul de la mall și cel din parc”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Speranţe pierite în gunoi

Ar mai exista însă o speranță ca municipalitatea să intre în posesia terenului și să-i dea o destinație, însă într-un viitor mult mai îndepărtat.
"Lucrurile se pot schimba în funcție de evoluția imobiliară și de prețurile la terenuri și atunci poate deveni interesant într-o altă perioadă o asemenea variantă, care oricum ar fi supusă Consiliului Local”
, a concluzionat primarul municipiului.
Pe terenul din parc unde a funcționat ștrandul, patronul de la Uvertura Mall ar fi dorit să construiască un ansamblu de locuințe. Inițiativa ar fi presupus însă și preluarea parcelei pe care a fost construit anul acesta terenul de joacă, care ar fi fost folosită drept cale de acces. Cum acest lucru nu s-a mai întâmplat și respectivul teren a rămas izolat, cel mai probabil imaginea actuală se va mai întâlni pentru mult timp.
Gabriela ERDIC
VEZI ŞI:
 O alee pavelată va traversa tot parcul, către noul loc de joacă - FOTOGALERIE
[[galerie-foto]]
VEZI CE SE ÎNTÂMPLĂ IARNA LA DISCOTECA DE LA FOSTUL ŞTRAND:
 Vânătoare de oameni în puterea nopţii – VIDEO & GALERIE FOTO
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
Loading...
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
Loading...
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
Sa-i dea cate o amenda cei de la mediu .sanepid, pompierie ,etc (autoritatile locale care nu iau mita) si veti vedea MINUNI...........
21 septembrie 2014, 15:50
Locatie buna, pacat de cum arata acum fostul strand. Mă mir cum de nu a luat Gheorghita locul!!
19 iunie 2014, 09:17
Mai b.......lor de la primarie, Prisecariu are si cladirea de pe Bd. Mihai Eminescu care tot paragina sta. Sigur aveti parghii sa-l obligati pe ....asta de Prisecariu sa faca curat DAR NU VRETI SAU NU SUNTETI LASATI?
19 iunie 2014, 09:15
Dar cum a ajuns Dl.Dan proprietarul acelui teren?
19 iunie 2014, 09:11
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Sunt mereu în cartiere, am dovedit acest lucru prin comunicările pe care le-am făcut, am audiențe aici la Primărie, primesc pe toată lumea, sunt mult mai deschis decât au fost cred, primarii din celelalte mandate tocmai pentru a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.6 o C
Dorohoi
13.9 o C
Bucecea
14.0 o C
Darabani
13.5 o C
Saveni
14.5 o C
Ştefăneşti
20.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.