FOTOREPORTAJ Isterie în cascadă cu pensionare călare pe primar, vicele Buliga ”uitat”acasă la Revelion, l-a înlocuit Ady
1.000 de pensionari aproximativ s-au îmbrăcat la patru ace unii, saucu ținute lejere alții și au participat la acțiunea devenită tradiție,un revelion dedicat doar lor. Au avut parte de valul de vârstnicidornici de chiuit și hore patru restaurante din municipiu.
Pe toate le-au luat la rând primarul Ovidiu Portariuc și viceprimarul Cosmin Andrei însoțiți de consilierii locali PSD, Tereza Nica și Ady Petrușcă. Nici urmă de Marius Buliga, celălalt viceprimar care pare-se că încă nu și-a câștigat dreptul de a se ”bucura” de băile de mulțime și pupăturile depuse de pensionarele efervescente pe obrajii celor doi social democrați din fruntea Primăriei. Ovidiu Portariuc a avut grijă să le pronunțe numele celor care-l însoțeau. La Miorița doar, a uitat-o pe Tereza Nica.
Legea junglei...pe-un dans sau un pup
Intrările în restaurante a primarului au avut toate același numitor comun. Nici bine nu lăsa microfonul din mână după ce le transmitea gândurile lui bine și un mesaj pacifist anti-dezbinare, că doamnele trecute de prima tinerețe își puneau în aplicare asaltul asupra edilului. Imaginea per ansamblu nu mai semăna cu a unei hore sau a unui dans ci mai degrabă cu a unei îmbulzeli generale și a unei frământări continue. O luptă prin care fiecare pensionară, în unele cazuri exemplele fiind și masculine, să ajungă la Ovidiu Portariuc, să-i șoptească ceva la ureche, să-l pupe apăsat pe obraji sau să-i ofere o scurtă îmbrățișare.
”Venit, văzut vorbit, dansat...plecat!!”
„Raidul” edilitar a început în jur de ora 18:00 la Complex Miorița unde echipa roșie din Primărie a intrat în ambele săli, primarul le-a adresat câteva cuvinte la microfon și apoi, vânzoleala de dans. S-a continuat cu sala de la Rareș unde programul a urmat aceeași linie. ”Bună seara….mesajul….dansul….la revedere, distracție plăcută”. A treia oprire, Complex Maria de pe Pietonalul Unirii și ultima Rapsodia. La cea din urmă locație a apărut un alt fenomen și anume acela al fotografiilor cu primarul. Ochii chefliilor s-au pus pe căutat febril aparate de fotografiat, telefoane sau chiar tablete pentru fotografii cu Ovidiu Portariuc. Au existat și cazuri unde edilul șef era firesc înconjurat pentru a se imortaliza doar de doamne, iar dintre cele mai ciudoase pe o poziție mai apropiată de el, se trezeau și unele cu coarne puse din spate. Măcar atât, o răzbunare mică pentru fericitele care au reușit să pună mâna pe el. Gabriela ERDIC VEZI SI: ACUM: Mare chef mare la vârsta a treia, pensionarele au tăbărât pe Portariuc – FOTOGALERIE [[galerie-foto]]
Agitând în mână o mască, primarul de Todireni se plimbă de colo-colo prin bifurcația Trușești - Răuseni și privește în gol spre drumul de unde nu vine nimeni. Sigur, ”drum” este prea mult spus pentru chestia aceea care, când o privești, îți dă impresia că ai mai degrabă șanse să termini de numărat oile când suferi de insomnie decât gropile din așa-zisa șosea.
Există două moduri de a-ţi trăi viaţa: ca şi cum nu ar exista miracole sau ca şi cum totul ar fi un miracol. Cuvintele îi aparțin lui Albert Einstein, geniul care, deloc întâmplător, își găsește loc și în povestea noastră.
Într-un apartament micuț situat la parterul unui bloc de pe Aleea Zorilor „a luat naștere” Centrul Social „Strop de Alinare”. Sunt ajutați oamenii nimănui, care își duc viața pe străzile Botoșanilor.
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
pentru cel ce-a comentat de doamna cu batic: cei ca ea ar trebui sa-si petreaca sau sa profite de organizarile astea. si sunt multe persoane ca ea, dar tot pe cunostinte se admit cei care vin la asa zise revelioane. FACETI PENTRU OAMENII DEFAVORIZATI ASTFEL DE ORGANIZARI!
Daca esti un pic mai atent toate aceste pensionare care se dau .. fane Portariuc cand sunt intervievate pe strada despre activitatea primarului binenteles e unanim.....nu face nimic, este un copil etc. Sunt duplicitare, dar mai ales sunt nemultumite ca pensiile sunt mici , sunt bolnave si si medicamentele sunt scumpe etc.Dar bani gasesc de cocuri, sclipici, si rochii sic sa nu mai spun de chiueli, si hore dansate pana la epuizare........nu mai au tensiune si tahicardie, cand li se cere sa stea la o coada la platit utilitati. Urat cat pot fi de prefacute.
SE PUTEA TU SA NU-L APLAUZI CA O FOCA DRESATA PE LIDERUL TAU SPIRITUAL MORTARIUC...ESTI JALNIC,STAI TOATA ZIUA PE ACEST SITE SI CUM APARE CEVA DE EL HOPA SI TU CU APRECIERI IAR CAND APARE CEVA DE CEILALTI POLITICIENI NU ITI CONVINE.MAI TRECI PE LA PARTID SA ITI EI COVRIGUL,CA TE ASTEAPTA COMUNISTI,IL MERITI CA DAI BINE CU SCRISU.
Mananci ciuperci,ca sa nu zic altceva.Pe timpul lui ceasca,nu a fost niciodata,niciun revelion moca.Revelioanele se organizau la restaurante si se inscria cine dorea.Se mai organizau si pa la cantinele intreprinderilor,dar tot pe bani.
Este o actiune frumoasa pentru cei varstnici. Este foarte bine ca primarul Portariuc a organizat-o si in acest an. Trebuie sa se gandeasca si la pensionari pentru ca sunt parte a societatii, merita respectul nostru si merita o astfel de petrecere de socializare pe an. Avem parinti, avem bunici, si cu siguranta vom ajunge si noi batrani. Lasati rautatea la o parte. Iar noi, cei tineri, sa muncim. Nu mai asteptati pomana.
Multi dintre acesti pensionari si pe timpul comunistilor aveau parte de revelioane ,deoarece ereu membri PCR cu functi si doar ei aveau parte de asemenea revelioane . Asa ca nui plangeti domnilor acestia au trait bine pe timpul lui Ceausescu au pensi frumuseli nicidecum de 3 sau 400 de lei .
Pentru un alt tanar. Pe ce lume traiesti ca sa nu stii ca nu poti sa-ti faci casa nici intr-o viata in Romania, doar daca speli pe la straini si te injosesti.
Nici tinerii nu-si permit restaurante dar la ei nu se gandeste nimeni. Mai au nevoie si de case si de mancare mai ieftina, ca la noi e scumpa ca nicaieri.
Doamna cu batic este cu siguranta una din simpatiile primarului. Fiecare cu ce-i place.Oricum, pe strada le-ar sta bine de manuta sau cuprinsi de mijloc, asa ca-n hora. Am avea un primar familist sfatuit de o femeie inteleapta.
Pentru "tanar din BT": De ce sunt penibili? ca se gandesc la niste oameni batrani care nu isi permit sa iasa la un restaurant? As vrea sa te vad la etatea lor... Cat despre locuinte, ar trebui sa creasca chiriile la ANL (de la 60 lei pt o gars la 500 lei) ca sa forteze chiriasii sa cumpere locuintele. O perioada de 10 15 ani este suficienta sa pui niste bani deoparte sa iti iei o casa. I felul asta s-ar construii alte locuinte, ar aparea alte locuri de munca in constructii si multe alte beneficii. Apropo: vezi ca ai locuinte pentru tineri in ansamblul Primavera sau ceva de genu. Ai de unde alege, is toate libere !
Sunteti penibili cu revelionul pensionarilor. La alte categorii sociale nu va ganditi? unde sunt locuintele pentru tineri, domnule primar? Avem nevoie de locuinte , nu de petreceri.
"Mama, tata vor fi foarte fericiți. Ei m-au susținut întotdeauna în ceea ce fac. Dar modelul meu în viață a fost fratele meu. Mai mare cu trei ani, pompier de meserie, în el am văzut întotdeauna ambiție, perseverență",...