Reportaj
FOTOREPORTAJ Liberalii au făcut pomana porcului cu preşedinte şi deputată, vin fiert şi peşte 
Angajaţii de la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare a Ovinelor şi Caprinelor (SCDOC) Popăuţi împreună cu liderii PNL Botoşani au participat vineri la amiază la prima ediţie a manifestării „Porcul de Crăciun”. După cum o spune şi numele, cei prezenţi acolo au luat parte la tradiţională pomană a porcului.


statiunea de cercetare popauti

 "Am considerat că este bine să creez o atmosferă mai destinsă pentru salariaţi"

Un purcel de vreo 150 de kilograme a fost tăiat şi pus afară pe o masă, iar pe la 11:30 s-a trecut la scoatarea şoricilor. În curtea instituţiei a fost adus şi un grătar unde imediat a început să se preparare mâncarea specifică sărbătorii de Ignat. Responsabilă principală a fost o salariată cu şorţ roşu şi sigla USL. Pomana porcului a fost completată cu cârnaţi, brânză, peşte, ţuică fiartă şi vin fiert, unele dintre acestea produse la Staţiunea de Cercetare Popăuţi, altele la ferma directorului Ionică Nechifor.
„Iniţiativa este a mea, m-am gândit încă de acum două luni de zile să fac ceva frumos pentru salariaţii din Staţiunea de Cercetare Popăuţi ca la sfârşit de an, un an cu multe evenimente, şi bune, şi rele. Am considerat că este bine să creez o atmosferă mai destinsă pentru salariaţi şi bineînţeles că avem şi invitaţi pentru că aşa este mai bine”, ne-a declarat Ionică Nechifor.


Cum a ajuns să se taie porcul la o staţiune a ovinelor

Cât despre tăierea unui porc într-o staţiune de ovine şi caprine...
„Este o sărbătoarte de Ignat şi prin tradiţie, din obiceiurile străbune, în această zi se taie porcul şi se numeşte pomana porcului. Are şi altă semnificaţie: se mai spală şi din păcate prin sângele scurs de la porcul respectiv în ziua de Ignat se mai curăţă şi din păcatele acumulate de-a lungul anului”, a explicat Ionică Nechifor.
Printre alţii, au gustat din preparatele cât se poate de proaspete, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, deputatul Roxana Anuşca, vicepreşedintele CJ Botoşani, Gheorghe Sorescu, primarul de Răchiţi Gheorghe Iacob, directori de la Nova Apaserv şi Parcuri Industriale.
Atmosfera a fost întregită de cunoscutul lăutar Cozmiţă Lascarache, de colindători şi urători. Totodată, pe mai mulţi butuci au fost aşezate pernuţe, numai că participanţii au preferat să stea în picioare. (S.B.)
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
FAZA ZILEI : Dispute la Primărie pe pomana porcului şi tăiatul elefantului – VIDEO
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
 SCRIE SCRIITORUL : Ignat de criză
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
REPORTAJ în România nimănui și copiii sacrificați ai județului: Două fete care vor să învețe, retrase de mamă de la școală – GALERIE FOTO
La fix 40 de kilometri distanță de municipiul Botoșani se află comuna Cordăreni. Undeva dincolo de Dorohoi, drumul cu mașina este unul anevoios, nu din cauza a cine știe ce obstacole, ci doar a gropilor care fac distanța până acolo să fie parcursă în mai bine de o oră.
Paradisul din orașul mort
Oamenii curg valuri pe poarta fabricii, iar într-o parcare imensă zeci de autocare şi microbuze îi aşteaptă să îi ducă acasă. Pare o scenă desprinsă de pe fostele platforme industriale comuniste, când la ora schimburilor totul era un furnicar, muncitorii abia aveau loc să treacă unul de celălalt, iar autobuzele aveau călători şi pe scări. Doar că aici tabloul este totuşi diferit.
REPORTAJ: Cel mai frumos moment pe Bulevardul Mihai Eminescu, câinele Basil adus la Botoșani pentru un băiat – GALERIE FOTO & VIDEO
Ceea ce s-a petrecut joi dimineață pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost un moment plin de emoție și o lecție dureroasă de viață, deopotrivă.
Orașul în care trăiesc de 36 de ani! ... Și care chinuiește nevăzătorii: șoferi ignoranți , lucrări nesemnalizate, agresiuni
Reluăm astăzi publicarea textelor scrise de nevăzătorii botoșăneni în cadrul concursului „Botoșani, orașul în care trăiesc!” organizat de filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR). După ce am inaugurat serialul cu un text scris de cea mai tânără participantă la proiect și l-am continuat cu ”veteranul” competiției, astăzi a venit rândul președintelui ANR Botoșani.
INEDIT: Statui cu Mihai Eminescu și Veronica Micle în mărime naturală dezvelite de fostul șef al Poliției cu primar și afaceriști – FOTO & VIDEO
Moment deosebit petrecut de Sfântul Dumitru la o aruncătură de băț de municipiul reședință de județ. Fostul șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău este cel care a făcut posibil ca județul Botoșani să aibă statuile poetului nepereche și a femeii pe care a iubit-o.
La drum, la braț cu ecoul bastonului alb: Strigau „chiorul, chiorul” și mă orientau în direcții greșite
Botoșăneanul continuă proiectul unicat în mass-media din această parte a țării și derulat în colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) publicând texte scrise de nevăzătorii botoșăneni pentru Concursul „Botoșani, orașul în care trăiesc!”.
TULBURĂTOR: Botoșaniul văzut prin ochii unei tinere... nevăzătoare: Botoşani, oraşul copilăriei mele
În colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR), Botoșăneanul demarează astăzi un proiect unicat în mass-media din această parte a țării. Timp de mai bine de o lună, în fiecare week-end, vom publica articole despre oraș scrise de persoane pentru care ”lumina ochilor” este doar o metaforă.
Vai, ce pupincurism....Toti analfabetii ne conduc si ne pastoresc, ne pastoresc la propriu. Si-l vad si pe ala de la garda, care acum este director la Nova, care nu stie decat sa fie sef. De fapt nu stie sa munceasca, de asta vaneaza doar functii de sef.
25 decembrie 2013, 22:28
Mai Geovani.... ai mari probleme, sunt salariat la Popauti si pot sa-ti spun că am luat si avans pe luna decembrie. La cercetatori , da..... sunt restante, dar nu la toti, ce-i care muncesc cu adevarat in cercetare au luat banii, din pacate pt tine fiindca esti doar cu numele de cercetator, nu poti să primesti. Munceste si tu ca noi si o sa vezi ca apar si banii. Rusine pt tine ca ai nenorocit Statiunea.
23 decembrie 2013, 15:17
Unde sunt cercetatorii ca nu se vad ? doar 3 ciobeni adusi cu forta ?Nu iti este rusine sa vii la ziare si sa minti ca esti cu salarii la zi ca toti o duc ca-n rai ? salariile nu le-ai dat din aprilie directore mincinos. Faci pomana porcului cu porcul de la tombola de la expozitie si pe care nu l-ati mai dat nimanui.Lumea stie toate minciunile pe care ni le bagi pe gat la T.V si prin ziare. RUSINE MARE..//
23 decembrie 2013, 08:09
USL-istilor nostri dragi pe care i-am votat le dedic următorul colind: http://www.youtube.com/watch?v=BlRkWP7o2tkSe vede pe fata lor ca foamea-i mare! Să nu facă indigestie că ăștia nu știu să se oprească. Poate in următorii 3 ani (cat a mai ramas pana la urmatoarele) alegeri isi vor astâmpăra foamea.
22 decembrie 2013, 20:12
Titlul de mai sus ar trebui inlocuit cu un altul: Dezmat liberal la StatiuneaPopauti Liberala.Pentru ca, de o bucata de vreme, ea nu se mai ocupa de cercetare pentru ameliorarea rasei de oaie Carakul, ci pentru ferma lui Ionica si ai lui fartati.Doamne, oare mai avem un Tepes?
22 decembrie 2013, 19:28
Elena, frustarile tale sunt mari, pamantul de la Statiune nu se imparte cum probabil doreai. Surpriza o sa fie pt tine fiindca nimeni nu v-a mai ciunti Statiunea. De ce nu vaintrebati toti, cine a adus Statiunea in aceasta situatie?,care sunt criminalii care si-au batut joc de ea pana in acest moment. De ce nu vorbiti de cum a fost gestionat pamantul pana-n prezent si cum altii au stors ca pe o lamaie tot ce continea bun. Cercetatori au ramas 4 , foarte buni si au fost prezenti dar nu aveti ochi sa-i vedeti fiindca au fost dispute int re voi .Astazi nu este loc pt putori,betivi si nepriceputi, rezultatele o spun din ulatea perioada( 20 de ani). Deranjeaza , asa este insa aveti rabdare,ce austricat altii in 24de ani , nu pori realiza in 6 luni.
21 decembrie 2013, 15:00
A fost pomana porcului,urmeaza impartirea pamantului de la Statiunea Popauti.O sa fie in aceeasi formatie vor imparti statiunea cum au impartit soriciul."Vreau si eu o bucata!!!!!!!!!!!!!!!!' striga un distins membru de partid.Sa speram ca povestea asta va avea si un hapyy-end si se va face dreptate .Adrian Nastase va fi mic copil pe langa sacalii care au preluat judetul.Trebuie sa avem rabdare pentru ca toate au un sfarsit.
21 decembrie 2013, 08:19
Era zi le lucru,dar fiind Vineri şi în Postul Crăciunului nu se pune...mai lipsesc de acolo bărboşii cu patrafir să binecuvânteze evenimentul....
21 decembrie 2013, 06:39
.......nechifor si cu turcanu au PORCITIZAT statiunea! nu ati mai aDUS OAMENI CU MASINILE RFG-ULUI.Omul trebuie sa fie OM si porcul fript! Deocamdata porcul s-a tinut de cuvant.
20 decembrie 2013, 22:40
Azi nu e zi lucrătoare la bugetari?
20 decembrie 2013, 22:00
lieralii?Atitia au mai ramas dupa epurarile care s-au facut in partid?Doar trei?Cu cine vor lupta la baioneta cu psd-ul?
20 decembrie 2013, 20:24
Intr-o tara normala ,acest lucru ar constitui un fapt banal. In Romania de azi este o sfidare ordinara la adresa bunului simt. In 1989 , in urma unei lovituri de stat a fost asasinat Ceausescu , cel care vizitase in toamna anului 1989 Statiunea Popauti care se mandrea la acea data cu: 15000 de oi, nuclee de diverse culori care asteptau sa fie omologate,atelier de prelucrare a pielicelelor , loturi semincere, programe de cercetare, materie cenusie de calitate, adica cercetatori. Dupa peste 20 de ani de guvernare "inteleapta" a urmasilor pcr-isti din esaloanele 3 si 4, oile "comuniste au "sucombat",mai sunt circa 1000 de oi "democrate" ,loturile semincere "nema," dotari" nema", perspective sumbre si ce e mai trist avem o statiune experimentala fara cercetatori sau parca mai sunt 2-3, dar nu i-am observat eu in imaginile prezentate! Rusine sa va fie!!!
20 decembrie 2013, 19:54
Cercetatorii trimisi acasa iar politrucii sunt la gratar. Jalnic !!
20 decembrie 2013, 19:29
IN ACEST ARTICOL SE GASESTE POZA ANULUI 2013 ???CARE O FI,UN INDICIU ,, 2+1,,LA CATE SAU INTAMPLAT IN JUDETUL BOTOSANI. FELICITARI DOMNUL SERGIU,PENTRU MATERIALUL DE PROPAGANDA. DAR URMEAZA ,,DELETE,,. MULTUMESC
20 decembrie 2013, 18:47
Ce "rau"o duc unii..!! Noroc ca i-am votat sa ne arate ce "bine"stiu dinsii sa conduca judetul. RUSINICAAAAAA!!!
20 decembrie 2013, 16:24
DOMN SEF ,FOTOGRAFIILE SUNT SUGESTIVE PENTRU OPINIA PUBLICA. CE O FI IN SUFLET ACELUI GRUP DE CIOBANI CARE PRIVESC ,A PAGUBA PE CARE O LASA FRUNTASI P-NL-ISTI,CARE NU SE MAI SATURA,AFISANDU-SE PESTE TOT,CA...... PENTRU ASTA SAU LUPTAT SA-L PUNA PE NECHIFOR LA STATIUNEA POPAUTI???????CINE TAIE AZI UN PORK,MAINE INCLUDE STATIUNEA IN DECLARATIILE DE AVERE,SA DEA BUNUL DUMNEZEU SA NU FIE ASA,DAR???
20 decembrie 2013, 14:12
ce bine seamana personajul din spate cu cel din fata nu?
20 decembrie 2013, 14:09
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
„Am văzut că se fac anchete peste anchete și după aceea se mușamalizează tot. Eu m-am săturat de aceste mușamalizări, iar oamenii să moară cu zile”, Liliana Mincă, președinte ALDE Botoșani ...
astratex.ro
sibello.net%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7231 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2861 lei
GBP
Lira sterlină
5.2496 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9027 lei
XAU
Gramul de aur
192.9580 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4531 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9641 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2263 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6326 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.