Reportaj
FOTOREPORTAJ Război în pădure la Agafton: Femei-soldat, puşti, pistoale şi grenade
Tabăra Codrii de Aramă de la Agafton s-a populat vineri seară ca învremurile în care era plină de elevi veniţi în vacanţă. Şcolarii au fostînsă înlocuiţi cu soldaţi echipaţi asemenea celor văzuţi prin filme.Peste 200 de împătimiţi de airsoft s-au strâns laolaltă pentru aparticipa la cea de-a IV – a ediţie a Bătăliei pentru Codrii de Aramă.


Bătălie de o zi şi-o noapte

Intitulată sugestiv „Apocalipsa”, competiţia încă se află în desfăşurare la această oră, combatanţii împărţiţi în două tabere luptându-se pe perioada a 24 de ore într-o pădure de aproximativ două hectare. Au de cucerit diverse obiective, iar echipa care deţine supremaţia în cele mai multe este desemnată învingătoare. Spectacol a fost încă chiar şi înainte de plecarea la luptă. Uniformele cu specific militar, pistoalele mitralieră, ochelarii şi standurile cu marfă pentru airsoft, de la bilele-glonţ la grenade cu vopsea sau cu bile atrăgând privirile curioşilor. Nu au lipsit nici reprezentantele sexului slab, care abia puteau fi zărite de sub uniforma de război şi nici luptători vopsiţi pe faţă sau camuflaţi sub vegetaţie artificială.
Competiţia este organizată de Clubul de Airsoft Botoşani împreună cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) Botoşani.
„Iniţiativa a aparţinut Clubului de Airsoft Botoşani, noi am fost foarte receptivi la idee şi am marşat chiar de la prima ediţie, am participat cu toate forţele noastre şi i-am susţinut şi cu componenta financiară chiar din prima ediţie. Suntem o echipă frumoasă, am ajuns la a patra ediţie cu o chestie de noutate, lupta de 24 de ore”, ne-a declarat Radu Humelnicu, director executiv DJST Botoşani.

Armele nu sunt letale, riscul mare este la ochi

Airsoft-ul este un sport relativ nou, provenit din Asia, dar care s-a extins în aproape întreaga lume şi care simulează un război real. Diferenţa principală este că armele nu sunt letale, fiind vorba de bile cu vopsea, şi că participanţii se pot alege doar cu echimoze sau zgârieturi. Există însă şi un risc major, ca o bilă să lovească un combatant în ochi şi tocmai de aceea luptătorii sunt dotaţi cu ochelari speciali.
„Un om poate mereu să reintre în joc dacă parcurge drumul de unde a fost lovit până înapoi la bază, are o perioadă de cinci-zece minute în care stă în bază, după care se întoarce la joc să-şi reia misiunea”, a menţionat Radu Humelnicu.

1.000 de lei echipamentul, minim 300 arma

Sportul nu este unul tocmai ieftin deoarece echipamentul este similar cu cel al unui soldat adevărat şi variază de la 1.000 de lei pentru un minim necesar până la sume exorbitante, în funcţie de calitate şi producător. Se adaugă armele, care variază de la 300 de lei la 3.000 de lei. Marea parte a echipamentelor provin din Japonia, acolo unde s-a inventat airsoftul.
„Armele folosite sunt arme adevărate, simpla diferenţă este că muniţia folosită este de un alt calibru, dintr-un alt material, cu un alt principiu de funcţionare şi bineînţeles un alt efect. Airsoftul rămâne într-un grad de energie şi periculozitate sub un anumit nivel, astfel încât să nu prezinte un pericol în moment jocului”, a explicat Vasile Bostan, reprezentant departament vânzări Airsoft.ro, primul magazin din România specializat în desfacerea materialelor necesare practicării acestui sport. 
Apocalipsa de la Agafton, una dintre cele mai importante competiţii de airsoft din România a adus în judeţul Botoşani împătimiţi ai acestui sport de prin toată ţara, din Bucureşti şi Sibiu, dar şi din Iaşi şi Piatra Neamţ. (S.B.)
CITEŞTE ŞI:
 Primăria, DJST şi CS Airsoft dau Lupta pentru Codrii de Aramă
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
 Tabără naţională la Agafton cu tehnici de autoapărare şi drumeţii
S-au săturat de restricții! Revoltă în Piața Revoluției, sute de oameni în stradă, jandarmii au interzis accesul și altora, s-au ars măști și fumigene – GALERIE FOTO & VIDEO
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Loading...
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
Loading...
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Nu faceti confuzie .... Clubul Sportiv Airsoft Botosani a fost initiatorul si organizatorul primelor 3 evenimente intitulate Lupta Pentru Codrii de Arama si nu are nici o implicare in organizarea evenimentului de anul acesta. Orice asemanare intre denumirile celor doua cluburi din Botosani este intamplatoare.pentru cei ce doresc sa practice acest sport va rog sa va interesati la un club de profil inainte de a face cheltuieli nejustificative.
23 iunie 2014, 13:17
Armele nu sunt reale si nici bilele cu vopsea ci armele sunt făcute sa reprezinte armele reale si nu daca pui glont nu o sa iti tragă fiindca in primul rând nu ai unde să-l pui, puștile fiind in general electrice au înăuntru un motor si baterie si componente electrice si normal o teavă de 6,2 sau 6,3 milimetri. Bilele sunt din PLASTIC au 6 milimetri. Apropo asta e un eveniment pentru airsofteri care se desfășoară anual, jocul de airsoft se poate practica oricând la un club organizat . Pentru voi care vreți sa va apucati va recomand sa intrebati la un magazin specializat( adica sa aibă numai produse de airsoft NU ca alte magazine care au numai bălării chinezesti) de un club de airsoft in orașul Dvs si cum ii puteți contacta. Aveți grija Airsoftul este un joc dar trebuie tratat cu multa seriozitate.
23 iunie 2014, 10:15
Aveau si acolo dar am vazut si in oras un magazin unde au asa ceva, la intersectia de la scoala 11 - unde era candva un supermarket.
23 iunie 2014, 09:36
STIE CINEVA: Aveau acolo la stand si arme de vanzare? M-as cara s eu pe acolo in vizita poate imi cumpar ceva echipament sa ma apuc de sportul asta.
21 iunie 2014, 10:18
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.1 o C
Dorohoi
23.0 o C
Bucecea
22.4 o C
Darabani
21.7 o C
Saveni
23.5 o C
Ştefăneşti
23.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.