Reportaj
FOTOREPORTAJ Un an de Uvertura Mall: Şampanie, bătaie pe tort, ironii cu suceveni, discursuri sforăitoare
Cel mai mare centru comercial al judeţului a sărbătorit sâmbătă seară unan de la inaugurare. A făcut-o printr-o manifestare care a avut loc laetajul IV al complexului şi care s-a axat pe un concert extraordinarsusţinut de Filarmonica de Stat Botoşani.


"Sufletul acestui mall sunt botoşănenii"

S-a montat o scenă în faţa căreia au fost aşezate în jur de o 50 de scaune, pe care au luat loc în general oficialităţi locale şi şefi de magazine. Spectacolul a fost precedat de câteva discursuri. Primul a vorbit directorul Uvertura Mall, care a mulţumit partenerilor, fiecărui magazin şi întregului personal care activează în centrul comercial.
cristi tugui director uvertura mall botosani „Doar împreună putem face din Uvertura Mall un centru comercial de care să fim mândri. Sufletul acestui mall sunt botoşănenii. Puterea unui centru comercial este dată de numărul clienţilor care îi trec pragul. Magazinele, de la cele locale până la cele de renume internaţional, îşi doresc să satisfacă exigenţele fiecărui cumpărător. Suntem mândri că avem unul dintre cele mai moderne cinematografe din ţară, lucru apreciat inclusiv de vecinii noştri suceveni”, a declarat Cristi Ţugui, directorul Uvertura Mall Botoşani.
Acesta a arătat că, de la inaugurare s-au deschis alte 22 magazine şi că se poartă discuţii avansate cu operatori internaţionali pe care botoşănenii şi-i doresc pentru a veni la Uvertura Mall. Cristi Ţugui a cerut totodată sprijinul administraţiei publice în locale în privinţa politicii de impozitare.

Prefectul a aflat din târg că sucevenii vin la mall-ul de la Botoşani

Apoi au luat cuvântul „personalităţile”, aşa cum au fost numiţi oamenii politici prefectul costica macaleti  prezenţi la eveniment. Toate alocuţiunile au avut un numitor comun: la mall-ul de la Botoşani vin sucevenii. Primul a fost prefectul, care nu s-a dezminţit şi a vorbit la fel de puţin ca de obicei.
„Uvertura Mall a schimbat faţa oraşului, de dezvoltarea acestui ansamblu depinde foarte mult şi dezvoltarea oraşului, aici unde se desfac produse din zonă, plus magazine de renume. Să vă spun ceva ce se vorbeşte prin târg: sucevenii vin la noi, la film, la Botoşani. La Piatra Neamţ, la fel cei din Neamţ vin la mall aici, la Botoşani, ceea ce e un lucru bun”, a afirmat Costică Macaleţi.

CJ-ul cu Piaţa, Primăria cu buletinele

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi primarul municipiului reşedinţă au lipsit de la eveniment, delegându-şi colaboratorii.
gheorghe sorescu „Este o sărbătoare atât pentru reprezentanţii Uvertura Mall, care oferă de un an de zile o alternativă modernă pentru petrecerea timpului liber, cât şi pentru toţi botoşănenii care beneficiază în sfârşit de un centru comercial modern. Pentru Botoşani este un câştig enorm din punct de vedere economic, Uvertura Mall devenind un punct de atracţie şi pentru locuitorii judeţului vecin, Suceava”, a menţionat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ Botoşani.
Atât acesta, cât şi viceprimarul Cosmin Andrei au insistat asupra colaborărilor pe care instituţiile din conducerea cărora fac parte le au cu UverturaMall, piaţa agroalimentară, respectivul Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor.
cosmin andrei „Iată că după 12 luni avem un nou prilej de a felicita şi încuraja investitorul şi partenerii săi, nu doar că au avut îndrăzneala de a veni pe piaţă cu un concept nou pentru oraş, ci mai ales pentru că s-au dezvoltat ca afacere în aceste vremuri economice încă tulburi. Valoarea adăugată a Uvertura Mall s-a făcut simţită prin numărul mare de vizitatori şi clienţi de-a lungul acestei perioade, prin evenimentele găzduite şi parteneriatele încheiate cu diverse entităţi, printre care şi Instituţia Primarului municipiului Botoşani”, a spus Cosmin Andrei.
El a transmis deschiderea municipalităţii botoşănene pentru orice proiect care ajută economia şi creează locuri de muncă, subliniind că bunul mers al economiei depinde şi de relaţia dintre administraţia publică locală şi investitorii privaţi.

Îngrămădeală la tortul cu şase nivele

Concertul s-a finalizat în jurul orei 19:00 şi a fost urmat de ciocnirea unor pahare de şampanie şi de tăierea tortului cu şase nivele, exact cât are şi Uvertura Mall (demisol, parter şi patru etaje). În acel moment zeci de botoşăneni s-au îngrămădit pentru a prinde o felie din tortul inscripţionat cu numele centrului comercial, fiind necesară potolirea unor pofticioşi de către agenţii firmei de pază. Centrul comercial a fost decorat de sărbătoare, zeci de flori artificiale fiind ancorate de la parter şi până la etajul IV al centrului. (S.B.)
CITEŞTE ŞI:
ACUM: Un an de Uvertura sărbătorit cu oficialități și concert extrordinar, mall-ul împodobit ca niciodată - FOTOGALERIE
[[galerie-foto]]
VEZI CUM A FOST ÎN URMĂ CU UN AN, LA DESCHIDEREA UVERTURA MALL:
Asalt isteric la Uvertura Mall cu Alex Velea : Canapele călcate în picioare, puradei pe bar, căciuli şi fulare aruncate, intervenţie disperată a bodyguarzilor – VIDEO & GALERIE FOTO
S-au săturat de restricții! Revoltă în Piața Revoluției, sute de oameni în stradă, jandarmii au interzis accesul și altora, s-au ars măști și fumigene – GALERIE FOTO & VIDEO
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Loading...
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
Loading...
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
VINO CU PROPUNERI SI CU INTELIGENTA TA DACA ESTI ASA BUNA NU VORBI LA C...T SI .
30 martie 2014, 08:58
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.1 o C
Dorohoi
23.0 o C
Bucecea
22.4 o C
Darabani
21.7 o C
Saveni
23.5 o C
Ştefăneşti
23.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.