Reportaj
Măgării cu bani publici îngropaţi într-un tapşan la Ungureni: Primarul „Păcănele” la moara cu ciocănele - FOTOGALERIE
Mulţi dintre aleşii noştri după ce prind la coajă, asta însemnând la cel mult un an de la preluarea mandatului, devin un soi de morari, iar primăriile încep să aibă valţuri producând mălai de cea mai bună calitate. Spre final de mandat sunt de nerecunoscut;  roşiori în obrăjori, plini de sine şi extrem de orgolioşi.

"Ăştia te votează până la loc comanda"

Dacă te pune necuratul să le evidenţiezi nesimţirea, de îndată devin baritonali înjurându-te ca la uşa cortului.  În acest material voi încerca să descurc iţele unei afaceri, care la prima vedere, pare benignă, dar care a secătuit bugetul unei primării cu câteva zeci de mii de lei, bani care ar fi putut fi folosiţi pentru reabilitarea unei şcoli. Este vorba despre afacerea reabilitării terenului de fotbal din comuna Ungureni. Domnul Ilie Ivanache e la al doilea mandat de primar, n-a făcut multe lucruri de amploare pentru consătenii lui dar, fiind un tip cu cei şapte ani de acasă, ştie un lucru: „dacă te porţi frumos cu oamenii şi chiar dacă nu faci multe lucruri  pentru ei, ăştia te votează până la loc comanda”. Gândire sănătoasă, de politician alunecos. Nu o dată a fost surprins trăgând cu privirea în curţile consătenilor şi salutând păsărele sau alte animăluţe din gospodărie dacă stăpânii nu se arătau la ochi. În comună i se mai spune şi primarul „Păcănele”. Deh, are şi el o meteahnă, în drum spre casă, când o coteşte spre Iepureni şi când în faţă îi apare localul cu jocuri mecanice poposeşte pentru câteva ore să-şi antreneze neuronii  pentru ca a doua zi să freş în faţa supuşilor, să poată gândi mai sănătos în folosul comunităţii.

Niznai fotbal, Davai denghi

Cu toate că nu prea ştie cu ce se mănâncă fotbalul dl. primar s-a înhămat la o afacere privind  modernizarea stadionului comunal. Cică lucrul  acesta s-a întâmplat la insistenţele câtorva consilieri locali,  mari iubitori ai jocului cu balonul rotund. Povestea sună banal, dar eliberează prin toţi porii un damf suspect.
După calamităţile din 2010 Federaţia Română de Fotbal, la iniţiativa Asociaţiei de Fotbal Botoşani şi în urma unui proiect al  Consiliului Local Ungureni, a aprobat acordarea  sumei de 17.625 de euro echivalentul a 73.144 de lei pentru reabilitarea stadionului local afectat de inundaţii. Valoarea totală a proiectului a fost de 159.810 lei rămânând ca diferenţa de peste 86.000 de lei să fie asigurată din bugetul local. În urma licitaţiei s-a ajuns la 110.164 de lei diminuându-se astfel partea de contribuţie locală. Câştigătoare a fost desemnată  firma S.C „Trans Silviu” SRL din Botoşani.

După spuselor primarului cât şi în baza actelor existente la dosar lucrurile de reabilitare ar fi curs impecabil. Lucrările au constat în săparea şi decopertarea terenului de fotbal la o adâncime de 25 de cm, după care turnarea unui strat de suport protector constând în pietriş în amestec cu nisip, pe o grosime de 15 cm, constituirea de drenuri, în număr de 4, care să preia excesul de apă în caz de inundaţii,  după care gazonarea suprafeţei de joc. Conform hârtiilor operaţiunea de reabilitare a mers impecabil, lucrările finalizându-se la sfârşitul lui 2011. Rezultatul e tragic, terenul arată groaznic, suprafaţa de joc e numai hârtoape. Cu toate astea primarul are un singur răspuns: „Nu mă interesează, totul s-a făcut conform proiectului. Eu, unul, nu iubesc fotbalul, le-am spus consilierilor să nu pună gazon. A fost şi Curte de Conturi, totul e în regulă”. Zău, chiar aşa ne jucăm cu banul public?

Tăpşanul buclucaş

Conform actelor puse la dispoziţie de către primar reabilitarea suprafeţei de joc ar fi înghiţit peste 1.500 de tone de balastru cu nisip, asta însemnând  peste 40 de maşini, şi peste 2.000 de tone de pământ de calitate, bun pentru însămânţarea gazonului. Terenul arată dezastruos, e cel mai arid tăpşan din toată comuna, e plin de denivelări şi chiar gropi cu o adâncime de câţiva centimetri. După ce iarba a crescut sălbatic, la peste jumătate de metru,  a fost cosită, brazdele de fân accentuează sinistrul peisajului.
Dacă vrei să pedepseşti un animal îl laşi dezlegat pe stadion timp de o zi, seara îl vei găsi mai flămând. Când am fost să filmez suprafaţa de joc, două văcuţe păşteau în faţa porţii de la intrare în  stadion. Bietele animale nu aveau curajul nici să privească spre pârloaga de dincolo de gard. Mai ştii, poate că cele două văcuţe îl aşteptau pe domn primar să le taie bilete de intrare. Atenţie, tot din bugetul local, în scopul întreţinerii suprafeţei de joc, s-au investit bani achiziţionându-se o pompă şi câteva aspersoare, care acum zac ruginite într-o magazie a Primăriei. Mă aşteptam ca la intrare pe uliţa ce duce spre stadion să găsesc o pancartă sugestivă: „Aici sunt îngropaţi banii dumneavoastră!”. Nu de alta, să ştie şi cetăţeanul din Ungureni,  căruia îi cerşesc consilierii şi primarul din 4 în 4 ani votul,  cum sunt gestionaţi bănişorii lui.

Una rece, alta caldă

Dar cum în viaţa nu toate zilele sunt la fel, aşa este şi-n administraţie,  lucrurile sunt nuanţate. Iaca, şi la Ungureni,  după una rece urmează una caldă. Este în plină desfăşurare un proiect APDRP finanţat din aprilie 2012 şi trecut în execuţie din primăvara acestui an. Acesta cuprinde 2 km de drum asfaltat, care face legătura între satul Ungureni şi cătunul Durneşti, 3 km de şanţuri dalate, pietruirea uliţelor laterale şi construcţia a 6 poduri şi 3 podeţe. De asemenea, vor fi amenajate din loc în loc drenuri împotriva inundaţiilor. Valoarea proiectului este de 600.000 de euro, sumă asigurată în proporţie de 100% din fonduri europene. 
Lucian ALECSA
CITEŞTE:
SCRIE SCRIITORUL de deszăpezire şi primarul Păcănele : Aleşii noştri sub puseurile naturii
[[galerie-foto]]

Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
REPORTAJ în România nimănui și copiii sacrificați ai județului: Două fete care vor să învețe, retrase de mamă de la școală – GALERIE FOTO
La fix 40 de kilometri distanță de municipiul Botoșani se află comuna Cordăreni. Undeva dincolo de Dorohoi, drumul cu mașina este unul anevoios, nu din cauza a cine știe ce obstacole, ci doar a gropilor care fac distanța până acolo să fie parcursă în mai bine de o oră.
Paradisul din orașul mort
Oamenii curg valuri pe poarta fabricii, iar într-o parcare imensă zeci de autocare şi microbuze îi aşteaptă să îi ducă acasă. Pare o scenă desprinsă de pe fostele platforme industriale comuniste, când la ora schimburilor totul era un furnicar, muncitorii abia aveau loc să treacă unul de celălalt, iar autobuzele aveau călători şi pe scări. Doar că aici tabloul este totuşi diferit.
REPORTAJ: Cel mai frumos moment pe Bulevardul Mihai Eminescu, câinele Basil adus la Botoșani pentru un băiat – GALERIE FOTO & VIDEO
Ceea ce s-a petrecut joi dimineață pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost un moment plin de emoție și o lecție dureroasă de viață, deopotrivă.
Orașul în care trăiesc de 36 de ani! ... Și care chinuiește nevăzătorii: șoferi ignoranți , lucrări nesemnalizate, agresiuni
Reluăm astăzi publicarea textelor scrise de nevăzătorii botoșăneni în cadrul concursului „Botoșani, orașul în care trăiesc!” organizat de filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR). După ce am inaugurat serialul cu un text scris de cea mai tânără participantă la proiect și l-am continuat cu ”veteranul” competiției, astăzi a venit rândul președintelui ANR Botoșani.
INEDIT: Statui cu Mihai Eminescu și Veronica Micle în mărime naturală dezvelite de fostul șef al Poliției cu primar și afaceriști – FOTO & VIDEO
Moment deosebit petrecut de Sfântul Dumitru la o aruncătură de băț de municipiul reședință de județ. Fostul șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău este cel care a făcut posibil ca județul Botoșani să aibă statuile poetului nepereche și a femeii pe care a iubit-o.
Fiti tare domn dutca ca am vazut cum voiau sobolanii sa va atace in piata.da cu bun simt si cu credinta iati facut sa para niste prosti.eu va tin minte toata viata cum mati ajutat cand am avut o grea incetcare.sa va dea dumnezeu putere si reusita si sa vin sa va strang.mina ca primar
28 mai 2016, 15:36
Spune bine cetateanul.demult in primarie erai respectat.Acum fac ce vor,si chiar am fost injurat de decretar,iar cand am spus primarului a ridicat din umeri.Acum iar vrea in fotoliu,jigneste pe cei ce fac concurenta cinstita si bate palma pe la colturi cu alti candidati pe care ii face vice.m-am cam saturst si de votat dar votez ca sa stiu ca daca pica l-am ajutat si eu. bafta unui candidat cinstit.
28 mai 2016, 15:28
Primari au fost,dar ivanache e singurul care a avut privilegiul de a face ceva cu fonduri europene.si ce a facut? Comuna arata jalnic,piatra de pe drumuri e un mijloc de a face bani pt interesul personal cu acte in regula(doar nu o sa ne apucam acum sa o cantarim),cultura e varza,nici macar parada de anul nou nu a reusit sa o pastreze,ca de ,dumnealui nu iubeste nici sportul ,nici cultura.sa-Si aminteasca anonimul(care poate are cei 7 ani dar ecertat cu gramatica),cum a fost pe vremea lui dutca.era apropiat de oameni, trata lumea cu respect si a muncit pentru proiecte pe care ivanache doar le-a inaugurat.pe principiul "astia ma voteaza ca nu au pe cine a prins trei mandate.dar poate ca acum vom alege un primar pentru oameni.nu mai vreu sa mi se inchida usa primarului in nas si sa fiu plasat ca o minge de la un functionar la altul si sa plec tot cu problemele nerezolvate.Vreau respect si corectitudine si vreau ca ei toti sa dea socoteala pentru risipa banului nostru.cu capul purtat de consilieri personali platiti cu bani grei ,de manageri a caror eficienta e zero ivanache e doar un parvenit cu pofta de putere.macar de era mai cu carisma,poate nu sesizai asa puternic lipsa inteligentei,ca de pe langa sportul si cultura pe care nu le iubeste,e cert ca nu a iubit pra mult nici scoala.si apropo ,candva, pe vremea lui dutca am intrat in primarie pt. o problema.in biroul din vechea primarie ,primarul vorbea,in picioare,cu un batran caruia ii oferise un scaun sa se aseze.mi-am amintit asta acum.daca ai demnitatea de a te apleca la cel cu probleme vei avea puterea sa ajuti!
28 mai 2016, 12:40
Sunt multe lucruri de spus vizavi de atitudinea primarului si a celor din jurul sau.strategia lui ivanache de a se inconjura de incompetenti aserviti e cunoscuta(fii cu mine ca vad eu ce fac pt tine).E greu sa porti o discutie coerenta iar de principii mai bine nu amintesti .Concret e faptul ca ivanache a uitat ca e doar un primar ales ,ca nu i s-a facut titlu de proprietate pe conuna ungureni si ca noi, cetatenii de rand avem dreptul sa-l intrebam despre soarta comunei.sfidator si prea plin de el ,ivanache continua sa creada ca noi cei multi si prosti o sa-l votam din nou.Oameni buni ganditi!a
27 mai 2016, 12:08
primaru angajează betivi nu mame care au copii cu certificat de gradu 1 acentuat cumpără masini să le tină in fata localurilor unde sunt păcănele tomberoanele la el in curte si gunoiu peste imaşu il dă pe bani iar lume e amenintată
28 aprilie 2016, 21:23
bai prostilor care santeti da voi ce ati facut a fost si dutca primar si ce a facut macar asta a facut multe da ala na fost in stare sa puie piatra in comuna si nu mai dati atat clasa pe voi ca nici sapte ani de acasa nui aveti
25 aprilie 2016, 22:39
de trei ani tot spune primarul ca asfalteaza drumul dintre Epureni si Vicoleni dar pina acuma nimic.
22 noiembrie 2015, 23:46
Asta e doar una din sutele de probleme care sunt inca nerezolvate in ungureni.si inca ceva primarul sta mai mult la pacanele decat la primarie.secretarul casierul si cativa functionari mai vechi fac legea in primarie si te trateaza de parca tu ai fi un boschetar iar ei d zeu.
22 noiembrie 2015, 19:38
Nu s-a facut nimic si nu se va face,cine-i mai controleaza acum?Acum se fura tot,dar el săracul fura ce a ramas de la altii care au fost inaintea lui,pacat de populatie ca plătesc taxe mari si nu au locuri de munca.
22 noiembrie 2015, 11:33
veniti cata piatra a pus pe str.jîjiei parcă a strecurato cu sita
8 noiembrie 2015, 16:18
Am inteles ca licitatia de reabilitare a caminului cultural va fi atribuita firmei familiei Soptica,si acest lucru se stia cu mult inainte de licitatie.
9 august 2013, 17:57
domnule ziarist trebuia sa scrieti si de o alta misculatie:ieri a avut loc o licitatie la ungureni,de fapt o pseudolicitatie pentru ca se cunoastecastigatorul de dinainte:este vorba de firma deputatului cooooostel soptica!
9 august 2013, 09:11
Primarul nostru e un bleg analfabet care se teme si de umbra lui, secretarul conduce comuna si inca 2 functionari
8 august 2013, 20:00
...toată treaba e ca nu plateste "taxa de protectie"...!!!
8 august 2013, 19:52
insulta si calomnia dupa noul cod penal se pedepsesc si inca drastic.......nea lica nu i-ai platit felicitari de te-a executat?????
8 august 2013, 18:04
mAI BORIS PASTARNAC,ORI UN OU ORI UN BOU ,DUPA MINTEA TA ESTE TOT AIA.dar daca prostii te voteaza ,ce treaba au ORGANILI cu tine
8 august 2013, 13:44
Dreptul la replica !!!!Domnule Alexa, întradevăr ceea ce apare pe site este foarte frumos…., dar a-ţi publicat numai ceea ce aţi vrut dumneavoastră. Eram sigur, din comportamentul de care aţi dat dovadă în ziua anterioară (07.08.2013), în “aşa zisa informare la faţa locului”. Martori ai comportamentului dumneavoastră sunt salariaţii primăriei, care chiar m-au întrebat cine era domnul care vorbea pe o totalitate foarte mare.În spiritul fair – play-ului şi al statutului deontologic al meserii de ziarist, vă rog să informaţi cititorii cu privire la următoarele :- De ce nu a-ţi publicat şi toate fotografiile pe care le a-ţi vizionat la sediul primărie, fotografii realizate pe parcursul lucrării (de la începutul lucrării şi până la finalizarea acesteia), fotografii care confirmă că lucrarea a fost realizată conform normelor ?- De ce nu a-ţi specificat faptul că în anul 2012, comuna a fost afectată şi de secetă, dar şi de grindina din 15.07.2012, grindină care a provocat distrugeri în peste 1300 de locuinţe şi 14 instituţii publice, fiind afectate peste 3.000 ha teren agricol, valoarea totală a pagubelor depăşind 3.000.000 lei ? Menţionez că distrugerile provocate de grindina din 2012, inclusiv deteriorarea iremediabilă a gazonul au fost constatate de instituţiile abilitate, fiind încheiate în acest scop documente, pe care a-ţi refuzat să le studiaţi ?- De ce aspectele negative ale activităţii unei administraţii le vedeţi şi le prezentaţi, iar activităţile “bune”, la prezentaţi în câteva rânduri (asfaltare DC 20), sau nu le prezentaţi (de exemplu în comuna Ungureni sunt împietruiţi toţi cei 61 km de drumuri din satele comunei, astfaltul de pe DC 17, după 5 ani de la finalizarea lucrărilor, situaţia localurilor şcolare din comună, iluminatul public, etc.) ?
8 august 2013, 13:43
"a secatuit cu cateva zeci de mii ..." este identic. cu " dupa lupte seculare care au durat 30 de ani "a secatui = a epuiza totalvad ca ptr.autetenticitate,te-ai tra si poza in fata portii stadionului,cu pretenarul taumai Negru,alura ta de simenthalian baltat fiind arhicunoscuta.succesuri in continuare
8 august 2013, 09:09
Nui nici primul nici ultimul la asememea investiti fara cap numai de dragul de-a pune mana pe bani si apoi nimeni nui mai intreaba nimic . Sau sporadnic daca un primar cu o asemenea realizare e de la vreun partid neagreat de putere e luat la bani marunti . Astai Romania in care traim si ganditiva ca idem cu cele intamplate la Ungureni se intampla la nivel de guvern de ministere si totul intra in ceata cand e vorba de justificari vorba proverbului corb la corb nusi scoate ochi .
8 august 2013, 08:10
Sondaj
V-a plăcut SummerFest-ul organizat la Parcul Cornișa?
Da
Nu
Nu am participat
Declaraţia zilei
"Nu cred că Aristidis poate fi folosit pe acel post. E o glumă, e incredibil. Treaba lor ce vor să facă, dar eu știam că doar în stânga poate evolua. N-a jucat niciodată fundaș central la noi, nici măcar în pregătiri! Nici în ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7216 lei
USD
Dolarul SUA
4.2706 lei
CHF
Francul elveţian
4.3268 lei
GBP
Lira sterlină
5.2121 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0058 lei
XAU
Gramul de aur
205.4478 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2385 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4384 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2064 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1833 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6333 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.