Reportaj
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României

Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.

Debut cu regretata Mihaela Runceanu şi cu Gabriel Dorobanţu


Zis şi făcut! S-a angajat la Filarmonică pe când avea doar 18 ani şi a debutat năvalnic, într-o companie selectă.


„Mi-a spus: vezi că trebuie să mergi la Vatra Dornei cu Mihaela Runceanu şi Gabriel Dorobanţu că avem spectacol cu ei acolo”, rememorează Liviu Sorinel.


Aceasta pentru că la vremea respectivă Filarmonica de Stat Botoşani se autofinanţa şi pentru a-şi putea acoperi cheltuielile, pe lângă concertele simfonice, organiza şi spectacole de divertisment prin toată ţara.


După trei decenii îşi aminteşte în amănunt acele zile din 1988. Mai ales că prezentator era celebrul Octavian Ursulescu, o vedetă a Televiziunii Române din acele vremuri, devenit cunoscut în toată ţara ca realizator al emisiunii „Şlagăre în devenire”.


„De la el am învăţat să prezint spectacolele. L-am observat cu atenţie şi la unul dintre ele Octavian era aşa de răcit că nu putea urca pe scenă şi atunci am luat eu microfonul”, spune Liviu Sorinel.


Şi în acest fel şi-a dublat postura de impresar cu aceea de prezentator de spectacole.

mihaela runceanu

 

De la Anastasia Lazariuc şi Mădălina Manole la Jean Constantin şi Draga Olteanu Matei, a pierdut numărul spectacolelor


Au fost atât de multe în toţi aceşti ani încât le-a pierdut numărul.


„Dacă le socotesc numai pe cele de la Filarmonică, unde sunt câteva zeci pe an, ies sute de spectacole”, afirmă Liviu Sorinel.


De-a lungul anilor a legat prietenii strânse cu câţiva dintre cei mai mari artişti ai României. A călătorit, a râs, s-a întristat şi a stat la aceeaşi masă cu cântăreţi precum Mihaela Runceanu, Sanda Ladoşi, Mădălina Manole, Silvia Dumitrescu, Anastasia Lazariuc, Natalia Guberna, Monica Anghel, Gabriel Dorobanțu, Octavian Ursulescu, Mihai Constantinescu, Ricky Dandel, Dorin Anastasiu.

 

A colaborat şi cu actori uriaşi ai teatrului şi filmului românesc, precum Draga Olteanu Matei sau regretaţii Jean Constantin şi Marin Moraru.


O prietenie de suflet cu Gabriel Cotabiţă


De Gabriel Cotabiţă a fost însă cel mai apropiat. La debutul lui Liviu în impresariat Gabi era pe val, aşa că era mai mereu cap de afiş.


„Eram aproape nedespărțiți în acea perioadă, îl iubeam şi-l iubesc şi acum ca pe fratele meu mai mare! Şi ne leagă şi acum multe amintiri frumoase”, spunea Liviu Sorinel pentru Click! în urmă cu doi ani.

 

gabriel cotabita


În 2015 Gabriel Cotabiţă a trecut prin cumpăna vieţii, iar la un moment dat părea că pierde bătălia. Dar şi-a revenit spectaculos. Era bine de câteva luni, dar nu avusese încă ocazia să urce din nou pe scenă. Şi atunci a intervenit Liviu Sorinel de la Botoşani! I-a propus să organizeze o serie de spectacole care să îi marcheze revenirea în luminile rampei.

 

Astfel, în martie 2016, artistul şi-a relansat practic cariera la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani, la vreo 30 de ani după ce cântase pentru prima oară acolo. Spectacolul se intitula „Domnişoară, nu pleca”, după hitul artistului de după revoluţie. Au urmat apoi Paşcani, Suceava, Vaslui, Iaşi, Bacău… Gabriel Cotabiţă a revenit în atenţia publicului, în 2016 s-a recăsătorit, iar printre invitaţii de la nuntă s-a regăsit şi Liviu Sorinel.


Revoluţia l-a prins în turneu

 

Şi pentru că veni vorba de revoluţie, pe impresarul Liviu Sorinel 22 decembrie 1989 l-a prins în turneu. Era pe la Focşani cu toată trupa de artişti după dânsul.


”Deja erau în toi mişcările de stradă la Timişoara şi începuse nebunia la Bucureşti astfel încât se primise dispoziție de la autoritățile comuniste să fie interzisă orice fel de manifestare ce adună multă lume și am fost nevoiți să anulăm tot turneul. Gabi Cotabiță s-a întors de acolo spre Bucureşti cu maşina împreună cu Octavian Ursulescu în timp ce noi ceilalți care mai rămăsesem, printre care şi Gabriel Dorobanțu, plus orchestra, ne-am îndreptat spre Botoşani, aşteptând să se liniştească lucrurile”, declara Liviu Sorinel.


I-a plăcut mereu să spargă tiparele aşa că a încercat să ofere publicului botoşănean, dar nu numai, şi altceva în afara clasicelor concerte ale Filarmonicii. Şi astfel muzicienii de la Botoşani i-au acompaniat pe Felicia Filip, Iris, Dan Bittman, Paula Seling, Ianna Novac, Vlad Miriţă.  

 

octavian ursulescu


Napoli, miss, Venezia…


Şi-a diversificat tot mai mult activitatea şi a ajuns să organizeze şi pe cont propriu show-uri inclusiv cu artişti de renume internaţional, precum Francesco Napoli, miss-uri regionale la care printre invitaţi s-au regăsit noile figuri ale showbiz-ului autohton, de la Bianca Drăguşanu şi Victor Slav la Bogdan Vlădău şi inclusiv spectacole la Venezia, acolo unde a cântat şi botoşăneanul Mirel Manea.


„Pot colabora cu orice artist, depinde cum vorbeşti cu el. Trebuie să fii sincer şi să nu încerci să îl dezamăgești pentru că, dacă faci asta, se află. Cântăreţii se sună între ei când sunt contactaţi pentru un spectacol şi se interesează ce fel de impresar, ce fel de om eşti şi de aceea trebuie să fii fair-play cu ei”, spune Liviu Sorinel.


Mai nou, a început să organizeze spectacole şi pentru primării, de la Vaslui şi până la Vlăsineşti. A făcut-o şi dintr-o ambiţie personală, observând câţi bani se vehiculează la astfel de manifestări şi ce artişti vin. Şi de aceea, în august a organizat împreună cu Primăria Vlăsineşti Ziua Comunei, unde cu un buget la doar 60% din cel avut la dispoziţie de municipalitatea botoşăneană pentru „September Fest”, i-a adus în acel „capăt de lume” pe Anna Lesko, Connect-R, Fuego, Stela Enache, Doru Octavian Dumitru. Şi tot atunci a mai bifat o premieră: o soprană, Mediana Vlad, pe scena unui spectacol câmpenesc.  

 

venezia


Ce urmează?


Pentru noiembrie 2018 a perfectat un concert de excepţie al Filarmonicii alături de trupa Proconsul. Aşadar, staţi pe aproape.

 

loading...
Cotabiță a ridicat doamnele orașului în picioare la revenirea pe scenă: Am făcut o plimbare și m-am întors – VIDEO & GALERIE FOTO
”Magic Christmas” româno-italian la Botoșani în ”Broadway Style”, sute de oameni în picioare într-o sală umplută până la refuz – VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
REPORTAJ în România nimănui și copiii sacrificați ai județului: Două fete care vor să învețe, retrase de mamă de la școală – GALERIE FOTO
La fix 40 de kilometri distanță de municipiul Botoșani se află comuna Cordăreni. Undeva dincolo de Dorohoi, drumul cu mașina este unul anevoios, nu din cauza a cine știe ce obstacole, ci doar a gropilor care fac distanța până acolo să fie parcursă în mai bine de o oră.
Paradisul din orașul mort
Oamenii curg valuri pe poarta fabricii, iar într-o parcare imensă zeci de autocare şi microbuze îi aşteaptă să îi ducă acasă. Pare o scenă desprinsă de pe fostele platforme industriale comuniste, când la ora schimburilor totul era un furnicar, muncitorii abia aveau loc să treacă unul de celălalt, iar autobuzele aveau călători şi pe scări. Doar că aici tabloul este totuşi diferit.
REPORTAJ: Cel mai frumos moment pe Bulevardul Mihai Eminescu, câinele Basil adus la Botoșani pentru un băiat – GALERIE FOTO & VIDEO
Ceea ce s-a petrecut joi dimineață pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost un moment plin de emoție și o lecție dureroasă de viață, deopotrivă.
Orașul în care trăiesc de 36 de ani! ... Și care chinuiește nevăzătorii: șoferi ignoranți , lucrări nesemnalizate, agresiuni
Reluăm astăzi publicarea textelor scrise de nevăzătorii botoșăneni în cadrul concursului „Botoșani, orașul în care trăiesc!” organizat de filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR). După ce am inaugurat serialul cu un text scris de cea mai tânără participantă la proiect și l-am continuat cu ”veteranul” competiției, astăzi a venit rândul președintelui ANR Botoșani.
INEDIT: Statui cu Mihai Eminescu și Veronica Micle în mărime naturală dezvelite de fostul șef al Poliției cu primar și afaceriști – FOTO & VIDEO
Moment deosebit petrecut de Sfântul Dumitru la o aruncătură de băț de municipiul reședință de județ. Fostul șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău este cel care a făcut posibil ca județul Botoșani să aibă statuile poetului nepereche și a femeii pe care a iubit-o.
La drum, la braț cu ecoul bastonului alb: Strigau „chiorul, chiorul” și mă orientau în direcții greșite
Botoșăneanul continuă proiectul unicat în mass-media din această parte a țării și derulat în colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) publicând texte scrise de nevăzătorii botoșăneni pentru Concursul „Botoșani, orașul în care trăiesc!”.
TULBURĂTOR: Botoșaniul văzut prin ochii unei tinere... nevăzătoare: Botoşani, oraşul copilăriei mele
În colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR), Botoșăneanul demarează astăzi un proiect unicat în mass-media din această parte a țării. Timp de mai bine de o lună, în fiecare week-end, vom publica articole despre oraș scrise de persoane pentru care ”lumina ochilor” este doar o metaforă.
REPORTAJ: Altar de vară sfințit cu mii de oameni și un sobor de preoți care l-a mirat pe ÎPS Teofan: FOTO&VIDEO
Biserica este locul în care cerul se întâlnește cu pământul, locul unde Dumnezeu ajunge în sufletul oamenilor, luminându-le chipurile de pace duhovnicească. Mii de botoșăneni s-au adunat miercuri dimineață într-un astfel de loc, un colț de rai, pentru a fi parte la una dintre cele mai impresionante Sfinte Liturghii ce au avut loc la Botoșani.
Bijuteria altora, cadavrul nostru - 7 milioane de euro cheltuiți pentru paraziți - GALERIE FOTO
”Am cafeaua pusă la bar de dimineață, este 4 după-amiaza și încă nu am avut timp să mă ating de ea. Am avut continuu clienți, n-am stat o clipă”. O chelneriță bronzată, în pantaloni scurți, se plânge unei cunoștințe. N-are timp şi de alte lamentări şi nici să culeagă eventuale „compasiuni” fiindcă la terasa Centrului Vechi din Bistriţa la care lucrează tocmai au mai sosit doi oameni la o masă şi trebuie să le ia comanda.
Aventuri de ministru prin judeţ: Haine mai groase; ca să te apleci… înseamnă efort VIDEO & GALERIE FOTO
Venit în judeţ ca să îl ajute pe candidatul PSD la Primăria Vlăsineşti, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nu s-a dezminţit. Devenit celebru pentru perlele pe care le debitează, Petre Daea nu a ”dezamăgit” nici la Botoşani.
Ce nu s-a văzut la vizita ministrului de la Botoșani, de la poale-n brâu la un decor îngrozitor – GALERIE FOTO & VIDEO
Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc a ajuns ieri în nordul țării, la Botoșani. Oficial a tot repetat că s-a decis să vină după ce a auzit de protestul de la Manoleasa. Tot oficial, colegii de la PSD Botoșani îi anunțaseră deja prezența, cu câteva zile înainte de a se ști de protest.
Revelion de legendă în Moldova unde limba română doare sub ”talpa protectoare” de la răsărit - VIDEO & GALERIE FOTO
Sub picioarele a mii de oameni, covorul roşu, care a căpătat déjà forma pavelelor în care este îndesat de ghetele domnilor şi cizmele doamnelor, rezistă totuşi cu stoicism. Că de aia e covor, să fie călcat în picioare… Ce te faci însă cu poporul care este ţinut sub “talpa protectoare” de atâta amar de ani? El nu este covor, dar pare totuşi că se cam face… preş. Şi cum spuneam, asta nu-i de azi, de ieri.
REPORTAJ : Cultură la preț modic la Muzeul Județean Botoșani - FOTOGALERIE
Istoria Muzeului Județean Botoșani începe la sfârșitul anului 1955, mai precis, pe data de 23 decembrie, cand s-a semnat “actul său de naștere”. Așa se implinea una dintre dorințele locuitorilor acestui oraș, aceea de a avea un muzeu.
”Traseul groazei” - trenul ”navetiștilor” care oprește în gări unde se omoară oameni - GALERIE FOTO
Trenul căruia unii botoşăneni îi spun ,,Căruţa” străbate jumătatea de sud a judeţului Botoşani transportând în mare parte naveşti, începând de la Dorohoi şi până la Iaşi. Şi invers. Călătorii fac parte din diverse categorii: profesori, doctori, studenţi, elevi, muncitori în diverse domenii.
Când viaţa-i floare la ureche te prinde cutremurul şi te bagă în pământ pentru totdeauna – VIDEO & GALERIE FOTO
Te-ai fi gândit că „plâng şi pietrele”, numai că în acest colţ de Românie nu prea-s pietre, drumul de la casă şi până la Biserica Sfântul Dimitrie e de-un asfalt cum tare l-ar mai vrea botoşănenii pe Primăverii. Şi pietrele oricum nu plâng, iar figura asta de stil a devenit o banalitate de când a fost băgată în atâtea texte. Iar lacrimile sunt cu precădere la căpătâiul Maricicăi Iosub, acolo unde veghează tatăl, cei trei fraţi şi cele două surori.
REPORTAJ : Moment istoric? Prima mașină de gunoi care-a descărcat la rampa ecologică – IMAGINI în premieră din interior – VIDEO
La ora 7:30 în dimineața zilei de 1 septembrie, deja două mașini încărcate cu gunoi stăteau aliniate în fața porții Centrului Integrat de Management al Deșeurilor de la Stăuceni. Erau utilajele celor de la Deea Cleaning, operator de salubrizare botoșănean. Pe drum, alunecau spre a bifa această premieră la Botoșani și camioanele firmei Pavra Com. Singurii care au achitat avansul solicitat conform contractului, pentru a fi primiți pe rampă.
kalapod.net%20
”Paradisul morții” – calea fără întoarcere unde OMUL a murit pentru totdeauna – GALERIE FOTO
Marfarul trece șuierând printr-un soi de tunel care desparte și totodată unește o clădire ce se întinde de-a lungul străzii. Linia ferată traversează perpendicular șoseaua, își face loc prin mijlocul imobilului construit din cărămizi maro-roșiatice și se oprește într-o cu totul altă lume. Cât cuprinzi cu ochii vezi doar pavilioane lungi-lungi din lemn, doar cu parter și multă sârmă ghimpată.
missgrey.ro
StarShinerS.ro
Sondaj
Ce fel de transport public vă doriți în municipiul Botoșani?
Cu tramvaie noi
Cu autobuze electrice
Cu microbuze
O combinație între primele trei variante
Declaraţia zilei
„Eu vreau să spun că este foarte trist ce facem astăzi aici. Nu ne mai încap morții. Și discutăm despre faptul că trebuie să distrugem niște morminte, în condițiile în care avem hectare întregi de vreo patru ani de zile. De ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7559 lei
USD
Dolarul SUA
4.1941 lei
CHF
Francul elveţian
4.1867 lei
GBP
Lira sterlină
5.4795 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7885 lei
XAU
Gramul de aur
180.0916 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2450 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4983 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9815 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1792 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6374 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4 o C
Dorohoi
4 o C
Bucecea
4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.