Reportaj
Premierul la Stejarul de pe drumul morţii: Edilul face undrum care-i gata, pe Ponta îl izbeşte ruşinea, Doiniţa se trezeşte maidevreme decât Verginel, totul în faţă la... AF Ţurcanu - FOTOGALERIE
Deşi a durat doar vreo 30 de minute, vizita la Botoşani a premierului Victor Ponta a prilejuit tot felul de situaţii şi întâmplări care mai de care mai ciudate şi mai amuzante. Aceasta şi pentru că, dacă acţiunea sa în judeţ a durat aproximativ jumătate de oră, aşteptarea s-a întins pe mai bine de două ore. Toate acestea în condiţiile în care sosirea la Cabana Stejarul fusese anunţată pentru 9:40, iar prim-ministrul a ajuns acolo după 11:00, majoritatea şefilor judeţului fiind prezenţi însă în parcare cu mult înainte de ora specificată înprogramul iniţial.
victor ponta la drumul mortii botosani

Secretomanie şi diversiune cu aterizarea

În urmă cu un an, mai exact pe 6 octombrie, preşedintele Camerei Deputaţilor sosea cu elicopterul la Botoşani pentru a participa la Zilele Oraşului Dorohoi. Presimţind parcă scandalul ce avea să izbucnească, capii locali ai PSD-ului, printre care deputatul Andrei Dolineaschi şi primarul Ovidiu Portariuc, au încercat atunci o diversiune, trimiţând presa la Stadionul Municipal, deşi vicepreşedintele PSD urma să aterizeze la poligonul ACR. Jurnaliştii au aflat adevărata locaţie, au scris că Valeriu Zgonea s-a deplasat într-o zi de sâmbătă cu un elicopter la un chef şi a ieşit un scandal naţional.
Pe 12 octombrie 2013, cu ocazia vizitei la Botoşani a premierului Victor Ponta, autorităţile au ţinut secret cât au putut locul aterizării. Asemenea anului precedent, s-a recurs din nou la o diversiune, pentru a atrage ziariştii din Piaţa Revoluţiei spre Cabana Stejarul prefectul plecând într-acolo şi spunându-le unde merge. Tocmai se aflase însă că premierul va ateriza la UM 01189 şi cum în unitatea militară nu se putea intra, oricum se pleca la Stejarul.

Micky cu asfaltările, Verginel cu crucile, Ovidiu şi Florin cu... certurile

Până în ultima clipă a sosirii şefului Guvernului oficialităţile prezente la faţa locului au încercat să îşi aroge meritele demarării lucrărilor la „drumul morţii”. Sosit după primarul ovidiu portariuc drumul botosani suceava luni de zile prin judeţ, senatorul Şerban Mihăilescu îşi explica absenţa îndelungată prin faptul că la Bucureşti şi nu la Botoşani se rezolvă problemele, susţinând că recentele reparaţii de pe drumurile naţionale ce traversează Darabani, Bucecea sau Flămânzi s-ar fi făcut la intervenţiile sale. „Când eram parlamentar de Prahova terminasem de asfaltat toate drumurile, nu mai aveam ce asfalta”, se lăuda Şerban Mihăilescu.
Problema este însă că prin luna august, când se efectuau lucrările, senatorul Doina Federovici trimisese comunicat prin care făcea public că respectivele şosele se reabilitează la demersurile parlamentarilor PSD Botoşani, ori Şerban Mihăilescu este vicepreşedinte UNPR.
CITEŞTE ŞI:
 FOTOGALERIE Asfaltări în oraşe;Federovici din drum: Meritul exclusiv al parlamentarilor PSD
Nici liberalii nu s-au lăsat mai prejos.
„Cine a spus că face miting cu cruci în faţa Guvernului?” întreba deputatul Verginel Gireadă, dând de înţeles că ameninţările sale l-au cam speriat pe Victor Ponta, care a decis în consecinţă să dea startul lucrărilor.
Tachinările dintre liderii PSD Botoşani şi PNL Botoşani au continuat şi în minutele dinaintea sosirii la Stejarul a premierului. „Au avut un an timp să se gândească”, declara primarul Ovidiu Portariuc despre iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean florin turcanu drumul botosani suceavaBotoşani, Florin Ţurcanu, de a lărgi Zona Metropolitană cu încă trei comune. La cinci metri de edilul şef, preşedintele CJ nu renunţa la idee: „eu vă zic ce spune la lege (…). Vreau să aducem un echilibru”.
Tot prin acea zonă s-au contrat puţin şi Doina Federovici, senator pe Colegiul Dorohoi – Flămânzi cu Verginel Gireadă, deputat pe Colegiul Flămânzi.
Verginel Gireadă :Tu, nu mai ai ochi să mă vezi?
Doina Federovici :Noi suntem aici de la 8 jumătate.
Verginel Gireadă :Păi voi, PSD-iştii, sunteţi oamenii muncii, vă sculaţi de la 6. Noi liberalii suntem mai puturoşi, ne trezim mai târziu.

verginel gireada doina federovici la stejarul
doina federovici drumul botosani suceava

Primarul se angajează să repare singur-singurel un drum deja modernizat

Fazele tari au continuat şi după sosirea premierului. Acesta a avut un scurt dialog cu primarul de Botoşani după ce reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) l-au informat că, din 39 km cât are drumul Botoşani – Suceava, reabilitarea va cuprinde doar 32 km, deoarece şapte km sunt drumuri municipale.
"Şi municipiul nu-l faceţi, nu? Unde e dl primar? Îl faci singur înţeleg, nu?" i s-a adresat Victor Ponta lui Ovidiu Portariuc, care a răspuns prompt: "îl facem singuri, da". Premierul a clarificat lucrurile: „am înţeles, deci primarul şi-l face singur”.
Marea problemă sau mai curând marea bucurie, este că, în realitate, primarul s-a cam angajat să facă singur ceva ce este deja făcut. Ieşirea din Botoşani spre Suceava a fost reabilitată în al doilea mandat al primarului Cătălin Flutur, printr-un program european de modernizare a centurilor, în valoare de 11 milioane de euro, care a cuprins şi investiţiile în străzile de la Lebăda, Zona Industrială, Împărat Traian. Ar mai putea rămâne în discuţie câteva sute de metri de după Dedeman, însă întrebat înaintea vizitei, când nu era clar locul de întâlnire cu premierul, unde s-ar putea da startul lucrărilor, deputatul Andrei Dolineaschi a răspuns că ar putea fi în apropiere de Dedeman deoarece de acolo începe drumul naţional.

ovidiu portariuc victor ponta drumul botosani suceava

Ponta ruşinosul... sau mincinosul?

Pe Victor Ponta l-a lovit ruşinea când la o planşă s-a readus în discuţie DN 24 C Rădăuţi Prut-Manoleasa, singurul drum naţional de pământ din România. Premierul a fost informat că asfaltarea acestuia costă aproximativ şase milioane de euro, el calculând că preţul este cât pentru un kilometru de autostradă.
"La anul trebuie să punem banii pentru asfalt. Trebuie să facem ca în România să nu mai fie nici un drum naţional de pământ. Acesta e ultimul şi cred că e ruşinos pentru România să aibă drum naţional de pământ", a comentat Victor Ponta.
Toate bune şi frumoase numai că tocmai Victor Ponta este cel care în luna decembrie a anului trecut, în cadrul unei videoconferinţe organizată din cauza înzăpezirilor, a cerut directorului CNADNR să includă în bugetul pe 2013 bani pentru asfaltarea respectivului drum.
„Pietruit ca pe vremea romanilor. Să aveţi grijă acum când facem bugetul să asfaltăm drumul acela care este de râsul lumii în secolul 21 să avem drum naţional către vamă, dar drum neasfaltat”, spunea Victor Ponta pe 20 decembrie 2012.
De la stadiul „de râsul lumii” DN 24 C a ajuns la cel de „ruşinos”, însă tot nu s-a asfaltat.
CITEŞTE ŞI:
 Ponta mirat de un drum naţional din Botoşani: De râsul lumii, în secolul 21
victor ponta drumul radauti prut manoleasa

Când s-a aflat că Victor Ponta a aterizat şi se apropie de Stejarul zecile de oficialităţi din Botoşani şi Suceava au făcut un arc de cerc pentru a-l primi pe premier. În acesta au intrat şi câţiva săteni din Baisa, inclusiv câteva bătrânele îmbrăcate ponosit, care contrastau puternic cu ţinuta parlamentarilor şi directorilor alăturaţi. Înainte de a-l primi şi ei pe premier, sătenii s-au omenit într-un bar care aparţinea lui… AF Ţurcanu.
[[galerie-foto]]
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Mobilizare ca pe vremea PCR pentru Victor Ponta, de la camioanele cu nisip dispărute după plecare, la directori şi primarii PDL - GALERIE FOTO
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
La câteva ore de la plecarea lui Ponta utilajele de pe drumul morţii, strânse
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
Loading...
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
Loading...
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
pe ce va bazati voi ca oameni din baisa au fost omeniti la AF Turcanu . Lasind deoparte similitudinile de prenume NU EXISTA NICI O ASOCIERE( cu Numele Turcnu). DA INTRADEVAR LUMEA S-A ADUNAT CA LA CIRC CA DOAR NU VINE IN FIECARE ZI UN PRIM-MINISTRU LA BOTOSANI. deci in concluzie asocierea prenumelui turcanu cu alt politician nu are nici un sens (fara folos). muncim pe spate si pentru ultimul ban.va rog sa respectaci oameni din baisa (chiar daca in ochi vostri apar ca niste tarani).
14 octombrie 2013, 22:16
Saracu portariuc!!! el nici nu stie cate urechi are. poate in raportu de anul viitor o sa prinda si drumu respectiv.:)) ce idiot
14 octombrie 2013, 11:19
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Sunt mereu în cartiere, am dovedit acest lucru prin comunicările pe care le-am făcut, am audiențe aici la Primărie, primesc pe toată lumea, sunt mult mai deschis decât au fost cred, primarii din celelalte mandate tocmai pentru a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.2 o C
Dorohoi
13.4 o C
Bucecea
13.5 o C
Darabani
13.0 o C
Saveni
14.0 o C
Ştefăneşti
19.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.