Reportaj
Premierul la Stejarul de pe drumul morţii: Edilul face undrum care-i gata, pe Ponta îl izbeşte ruşinea, Doiniţa se trezeşte maidevreme decât Verginel, totul în faţă la... AF Ţurcanu - FOTOGALERIE
Deşi a durat doar vreo 30 de minute, vizita la Botoşani a premierului Victor Ponta a prilejuit tot felul de situaţii şi întâmplări care mai de care mai ciudate şi mai amuzante. Aceasta şi pentru că, dacă acţiunea sa în judeţ a durat aproximativ jumătate de oră, aşteptarea s-a întins pe mai bine de două ore. Toate acestea în condiţiile în care sosirea la Cabana Stejarul fusese anunţată pentru 9:40, iar prim-ministrul a ajuns acolo după 11:00, majoritatea şefilor judeţului fiind prezenţi însă în parcare cu mult înainte de ora specificată înprogramul iniţial.
victor ponta la drumul mortii botosani

Secretomanie şi diversiune cu aterizarea

În urmă cu un an, mai exact pe 6 octombrie, preşedintele Camerei Deputaţilor sosea cu elicopterul la Botoşani pentru a participa la Zilele Oraşului Dorohoi. Presimţind parcă scandalul ce avea să izbucnească, capii locali ai PSD-ului, printre care deputatul Andrei Dolineaschi şi primarul Ovidiu Portariuc, au încercat atunci o diversiune, trimiţând presa la Stadionul Municipal, deşi vicepreşedintele PSD urma să aterizeze la poligonul ACR. Jurnaliştii au aflat adevărata locaţie, au scris că Valeriu Zgonea s-a deplasat într-o zi de sâmbătă cu un elicopter la un chef şi a ieşit un scandal naţional.
Pe 12 octombrie 2013, cu ocazia vizitei la Botoşani a premierului Victor Ponta, autorităţile au ţinut secret cât au putut locul aterizării. Asemenea anului precedent, s-a recurs din nou la o diversiune, pentru a atrage ziariştii din Piaţa Revoluţiei spre Cabana Stejarul prefectul plecând într-acolo şi spunându-le unde merge. Tocmai se aflase însă că premierul va ateriza la UM 01189 şi cum în unitatea militară nu se putea intra, oricum se pleca la Stejarul.

Micky cu asfaltările, Verginel cu crucile, Ovidiu şi Florin cu... certurile

Până în ultima clipă a sosirii şefului Guvernului oficialităţile prezente la faţa locului au încercat să îşi aroge meritele demarării lucrărilor la „drumul morţii”. Sosit după primarul ovidiu portariuc drumul botosani suceava luni de zile prin judeţ, senatorul Şerban Mihăilescu îşi explica absenţa îndelungată prin faptul că la Bucureşti şi nu la Botoşani se rezolvă problemele, susţinând că recentele reparaţii de pe drumurile naţionale ce traversează Darabani, Bucecea sau Flămânzi s-ar fi făcut la intervenţiile sale. „Când eram parlamentar de Prahova terminasem de asfaltat toate drumurile, nu mai aveam ce asfalta”, se lăuda Şerban Mihăilescu.
Problema este însă că prin luna august, când se efectuau lucrările, senatorul Doina Federovici trimisese comunicat prin care făcea public că respectivele şosele se reabilitează la demersurile parlamentarilor PSD Botoşani, ori Şerban Mihăilescu este vicepreşedinte UNPR.
CITEŞTE ŞI:
 FOTOGALERIE Asfaltări în oraşe;Federovici din drum: Meritul exclusiv al parlamentarilor PSD
Nici liberalii nu s-au lăsat mai prejos.
„Cine a spus că face miting cu cruci în faţa Guvernului?” întreba deputatul Verginel Gireadă, dând de înţeles că ameninţările sale l-au cam speriat pe Victor Ponta, care a decis în consecinţă să dea startul lucrărilor.
Tachinările dintre liderii PSD Botoşani şi PNL Botoşani au continuat şi în minutele dinaintea sosirii la Stejarul a premierului. „Au avut un an timp să se gândească”, declara primarul Ovidiu Portariuc despre iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean florin turcanu drumul botosani suceavaBotoşani, Florin Ţurcanu, de a lărgi Zona Metropolitană cu încă trei comune. La cinci metri de edilul şef, preşedintele CJ nu renunţa la idee: „eu vă zic ce spune la lege (…). Vreau să aducem un echilibru”.
Tot prin acea zonă s-au contrat puţin şi Doina Federovici, senator pe Colegiul Dorohoi – Flămânzi cu Verginel Gireadă, deputat pe Colegiul Flămânzi.
Verginel Gireadă :Tu, nu mai ai ochi să mă vezi?
Doina Federovici :Noi suntem aici de la 8 jumătate.
Verginel Gireadă :Păi voi, PSD-iştii, sunteţi oamenii muncii, vă sculaţi de la 6. Noi liberalii suntem mai puturoşi, ne trezim mai târziu.

verginel gireada doina federovici la stejarul
doina federovici drumul botosani suceava

Primarul se angajează să repare singur-singurel un drum deja modernizat

Fazele tari au continuat şi după sosirea premierului. Acesta a avut un scurt dialog cu primarul de Botoşani după ce reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) l-au informat că, din 39 km cât are drumul Botoşani – Suceava, reabilitarea va cuprinde doar 32 km, deoarece şapte km sunt drumuri municipale.
"Şi municipiul nu-l faceţi, nu? Unde e dl primar? Îl faci singur înţeleg, nu?" i s-a adresat Victor Ponta lui Ovidiu Portariuc, care a răspuns prompt: "îl facem singuri, da". Premierul a clarificat lucrurile: „am înţeles, deci primarul şi-l face singur”.
Marea problemă sau mai curând marea bucurie, este că, în realitate, primarul s-a cam angajat să facă singur ceva ce este deja făcut. Ieşirea din Botoşani spre Suceava a fost reabilitată în al doilea mandat al primarului Cătălin Flutur, printr-un program european de modernizare a centurilor, în valoare de 11 milioane de euro, care a cuprins şi investiţiile în străzile de la Lebăda, Zona Industrială, Împărat Traian. Ar mai putea rămâne în discuţie câteva sute de metri de după Dedeman, însă întrebat înaintea vizitei, când nu era clar locul de întâlnire cu premierul, unde s-ar putea da startul lucrărilor, deputatul Andrei Dolineaschi a răspuns că ar putea fi în apropiere de Dedeman deoarece de acolo începe drumul naţional.

ovidiu portariuc victor ponta drumul botosani suceava

Ponta ruşinosul... sau mincinosul?

Pe Victor Ponta l-a lovit ruşinea când la o planşă s-a readus în discuţie DN 24 C Rădăuţi Prut-Manoleasa, singurul drum naţional de pământ din România. Premierul a fost informat că asfaltarea acestuia costă aproximativ şase milioane de euro, el calculând că preţul este cât pentru un kilometru de autostradă.
"La anul trebuie să punem banii pentru asfalt. Trebuie să facem ca în România să nu mai fie nici un drum naţional de pământ. Acesta e ultimul şi cred că e ruşinos pentru România să aibă drum naţional de pământ", a comentat Victor Ponta.
Toate bune şi frumoase numai că tocmai Victor Ponta este cel care în luna decembrie a anului trecut, în cadrul unei videoconferinţe organizată din cauza înzăpezirilor, a cerut directorului CNADNR să includă în bugetul pe 2013 bani pentru asfaltarea respectivului drum.
„Pietruit ca pe vremea romanilor. Să aveţi grijă acum când facem bugetul să asfaltăm drumul acela care este de râsul lumii în secolul 21 să avem drum naţional către vamă, dar drum neasfaltat”, spunea Victor Ponta pe 20 decembrie 2012.
De la stadiul „de râsul lumii” DN 24 C a ajuns la cel de „ruşinos”, însă tot nu s-a asfaltat.
CITEŞTE ŞI:
 Ponta mirat de un drum naţional din Botoşani: De râsul lumii, în secolul 21
victor ponta drumul radauti prut manoleasa

Când s-a aflat că Victor Ponta a aterizat şi se apropie de Stejarul zecile de oficialităţi din Botoşani şi Suceava au făcut un arc de cerc pentru a-l primi pe premier. În acesta au intrat şi câţiva săteni din Baisa, inclusiv câteva bătrânele îmbrăcate ponosit, care contrastau puternic cu ţinuta parlamentarilor şi directorilor alăturaţi. Înainte de a-l primi şi ei pe premier, sătenii s-au omenit într-un bar care aparţinea lui… AF Ţurcanu.
[[galerie-foto]]
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Mobilizare ca pe vremea PCR pentru Victor Ponta, de la camioanele cu nisip dispărute după plecare, la directori şi primarii PDL - GALERIE FOTO
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
La câteva ore de la plecarea lui Ponta utilajele de pe drumul morţii, strânse
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
REPORTAJ în România nimănui și copiii sacrificați ai județului: Două fete care vor să învețe, retrase de mamă de la școală – GALERIE FOTO
La fix 40 de kilometri distanță de municipiul Botoșani se află comuna Cordăreni. Undeva dincolo de Dorohoi, drumul cu mașina este unul anevoios, nu din cauza a cine știe ce obstacole, ci doar a gropilor care fac distanța până acolo să fie parcursă în mai bine de o oră.
Paradisul din orașul mort
Oamenii curg valuri pe poarta fabricii, iar într-o parcare imensă zeci de autocare şi microbuze îi aşteaptă să îi ducă acasă. Pare o scenă desprinsă de pe fostele platforme industriale comuniste, când la ora schimburilor totul era un furnicar, muncitorii abia aveau loc să treacă unul de celălalt, iar autobuzele aveau călători şi pe scări. Doar că aici tabloul este totuşi diferit.
REPORTAJ: Cel mai frumos moment pe Bulevardul Mihai Eminescu, câinele Basil adus la Botoșani pentru un băiat – GALERIE FOTO & VIDEO
Ceea ce s-a petrecut joi dimineață pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost un moment plin de emoție și o lecție dureroasă de viață, deopotrivă.
Orașul în care trăiesc de 36 de ani! ... Și care chinuiește nevăzătorii: șoferi ignoranți , lucrări nesemnalizate, agresiuni
Reluăm astăzi publicarea textelor scrise de nevăzătorii botoșăneni în cadrul concursului „Botoșani, orașul în care trăiesc!” organizat de filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR). După ce am inaugurat serialul cu un text scris de cea mai tânără participantă la proiect și l-am continuat cu ”veteranul” competiției, astăzi a venit rândul președintelui ANR Botoșani.
INEDIT: Statui cu Mihai Eminescu și Veronica Micle în mărime naturală dezvelite de fostul șef al Poliției cu primar și afaceriști – FOTO & VIDEO
Moment deosebit petrecut de Sfântul Dumitru la o aruncătură de băț de municipiul reședință de județ. Fostul șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău este cel care a făcut posibil ca județul Botoșani să aibă statuile poetului nepereche și a femeii pe care a iubit-o.
La drum, la braț cu ecoul bastonului alb: Strigau „chiorul, chiorul” și mă orientau în direcții greșite
Botoșăneanul continuă proiectul unicat în mass-media din această parte a țării și derulat în colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) publicând texte scrise de nevăzătorii botoșăneni pentru Concursul „Botoșani, orașul în care trăiesc!”.
TULBURĂTOR: Botoșaniul văzut prin ochii unei tinere... nevăzătoare: Botoşani, oraşul copilăriei mele
În colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR), Botoșăneanul demarează astăzi un proiect unicat în mass-media din această parte a țării. Timp de mai bine de o lună, în fiecare week-end, vom publica articole despre oraș scrise de persoane pentru care ”lumina ochilor” este doar o metaforă.
pe ce va bazati voi ca oameni din baisa au fost omeniti la AF Turcanu . Lasind deoparte similitudinile de prenume NU EXISTA NICI O ASOCIERE( cu Numele Turcnu). DA INTRADEVAR LUMEA S-A ADUNAT CA LA CIRC CA DOAR NU VINE IN FIECARE ZI UN PRIM-MINISTRU LA BOTOSANI. deci in concluzie asocierea prenumelui turcanu cu alt politician nu are nici un sens (fara folos). muncim pe spate si pentru ultimul ban.va rog sa respectaci oameni din baisa (chiar daca in ochi vostri apar ca niste tarani).
14 octombrie 2013, 22:16
Saracu portariuc!!! el nici nu stie cate urechi are. poate in raportu de anul viitor o sa prinda si drumu respectiv.:)) ce idiot
14 octombrie 2013, 11:19
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde vă doriți cel mai mult să lucrați?
În sistemul bugetar
În sistemul privat
În străinătate
Nu știu / nu mă intereseză
Declaraţia zilei
”Nu prea sunt de acord cu aceste metode, le consider nu știu cum incorecte. Cu acest aspect eu nu sunt de acord. Nu aș putea să spun că nu se întâmplă lucruri neplăcute în sistem ca în fiecare sector de activitate, însă aceast ...
astratex.ro
sibello.net%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7231 lei
USD
Dolarul SUA
4.2103 lei
CHF
Francul elveţian
4.2861 lei
GBP
Lira sterlină
5.2496 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9027 lei
XAU
Gramul de aur
192.9580 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2392 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4531 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9641 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2263 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6326 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.