Reportaj
REPORTAJ : ÎN CE HAL arată blocurile din Parcul Tineretului – VIDEO din interior și din toalete – GALERIE FOTO

La blocurile din Parcul Tineretului oamenii își fac nevoile în lighene și apoi le aruncă afară. Unii, se urinează chiar pe scările din interior și nu se mai deplasează până în cămăruțele care se doresc a fi grupuri sanitare. Noaptea, unii își lasă chiar și fecalele pe treptele jegoase din interior.

De cum pătrunzi în interiorul celor două blocuri, 135 și 140, te izbește un miros greu, încărcat. Aerul este irespirabil în ciuda geamurilor care atârnă, rupte, ba pe exterior, ba pe interior, în funcție de cum au fost izbite.
Pe pereți printre tot felul de nume și semne mâzgălite, un strat gros de jeg. Tencuiala este de mult căzută iar de var nici nu poate fi vorba. Pe jos, mai rău ca într-un grajd de animale.
Toaletele. Mult spus. Pentru că în spațiile care sunt folosite de ființe umane colcăie o mizerie de nedescris amestecată cel mai probabil cu tot felul de viruși. În unele grupuri încă se mai află câte o chiuvetă și un WC. Altele nu le mai au nici pe acestea. Sunt puse pe jos niște găleți sau lighene. Acolo locuitorii întregului palier urinează sau își lasă materiile fecale.

”Uite unde face copiii, la căldare. Unde e grupul sanitar? Șobolani cât mâțele sunt aici, ei ne cer să plătim dar pentru ce să plătim? În găleata aia ne facem nevoile, nu vă păcălesc. Ce să plătesc? Grup sanitar, nu, apă caldă nu, de opt ani nu avem budă. Aici budă nu a fost niciodată” – locatară din Parcul Tineretului.

O alta intră și ea în discuție. Vocile oamenilor care stau în condițiile mizerabile se unesc și se acoperă una pe cealaltă. Fiecare vrea să arate în ce condiții își duce traiul de zi cu zi.

”12 șobolani am scos din casă, mă știe tot tronsonul acesta. Știți cum fug șobolanii pe aici? Ți-e și frică să deschizi ușa” – spune o altă femeie.

Oamenii sau unii dintre ei sunt disperați. Li se transmite că ar putea avea loc o igienizare masivă în blocul lor însă condiția este ca lucrările ce ar urma să fie făcute, să fie ulterior păstrate, să nu se ajungă la gradul de deteriorare actual.

Recunosc și ei că mulți dintre ceilalți locatari sunt certați cu civilizația și că de multe ori izbucnesc scandaluri tocmai pe considerentul că nu este menținută curățenia. O doamnă șterge cu un mop și dezinfectant jegul de pe jos. Povestește că nu de puține ori a strâns și rahatul vecinilor ei de pe scară.

Administratorul blocurilor este conștient și el că până la urmă vina aparține în procent extrem de mare tot oamenilor care locuiesc acolo.

”După câte am înțeles, ei au vrut să întrerupă apa pentru un anumit timp pentru înlocuirea instalației sanitare. Eu nu am cunoștință de așa ceva, am auzit că se vor reabilita câteva băi dar nu pot spune exact câte și când. Au ieșit locatarii afară, au început să facă gălăgie să nu se întrerupă apa. Și așa sunt cazuri de hepatită aici, vă dați seama, dacă se întrerupe apa chiar devenea un adevărat focar de infecție aici” – Manix Dibu,  administratorul blocurilor.

Din aceste locuri care sunt aproape imposibil de descris în cuvinte a pornit focarul de hepatită. Și există toate premizele izbucnirii unei epidemii având în vedere mizeria care parcă respiră din pereții blocului. Și șobolanii. Și câinii care mișună pe holuri. Și mormanele de gunoaie care sunt aruncate peste tot.

 

La drum, la braț cu ecoul bastonului alb: Strigau „chiorul, chiorul” și mă orientau în direcții greșite

Botoșăneanul continuă proiectul unicat în mass-media din această parte a țării și derulat în colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) publicând texte scrise de nevăzătorii botoșăneni pentru Concursul „Botoșani, orașul în care trăiesc!”.

TULBURĂTOR: Botoșaniul văzut prin ochii unei tinere... nevăzătoare: Botoşani, oraşul copilăriei mele

În colaborare cu filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR), Botoșăneanul demarează astăzi un proiect unicat în mass-media din această parte a țării. Timp de mai bine de o lună, în fiecare week-end, vom publica articole despre oraș scrise de persoane pentru care ”lumina ochilor” este doar o metaforă.

REPORTAJ: Altar de vară sfințit cu mii de oameni și un sobor de preoți care l-a mirat pe ÎPS Teofan: FOTO&VIDEO

Biserica este locul în care cerul se întâlnește cu pământul, locul unde Dumnezeu ajunge în sufletul oamenilor, luminându-le chipurile de pace duhovnicească. Mii de botoșăneni s-au adunat miercuri dimineață într-un astfel de loc, un colț de rai, pentru a fi parte la una dintre cele mai impresionante Sfinte Liturghii ce au avut loc la Botoșani.

Bijuteria altora, cadavrul nostru - 7 milioane de euro cheltuiți pentru paraziți - GALERIE FOTO

”Am cafeaua pusă la bar de dimineață, este 4 după-amiaza și încă nu am avut timp să mă ating de ea. Am avut continuu clienți, n-am stat o clipă”. O chelneriță bronzată, în pantaloni scurți, se plânge unei cunoștințe. N-are timp şi de alte lamentări şi nici să culeagă eventuale „compasiuni” fiindcă la terasa Centrului Vechi din Bistriţa la care lucrează tocmai au mai sosit doi oameni la o masă şi trebuie să le ia comanda.

Aventuri de ministru prin judeţ: Haine mai groase; ca să te apleci… înseamnă efort VIDEO & GALERIE FOTO

Venit în judeţ ca să îl ajute pe candidatul PSD la Primăria Vlăsineşti, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nu s-a dezminţit. Devenit celebru pentru perlele pe care le debitează, Petre Daea nu a ”dezamăgit” nici la Botoşani.

Ce nu s-a văzut la vizita ministrului de la Botoșani, de la poale-n brâu la un decor îngrozitor – GALERIE FOTO & VIDEO

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc a ajuns ieri în nordul țării, la Botoșani. Oficial a tot repetat că s-a decis să vină după ce a auzit de protestul de la Manoleasa. Tot oficial, colegii de la PSD Botoșani îi anunțaseră deja prezența, cu câteva zile înainte de a se ști de protest.

Revelion de legendă în Moldova unde limba română doare sub ”talpa protectoare” de la răsărit - VIDEO & GALERIE FOTO

Sub picioarele a mii de oameni, covorul roşu, care a căpătat déjà forma pavelelor în care este îndesat de ghetele domnilor şi cizmele doamnelor, rezistă totuşi cu stoicism. Că de aia e covor, să fie călcat în picioare… Ce te faci însă cu poporul care este ţinut sub “talpa protectoare” de atâta amar de ani? El nu este covor, dar pare totuşi că se cam face… preş. Şi cum spuneam, asta nu-i de azi, de ieri.

REPORTAJ : Cultură la preț modic la Muzeul Județean Botoșani - FOTOGALERIE

Istoria Muzeului Județean Botoșani începe la sfârșitul anului 1955, mai precis, pe data de 23 decembrie, cand s-a semnat “actul său de naștere”. Așa se implinea una dintre dorințele locuitorilor acestui oraș, aceea de a avea un muzeu.

”Traseul groazei” - trenul ”navetiștilor” care oprește în gări unde se omoară oameni - GALERIE FOTO

Trenul căruia unii botoşăneni îi spun ,,Căruţa” străbate jumătatea de sud a judeţului Botoşani transportând în mare parte naveşti, începând de la Dorohoi şi până la Iaşi. Şi invers. Călătorii fac parte din diverse categorii: profesori, doctori, studenţi, elevi, muncitori în diverse domenii.

Când viaţa-i floare la ureche te prinde cutremurul şi te bagă în pământ pentru totdeauna – VIDEO & GALERIE FOTO

Te-ai fi gândit că „plâng şi pietrele”, numai că în acest colţ de Românie nu prea-s pietre, drumul de la casă şi până la Biserica Sfântul Dimitrie e de-un asfalt cum tare l-ar mai vrea botoşănenii pe Primăverii. Şi pietrele oricum nu plâng, iar figura asta de stil a devenit o banalitate de când a fost băgată în atâtea texte. Iar lacrimile sunt cu precădere la căpătâiul Maricicăi Iosub, acolo unde veghează tatăl, cei trei fraţi şi cele două surori.

REPORTAJ : Moment istoric? Prima mașină de gunoi care-a descărcat la rampa ecologică – IMAGINI în premieră din interior – VIDEO

La ora 7:30 în dimineața zilei de 1 septembrie, deja două mașini încărcate cu gunoi stăteau aliniate în fața porții Centrului Integrat de Management al Deșeurilor de la Stăuceni. Erau utilajele celor de la Deea Cleaning, operator de salubrizare botoșănean. Pe drum, alunecau spre a bifa această premieră la Botoșani și camioanele firmei Pavra Com. Singurii care au achitat avansul solicitat conform contractului, pentru a fi primiți pe rampă.

”Paradisul morții” – calea fără întoarcere unde OMUL a murit pentru totdeauna – GALERIE FOTO

Marfarul trece șuierând printr-un soi de tunel care desparte și totodată unește o clădire ce se întinde de-a lungul străzii. Linia ferată traversează perpendicular șoseaua, își face loc prin mijlocul imobilului construit din cărămizi maro-roșiatice și se oprește într-o cu totul altă lume. Cât cuprinzi cu ochii vezi doar pavilioane lungi-lungi din lemn, doar cu parter și multă sârmă ghimpată.

Hristos a Înviat!... Și în cartier – VIDEO & GALERIE FOTO

Miezul celei mai luminoase nopți a anului se apropie cu repeziciune și mai spre marginea Botoșanilor... Aici unde minutele dinaintea sărbătorii religioase supreme a ortodoxiei propun un tablou al contrastelor.

”Biserica albă” se prăbușește în nepăsarea tuturor, cum tragi pe sfoară un lăcaș de cult - GALERIE FOTO

În scurt timp, pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, patronul spiritual al orașului, se va sărbători și ziua municipiului Botoșani. Din nefericire, Biserica Sfântul Gheorghe, simbolul urbei, arată groaznic, nu are pictură și parcă pe nimeni nu interesează soarta acesteia.

Viață de baseballist – Povestea botoșăneanului ce se antrena pe lângă morminte și a fost la un pas de a juca în America

Botoșăneanul Eduard Pîrvu este baseballistul care, la numai 21 de ani, are în palmares șapte titluri de MVP al României, de patru ori a fost desemnat cel mai bun pitcher (nr. persoana care aruncă mingile) şi o dată cel mai bun batter (nr. persoana care loveşte mingile).

Fără lumină, fără cal, fără vacă, fără porc, dar cu o tumoră la creier care tot crește… ce viaţă-i asta Daniele?

Recia Verbia este un sat despre care, cu toată ruşinea, trebuie să vă mărturisesc că în atâţia ani de presă n-am auzit. Am aflat însă săptămâna aceasta într-o împrejurare nefericită, întâlnirea cu Daniel Scripcă, adolescentul despre care vă spuneam acum câteva zile că este chinuit de o afecţiune îngrozitoare.

Povestea fetei care răstoarnă ”munții”: S-a bronzat la piscină în decembrie, a fost în Thailanda și a renunțat la una dintre pasiuni - FOTOGALERIE

Loredana Heghiș are 22 de ani și are aproape 9 ani de când face haltere.  A fost vicecampioană europeană la categoria sa și are amintiri de prin toate țările prin care a fost la campionatele europene sau mondiale, inclusiv din Thailanda sau din Cipru.

Lucian a plonjat... bine mersi spre nemărginire în raze de februarie și râuri de lacrimi: Aici nu se comit incidente între oaseGALERIE FOTO

”L-am visat pe bunicul dinspre mamă care murise la 95 de ani, lucid, cu mintea brici. Țin minte că l-am surprins de nenumărate ori rugându-se la Dumnezeu să-l ia în Împărăția Lui; se săturase de trup. Ajunsese o umbră mișcătoare. Și acum îmi sună în urechi vorbele bătrânului: «Ia-mi Doamne ananghia asta de carne, nu vezi cât s-a împuținat, a început să putrezească pe oase, și așază-mă unde mi-i locul; dacă aici am păcătuit, am veșnicia în față, așa că am tot timpul din lumea să devin un sfânt». Cuvintele bunicului aveau ciudățenia lor, dar îmi cădeau bine la suflet, ca un balsam”.&

Povestea botoșăneanului cu rol esențial în Unirea Principatelor - alintat de Alecsandri și cu un mormânt imens la Eternitatea

S-a născut în 1812,  la Botoșani. Se trage dintr-o familie cu origini poloneze, după cum se poate observa în nume, Nicolae Pisoski.  Mare boier, a fost artizan al Unirii Principatelor, revoluționar pașoptist și, nu în ultimul rând, o personalitate marcantă a orașului.

REPORTAJ : Arta de a face karate -de la Botoșani la trupele SEAL din America, de la copil de 3 ani la profesor universitar- GALERIE FOTO

Mihai Pușcașu este tot ceea ce înseamnă clubul Kokoro Botoșani. Are 28 de ani și cu un master în inginerie, a început totul ca un hobby, în timpul facultății, la Iași. Astăzi predă copiilor de 3-4 ani, dar și adulților de 30-40 de ani, karate.

Domnilor de la Locativa si administratia municipiului ! Fiecare familie sa aduca spatiile de locuit la starea momentului repartizarii si apoi sa se discute alte probleme sociale cu ele. Pentru ca aveau datoria legala sa le intretina permanent si sa nu le lase in stare de degradare. Acum ar trebui ca institutiile abilitate sa le intocmeasca tuturor dosare pentru distrugere din culpa dar si pentru zadarnicirea combaterii bolilor ( art 361 din Noul Cod Penal ) iar judecatorul , in cazul ca aceste familii nu restabilesc situatia de fapt normala, sa emita un ordin de izolare a acestora pana la remedierea deficientelor. Altfel nu veti reusi niciodata sa rezolvati problema tiganilor incapatanati si care cer mai multe drepturi decat le au majoritarii. Si nu mai tolerati la infinit incalcarile normelor morale si legale ale acestor comunitari certati cu lumea inconjuratoare ! Aplicati legea pentru ca neaplicarea ei iata unde a dus .
1 septembrie 2016, 12:57
Niște paraziți care distrug tot ce le oferă statul, prea mărinimos cu ei, dar intransigent cu cetațenii corecți și civilizați. Cum își aștern, așa să doarmă!
22 august 2016, 13:02
Buna eu acuma caut sa cumpar o locuinta la botosani,am gasit un apartament in apropierea parcului tineretului si nu inteleg care este motivul ca se vinde asa eftin,poate cineva sa mi zica va rog,nu sunt din botosani si nu prea cunosc va multumesc
4 august 2016, 00:26
Incep acest comentariu prin a spune ca locatarii sunt singurii vinovati.eu am locuit prin apropiere si chiar a fost facut acolo curatenie...le au facut si parculet acolo si a doua zi era vandut tot.si in parc au fost puse tobogane,leagane si tot ei le au stricat.va ganditi la ei dar la noi care trebuie sa ii suportam nu?RUSINE!!!
6 martie 2016, 22:31
mai romanilor curati care sunteti nu uitati ca an acele blocuri sun jumate romani si ei sun cei mai mizerabil veniti si vedeti si numai radeti ca asa sunteti si vioi vazuti an alta tara ca mizerabil cand va urcati antrun autobuz an strainatate se tin de nasa asaca nu mai fiti asa domni voi aci va dati curati an romania daca ati trecut granita sunteti si jegosi si prosti si homo va transformati an orce si nu uitati un lucru ca ti gani au inventat smecheriia mai prapaditilor
6 martie 2016, 07:07
E LOCUL PERFECT PENTRU ROTUNDU. II PLATESC EU CHIRIA
2 martie 2016, 17:49
Următorul focar de infecție este "centrul vechi"
1 martie 2016, 16:09
sa vina flutur sa le faca curat cum sa-i lase asa? saracii oameni! cum adica sa le renoveze locuinta si sa-i lase pe ei sa intretina? ce nesimtire! trotil cum zicea domnu gigi si mutati toti in camp la corturi nu locuinte modulare, sa nu aiba ce sa vanda
1 martie 2016, 13:47
Igenizarea rapida si eficienta a celor doua blocuri,se poate face,scotand locatarii afara si punand,cate 100Kg de trotil la fiecare bloc si apoi molozul carat la groapa de gunoi.Acei locatari care au venit de prin tot judetul sa se faca oraseni,sa mearga acolo de unde au venit.
1 martie 2016, 11:55
În centru la mâncat semințe și urlat sunt permanent zi și noapte da la pus mana pe cârpe și apa sa-si spele jegul na-u timp.in curând și centru va fi la fel dacă nu se face nimic cu acești indivizi certați cu legea .îi tine primăria pe chirii de 40ron Cum e posibil și tot primăria sa le repare țevile sa le facă curățenie și multe altele .restul cetățenilor botoșăneni care muncesc plătesc taxe și impozite Cum e posibil dl primar sa acceptați așa ceva?
28 februarie 2016, 17:59
Eu personal, dacă primarii ii mai favorizează cu ceva , ies in strada, fac greva! Pe mine primăria nu m a ajutat cu nimic , bă mai mult o funcționara de acolo mi a spus franc: nu are cum sa ma ajute pentru ca nu fac parte dinte o categorie minoritara!!!!!
25 februarie 2016, 20:39
De ce sa platim noi pentru cineva ce a distruns totul dupa ce sau renovat acele 2 blocuri , dac se va face at trebui so faceti din bani dumneavoastra domnilor nu din bani contribuabilor , daca asa au trait in miziere sa-si duca crucea nu stiu sa pastreze sa faca curat . Cu se sunt mai presus de noi contribuabile acesti paraziti care asteapta sa primeasca moca :caldura ,curent ,apa , mancare daca nu contribue cu nimic si pe deasupra mai au si pretenti doar sunt minoritari. La munca sasi faca fiecare curatenie noua ne repara primaria instalatia sanitara ne igenizeaza subsolu sau scara blocului . Daca o faceti e considerat ca si campanier lectorala si ar trebui ca DNA sa se sesizeze pentru ca aruncati cu bani contribuabilor intro minoritate parazita.
24 februarie 2016, 13:20
Dar nouă ăstora majoritari când ne-a făcut primăria curat in casă, scară bloc, subsol etc?
24 februarie 2016, 06:36
Stiu si eu de situatia celor 2 din Parcul Tineretului...Fata incearca sa se angajeze..a si lucrat 2 ani in Iasi cat timp a facut scoala.l a luat si pe fratele ei cu ea..a renuntat la aproape tot .s _a intors in Botosani , continua sa aiba grija de fratele ei..dar sunt in situatia de a fi evacuati...cred ca de Termica si Modern Calor...Stiu de la fata ca a depus mai multe cereri la primarie dar i s_a spus ca nu e de competenta lor sa ajute aceasta familie...Primaria si Locativa trebuie sa investeasca unde au mai multe voturi...
24 februarie 2016, 00:01
Vine vara, la cort, la Pacea !!!!
23 februarie 2016, 21:09
Acum cativa ani s a facut o igienizare si au schimbat tot..chiuvete,wc,termopane ..dar dupa cateva zile stimabilele persone devavorizate au vandut tot...Pacat ca consiulul judetian si primaria incestesc bani in ajutorul acestor persoane..sunt persoane care chiar au nevoie..Exemplu fiind 2 frati care locuiesc in Parcul Tineretului...parintii au murit, fratele este handicapat iar sora lui a facut facultate, master..sunt in situatia de a fi evacuati deoarece au datorii la intretinere..au trebuit sa immormanteze atat bunicii cat si parintii..platesc cat pot dar nu suficient ..o sa ajunga in strada in cel mai scurt timp. Dar din pacate ei nu apartin ,,categoriei defavorizate,, protejate atat de mult de primarie si alte institutii ale statului.Asta e opinia stimabilului primar ..care in repetate randuri a refuzat sa ii ajute pe acesti copii pentru simplu motiv ca ..sunt respectuosi, au invatat , nu cersesc ect..Vin alegerile si voturile 800 persoane care au aratat ce inseamna spiritul civic,,in articolul de fata e mentionat si cum ..conteaza mai mult decat voturile a 2 persoane...BALANTA NU SE ECHILIBREAZA CU ALEGERILE CE VIN...RUSINE
23 februarie 2016, 18:24
Da domnilor jurnalisti, asa stau lucrurile, dar reportajul ar numai cap, fara final, ca sa se vada si cine se face vinovat de aceasta stare de lucruri. Pai asa se face jurnalistica la noi in judetul Botosani ?! Cum noi, majoritarii ne ajutam prin colectarea de fonduri, contrinutie cu materiale de constructii ori cu echipe de constructii etc, asa si minoritarii pot gasi multiple cai de a trai in conditii umane. Dar daca minoritarii sunt expusi numai distrugerilor, nepasarii, neglijentei, pe sprijinul administratiei locale care aloca fonduri din contributia tuturor semenilor, ne facem vinovati doar noi majoritarii si admnistratia ?! De ce la majoritatea minoritarilor le lipseste bunul simt, moralitatea, onestitatea si demnitatea ?! De ce liderii lor ori care se erijeaza in lideri, nu fac educatie cu ei ?! E mai bine sa stea pe centru , in locurile aglomearate, unde ironizeaza, sfideaza si jecmanesc minoritarii decat sa cerseasca materialele de constructie necesare si sa repare spatiile acordate de stat ?! Cine seface vinovat ca nu le place moralitatea, munca, ordinea, legea si disciplina ?! Si asa mai departe. Aceste elemente trebuia sa contina reportajul pentru a avea , cat de cat, cap si coada !
23 februarie 2016, 18:03
Pai acum cativa ani primaria a renovat blocurile,au avut chiuvete si wc noi..plus termopane..dupa cateva zile au iesit cu ele la vanzare.Unor oameni care intradevar au nevoie ,stimabilul primar Portariuc si institutia care o conduce li se refuza orice forma de ajutor...doi frati care locuiesc in Parcul Tineretului..fata a terminat facultate si master, baia e handicapat,parintii au murit..sunt in situatia de a fi evacuati..etc.Dar nu sunt decat niste persoane civilizate,respectuase..nu cerses ,au invatat ...caurmare nu apartin ,,categoriei defavorizate,,..categorie protejata. de municipalitatea botosanena...Cat mai multe voturi in campanie...rusine
23 februarie 2016, 18:03
D-lor de ce nu dati poze cand au intrat in posesia acestor Locuinte - se vede ca nu au fost ingrijite de locatari .Au platite impozitele aferente ?hai sa o lasam mai usor - cu aceste specimene - neglijente , fata de tot ce ii inconjoara .
23 februarie 2016, 17:35
Da domnilor jurnalisti, asa stau lucrurile, dar reportajul ar numai cap, fara final, ca sa se vada si cine se face vinovat de aceasta stare de lucruri. Pai asa se face jurnalistica la noi in judetul Botosani ?! Cum noi, majoritarii ne ajutam prin colectarea de fonduri, contrinutie cu materiale de constructii ori cu echipe de constructii etc, asa si minoritarii pot gasi multiple cai de a trai in conditii umane. Dar daca minoritarii sunt expusi numai distrugerilor, nepasarii, neglijentei, pe sprijinul administratiei locale care aloca fonduri din contributia tuturor semenilor, ne facem vinovati doar noi majoritarii si admnistratia ?! De ce la majoritatea minoritarilor le lipseste bunul simt, moralitatea, onestitatea si demnitatea ?! De ce liderii lor ori care se erijeaza in lideri, nu fac educatie cu ei ?! E mai bine sa stea pe centru , in locurile aglomearate, unde ironizeaza, sfideaza si jecmanesc minoritarii decat sa cerseasca materialele de constructie necesare si sa repare spatiile acordate de stat ?! Cine seface vinovat ca nu le place moralitatea, munca, ordinea, legea si disciplina ?! Si asa mai departe. Aceste elemente trebuia sa contina reportajul pentru a avea , cat de cat, cap si coada !
23 februarie 2016, 17:35
sant tt
23 februarie 2016, 16:42
Cea mai jegoasa natie care exista pe pamant.
23 februarie 2016, 16:25
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Această ZM a fost înființată și cam atât. Mare lucru în afară de iluminatul public stradal nu s-a întâmplat, deși nu puseserăm speranțe pentru că dezvoltarea unei zone metropolitane din punctul meu de vedere înseamnă cu ...
Curs valutar
8 decembrie 2017
EUR
Euro
4.6315 lei
USD
Dolarul SUA
3.9449 lei
CHF
Francul elveţian
3.9560 lei
GBP
Lira sterlină
5.3156 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4738 lei
XAU
Gramul de aur
158.0497 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2281 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4731 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9612 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0691 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1812 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6224 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.