Redeschiderea restaurantelor ar putea rămâne sub semnul întrebării până la sfârșitul anului. Ministrul Nelu Tătaru a declarat, într-un interviu, că autoritățile vor lua o decizie în acest sens în funcție de evoluția pandemiei la noi în țară.
Nelu Tătaru spune că estimările specialiștilor arată că ar trebui să ne așezăm într-un platou, în ceea ce privește cazurile zilnice de COVID-19, scrie Observator.
”În funcție de evoluție, vom decide deschiderea restaurantelor în acest an. Nu spunem nu, dar trebuie să vedem evoluția”,
a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
Ministrul a precizat că, pentru moment, estimările specialiștilor arată că ”ar trebui să ne așezăm într-un platou”, în ceea ce privește cazurile zilnice de COVID-19 și că, ”dacă nu vom avea o transmitere accentuată, va scădea și numărul de cazuri”.
”Semnalele de alarmă sunt când vor fi aglomerări la Unitățile de Primire-Urgență și pacienți la ATI. Avem în jur de 1.030 de paturi ATI ventilate, am plecat de la 840 Sistemul medical își face datoria, DSP-urile își fac datoria, dar pandemia nu se tranșează în spital, trebuie să facem un efort cumulat, cu toții”,
a spus ministrul
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Sute de locuri de muncă vacante la Botoșani, de la director la ajutor de bucătar - LISTA
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024