Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a derulat o campanie de promovare a unui nou concept de alimentație publică .
Este vorba despre acele puncte gastronomice locale, de altfel o mică afacere de familie în care se gătește mâncare ca la bunica.
Fiind o activitate nouă, reprezentanții DSVSA au promovat luna aceasta acest concept în tot județul.
„Era normal ca noi să facem o promovare a acestui articol de lege pentru că e o activitate nouă și ar trebui să ajungă în special la persoanele din mediul rural. E o provocare pentru cei care vor să arate că pot să gătească altfel decât se gătește acum și anume tradițional”,
Minodora Vasiliu, director DSVSA
Așadar, aceste mini restaurante ar fi ideale pentru persoanele din mediul rural care îndeplinesc condițiile necesare, dar nu este exclus să se deschide și în mediul urban, la periferia orașului unde oameni au gospodării asemenea mediului rural.
Directorul DSVSA a declarat că pe durata întregii campanii a fost întrebată cum decurge această afacere, explicându-le oamenilor ce trebuie să facă pentru a beneficia de această sursă de venit.
Deocamdată nu se știe dacă vor fi botoșăneni care vor vrea cu adevărat să se înscrie, solicitările fiind depuse abia în 2018.
Totuși Minodora Vasiliu este convinsă că cererile nu vor fi la fel de numeroase precum în Suceava, sau Neamț, județe cu un potențial turistic ridicat, dar totodată speră ca acest proiect să aibă ecou și la nivelul județului Botoșani.
Doina Federovici: Investiții semnificative în cultura botoșăneană
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
O nouă bancnotă va fi lansată pe 1 decembrie: CUM va arăta
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Botoșăneni cu pneumonii ajunși la spital, internări și în rândul copiilor
Oana Sava
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024