Din ce în ce mai multe viitoare mămici, din Botoşani ar alege să nască prin cezariană şi asta dacă legislaţia ar permite acest lucru. Mai exact, modul în care va fi adus pe lume un copil ar trebui să fie ales de mămici, cel puţin asta susţin medicii ginecologi din cadrul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Mavromati.
Medicii specialişti susţin că peste 30% din botoşănence dacă ar fi să aleagă cum să nască ar apela la operaţie.
”Aproximativ 35% din naşterile care se fac aici sunt prin cezariană. La clinicile private sunt de aproape de 1%. Dacă nu ar fi legislaţia, mai multe femei ar alege să nască prin cezariană. În România nu se permite naşterea prin cezariană la cerere, dar fiindcă alegerea rămâne întotdeauna la latitudinea medicului, mulţi aleg această metodă pentru că complicaţiile unei naşteri naturale nu pot fi niciodată prezise şi când se întâmplă, de fiecare dată cel tras la răspundere este medicul”, a spus
Gina Puflea, medicul şef al Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie II.
[[banner]]
Ceea ce nu ştiu însă viitoarele mămici este că şi naşterea prin intermediul intervenţiei chirurgicale implică anumite riscuri. Specialiştii susţin că în cazul unei naşteri naturale în timpul travaliului, fătul este expus la un stres care îl face să fie mai apt şi în cele din urmă să reziste la mediul de afară. Când este născut prin cezariană bebeluşul este expus factorilor externi fără nici un fel de avertisment. Medicii ginecologi au menţionat faptul că această creştere care se înregistrează în prezent în ceea ce priveşte multitudinea de naşteri prin cezariană se datorează patologiei materne sau fetale.
CITEŞTE:
Primul născut în noul an este un băieţel de nota 9