Când viaţa unor copii stă în semnătura unor funcţionari, revolta nu cunoaşte limite, iar sistemul e putred. Există o soluţie: tratarea în străinătate. În cazul micuţului Ayan, funcţionarii n-au completat corect dosarul, anunţă Antena 1.
Incredibila cerinţă
Potrivit postului TV, în sutele de hârtii trimise la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) nu s-ar fi regăsit cinci cuvinte esenţiale: în România nu există tratament. Mai exact, funcţionarii ar cere să fie scris clar în dosar că în ţara noastră boala este incurabilă. Asta în condiţiile în care nu există un tratament în întreaga lume…
Funcţionarii de la
CAS Botoşani sunt în dilemă. Dar pentru
Ayan Hemen, băieţelul de 10 luni care suferă de boala copilului fluture, semnătura lor poate fi şansa la o viaţă aproape normală. Pentru asta luptă părinţii lui de când s-a născut.
Unul la 50.000
Epidermoliza buloasă apare la unul din 50.000 de nou născuţi, iar
Ayan este unul din cele 83 de cazuri, diagnosticate în România. Pentru copiii fluture nu există un tratament care să vindece şi puţini ajung să fie adulţi, din cauza bolii.
Copiii care suferă de aceasta maladie au pielea şi ţesuturile extrem de sensibile. De la naştere, apar băşici şi crăpături pe mâini, picioare şi apoi pe tot corpul. Nu sunt doar răni superficiale. Rând pe rând sunt afectate esofagul, stomacul, aparatul respirator, ochii, dinţii. Practic, toate organele interne nu mai funcţionează normal.
Italienii şi-au dat acceptul, românii o freacă
Pentru
Ayan, şansa a venit de la o clinică din Roma. A fost acceptat pentru un tratament experimental. Aproape gratis! Italienii au făcut chiar o excepţie de la reguli. Totul pe baza miraculosului formular E 112.
Formularul E 112 le da românilor şansa să se trateze în străinătate când în ţară nu au alternativă. Funcţionarii de la CAS scot, însă, cu forcepsul drepturile asiguraţilor. Apoi, se îngroapă în hârtii.
Ayan este programat la clinica italiană pe 1 iulie. Părinţii copilului fluture se tem că vor pierde definitiv şansa la tratamentul experimental, dac nu vor avea până atunci acordul autorităţilor române.
CITEŞTE ŞI:
Poker pe viaţă şi pe moarte
VEZI ŞI:
Mesaj emoţionant de la un cântăreţ celebru pentru Ayan, băieţelul cu boală rară – VIDEO
Toţi cei care vor să ajute şi care realizează că zilele lui
Ayan stau în mâinile celor sănătoşi, pot face donaţii în contul
RO53RNCB0041101946940001 - HEMEN ANDREEA AMALIA, deschis la BCR Botoşani.