Asociaţia Divano-Romano a lansat astăzi în jurul orelor 13:00, la sediul Partidei Romilor Pro-Europa Filiala Judeţeană Botoşani un proiect intitulat „Spune STOP bolilor cu transmitere sexuală” , finanțat de către Comisia Europeană în cadrul Programului „Tineret în Acțiune” .
Programul „Tineret în Acțiune”- Youth in Action vizează promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate şi toleranță, sprijinirea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări, promovarea cooperării europene și contribuția la îmbunătățirea calității sistemelor de susținere a activității de tineret. Asociația Divano-Romano este un așezământ cultural, social și umanitar non-profit, menit să cultive și să promoveze încrederea, respectul și înaltele valori spirituale, morale ale umanităţii. De asemenea, asociația dorește să realizeze o educație socială, politica, culturală, spirituală a populației, a celor mai defavorizate pături sociale, recuperarea și integrarea lor armonioasă în societate, în efortul creativ al națiunii noastre, în vederea asigurării unui viitor fericit.
"Spune STOP bolilor cu transmitere sexuala" este o inițiativă națională a tinerilor și va avea loc pe o perioada de 124 zile in judeţul Botoşani. Obiectivul general al proiectului este informarea membrilor comunității de romi și nu numai în scopul prevenirii bolilor cu transmitere sexuala si combaterea fenomenului de discriminare faţă de persoanele afectate de BTS. Proiectul se va desfăşura în III etape:
Prima etapă a proiectului constă în formarea unui grup de 12 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani în cadrul unui training organizat în Botoşani. Trainingul va conţine noţiuni despre prevenţia bolilor cu transmitere sexuala si despre educaţia non-formala în cadrul anumitor comunităţi. A doua etapă a proiectului constă în organizarea unei campanii de informare în 3 comunități de romi respectiv: Coșula, Ştefănești si Botoșani. Aici tinerii vor suţine un seminar unde vor prezenta cele învățate în activitatea de instruire. La încheierea seminarului tinerii vor merge în comunitate unde vor aplica cele 2 metode de educație non formală învățate, respectiv Photo Voice și Biblioteca Vie. A treia etapa constă în deplasarea echipei de proiect împreuna cu cei 12 tineri instruiți, în 3 orașe din județul Botoșani, respectiv: Dorohoi, Darabani şi Flamanzi. Aici tinerii vor organiza expoziţii fotografice cu aspecte surprinse în comunităţile de romi prin metoda de educaţie non-formală Photo Voice.
CITEŞTE:
Experţii romi se plâng că li se dă prea multă treabă, bursa muncii este o farsă