După ce locuitori comunei au căpătat ștampila de „puturoși”, iată că primarul încearcă acum să aducă totul pe un făgaș normal, postând un mesaj pe pagina de socializare în care este menționat faptul că anul trecut, în urma unei analize efectuate de personalul din
Primărie, foarte multe persoane din zonă și-au arătat dorința de a lucra în diferite domenii cum ar fi în agricultură sau în construcții.
Ce a ieşit dintr-o analiză efectuată de Primăria Dângeni
Redăm mai jos postarea integrală a
primarului comunei Dângeni, Cătălin Rotundu:
”
Doresc să transmit un mesaj către acele persoane care mă acuză că aș fi făcut cetățenii comunei puturoși! În calitatea mea de reprezentant al autorității locale am datoria cel puțin morală, de a încerca să reorientez proiectele de dezvoltare sociale și economice în așa fel încât să creez un echilibru între bugetul de venituri din impozitele salariale și cheltuielile cu ajutoarele sociale și pensii. Acest obiectiv consider că trebuie realizat și la nivel național. În acest sens, după cum stiți, în anul 2013 o parte a personalului din Primărie a trecut prin fiecare gospodărie și v-a adresat o serie de întrebări referitoare la calificarea pe care o aveți sau în ce domeniu a-ți dori să munciți. Urmare a unei analize a răspunsurilor pe care dvs. le-ați dat a reieșit că un număr de 104 persoane ar dori să lucreze în domeniul confecțiilor, 94 persoane în domeniul construcțiilor, 82 persoane în agricultură și unele în număr mai mic au declarat că ar dori să lucreze în alte domenii.
”Am reușit să încadrăm personal calificat în confecții”
Așa că în anul 2013 am început prin a înființa SC Gospodărie comunală Dângeni SRL , societate care are ca unic asociat Consiliul Local Dângeni și își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor și gospodăriei comunale. Astfel am reușit să încadram personal calificat în construcții , dar și o parte de personal necalificat. Tot prin înființarea acestei societăți s-a reușit realizarea mai multor investiții cu costuri foarte reduse.
Concetățenii care au muncit și muncesc apreciați de Rotundu
În anul 2014 am avut ca și țintă realizarea de locuri de muncă în agricultură și industrie uşoară ( confecții ). În acest an au fost realizate un număr de 10 proiecte de către agenți economici privați, agenți care au atras peste 300.000 euro din fonduri europene și au efectuat angajări în domeniul agricol. Dacă ați avut răbdarea necesară să citiți pana aici , atunci nu pot decât să apreciez și să mulțumesc acelor concetățeni care au muncit și muncesc la tot ceea ce am enumerat ca și realizări și demonstrează faptul că primarul dvs. nu poate sa vă facă puturoși.
Mărul discordiei a fost oferta cu locurile de muncă în confecții
Problemele au apărut odată cu oferta de peste 50 locuri de muncă în domeniul confecțiilor, moment în care am constatat că unele persoane au declarat că au calificare sau ar dori să se califice și în fapt au renunțat după doar două zile de lucru. Finalizez prin a transmite că, personal îmi doresc o colaborare mult mai eficientă între instituția pe care o reprezint și colectivitate, dar totodată lansez îndemnul de a deveni mai responsabili și mai realiști cu noi înșine! Consider că titulatura de <<puturoși>> nu ni se potrivește, dar fiecare pădure are și uscăturile ei. Eu nu sunt disperat , ci sunt încrezător că împreună putem continua progresul pe care l-am înregistrat în ultimii doi ani și lucrurile pot merge și mai bine decât acum. Sănătosi să fim și să avem poftă de muncă”.
(Ș.V.)
CITEȘTE:
FOTOGALERIE Oamenii din comuna frecătorilor de mentă pe banii statului au pretenţii de 2.000 lei/lună: Când nu mai au bani, fură ce apucă