Bătaie de joc în municipiul reședință de județ. Autoritățile locale și județene au cam terminat de rezolvat toate problemele importante și s-au împotmolit la una, urât mirositoare și anume la rahatul de câine. Și nu, nu este vorba despre nici o glumă.
De câteva luni de zile, în municipiul reședință de județ se poartă discuții pe marginea dejecțiilor rezultate de la padocul municipalității care găzduiește nici mai mult, nici mai puțin de 630 de câini fără stăpân.
Fecalele rezultate au tot fost pasate dintr-o parte în alta, adică de la Primărie către Urban Serv și Diasil, apoi către Agenția pentru Protecția Mediului.
Iar totul a pornit de la faptul că ”atotputernicul” Diasil, firma suceveană care adminstrează, în urma unei licitații depozitul ecologic de la Stăuceni, a refuzat să mai primească aceste dejecții.
Conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din cadrul Primăriei spune că, autorizația de mediu primită de Diasil din partea APM plasează dejecțiile la categoria deșeurilor municipale.
”Nu înțeleg din ce cauză, că această firmă Diasil a ajuns să terorizeze tot județul Botoșani, să pună bețe în roate la primari și la toate primăriile, CJ este extrem de neputincios în fața lor, nu are nici o pârghie nu poate să-i influențeze cu nimic. Le-a transmis celor de la Urban Serv că ei nu primesc așa ceva”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA
S-a ajuns astfel la situația în care mai multe containere, pline cu rahat de câine, stau în curtea adăpostului public și nu are cine să le ridice.
”Unul l-au luat și l-au ascuns pe acolo prin niște boscheți că am ajuns să trăim într-o țară în care nu-ți vine să crezi că se întâmplă așa ceva. Iar vreo două, trei stau pline în padoc și refuză să le ia de acolo. Și au notificat firma care a câștigat contractul de întreținere a padocului, respectiv Trio Construct că ei reziliază contractul. În ce țară trăim? Ați participat la o licitație și ați câștigat ca să ridicați gunoiul de pe sector. Luați și gunoiul acesta, nu că miroase, că nu știu ce…”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA
Și cum problema durează de ceva timp, pentru a li se face pe plac celor de la Diasil s-a ajuns la compromisuri gen achiziția unui uscător, pentru fecale.
”Ne-a transmis onor vicele de la CJ care răspunde de asta, Liviu Toma și cu viceprimarul Cosmin Andrei să luăm uscător de acum. Deci să trecem dejecțiile de câini prin uscător, ca să fie într-o formă uscată. Dar unde ajungem? Vă dați seama. Noi nu cumpărăm un tocător pentru crengi și frunze, nu am fost în stare atâția ani și acum luăm uscător pentru dejecțiile la câini”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA
Recunoaște și faptul că, la acest moment, nu există vreo ieșire din această situație care se putea întâmpla doar în Botoșaniul României de astăzi.
”Noi am făcut o adresă la APM și ni s-a răspuns că aceste dejecții se încadrează în categoria deșeurilor municipale. Cei de la Diasilm refuză să le primească motivat de faptul că nu au incluse în autorizația de mediu și deșeurile de origine animală. Problema este nerealizabilă la acest moment”,
Simion Drelciuc, director general Urban Serv
Până când se vor dumiri autoritățile de la Botoșani ce s-ar putea face cu fecalele de căței, containerele rămân pline, ba mai e nevoie de altele suplimentare.
Și poate, prin bunăvoința cuiva, periodic mai sunt ridicate și poate ”pitite” printre alte tipuri de deșeuri.
Eugen Țurcanu: ”Toată vara ne-au tracasat cu treaba asta, stăteam cu containerele pline. Și le mai luau o dată….data asta, v-am făcut o favoare. Ce favoare, nu ne-ați făcut nici o favoare…”
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
FAZA ZILEI- Iftime i-a imitat pe pesediști în campanie: Și acum îmi e jenă- VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Doi șoferi prinși cu 113 km/h în doar 60 de minute
Sergiu Bălășcău
Nov 26, 2024
Liderul național votat de sute de botoșăneni deși s-a retras din cursă
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024