Dispute în fruntea Consiliului Judeţean pe seama atribuţiilor celor doi vicepreşedinţi. Întrucît preşedintele Mihai Ţâbuleac întîrzia să îi dea sectoarele de activitate de care să răspundă, Cătălina Lupaşcu i-a trimis acestuia miercuri o adresă prin care solicită să i se stabilească sarcinile de serviciu. Joi şeful CJ a făcut acest lucru, însă i-a dat acesteia cu totul alte treburi decît cele de care răspundea predecesorul său în funcţie. Liberalei i s-a trecut în subordine direcţiile de administrare a patrimoniului şi informatică din aparatul propriu al CJ, instituţiile de cultură şi învăţămîntul special. În schimb, Apa Grup sau Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, nu i le-a dat nici acesteia, dar nici vicepreşedintelui PSD Constantin Manolache. Mihai Ţâbuleac le-a păstrat pentru el.
„Am urmărit să existe o corelaţie între pregătirea profesională şi atribuţiile repartizate”, şi-a motivat
şeful CJ decizia. Mai mult, acesta le-a reproşat vicepreşedinţilor că
„nu au ţinut cont de rugămintea de a nu tîrî Consiliul Judeţean în campania electorală”.
„Un economist nu este mai bine pregătit decît un profesor”
Pregătită iniţial să preia portofoliul lui Cristian Achiţei, Cătălina Lupaşcu s-a trezit astfel cu alte atribuţii. Ea nu este tocmai convinsă că acel criteriu profesional invocat de şeful CJ trebuie să fie determinat în trasarea sarcinilor de serviciu.
„Eu nu aş fi aşa de categorică în această pregătire profesională pentru că vedem că, în administraţia publică, sînt manageri, atît ingineri, cît şi profesori şi economişti, ceea ce nu înseamnă că există o diferenţă foarte mare de pregătire”, a declarat
Cătălina Lupaşcu. Mai mult sau mai puţin voalat ea a făcut referire şi la calificarea profesională a lui Mihai Ţâbuleac, care a preferat să ţină pentru el două din cele mai rîvnite unităţi, Apa Grup şi DJDP.
„Nu putem spune că un economist este mai bine pregătit decît un profesor să lucreze în administraţia publică”, a mai arătat
noul vice de la CJ.
Stabilirea atribuţiilor a generat scandal în fruntea CJ încă de la începutul mandatului actualului Consiliu, cînd vicepreşedinţii de atunci, Constantin Conţac şi Florin Ţurcanu s-au plîns că nu li se dă treabă.