Unul dintre cei doi medici implicați într-un scandal fără precedent este originar din Botoșani.
Laur Blaga și Paul Turcoman, medicii care au efectuat peste 3000 de intervenții de stentare la Spitalul din Suceava, au făcut o cerere către conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava pentru a li se restitui lucrurile sustrase din camera de garda de către reprezentanții ai spitalului.
Medicul Paul Turcoman este originar din Botoșani și activează în cadrul Centrul de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava.
”Subsemnații Turcoman Paul și Blaga Lucian, medici angajați ai Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, vă rugăm să ne restituiți lucrurile personale furate din camera de gardă după ce reprezentanți ai spitalului au spart ușa în data de 3.03.2023. În cazul în care binevoiți să ne returnați lucrurile personale furate vă rugăm să luați în considerare ca la restituirea acestora dorim să venim însoțiți de un avocat”.
Deocamdată solicitarea nu a fost rezolvată, după cum afirmă aceștia pe pagina de Facebook a laboratorului.
Medicii cardiologi intervenționiști Laur Blaga și Paul Turcoman de la Spitalul Județean Suceava, au acuzat că ușa camerei de gardă le-a fost spartă cu o rangă.
”Din data de 20 februarie 2023 ne-a fost interzis atât accesul cât și posibilitatea să facem proceduri în sala de angiografie, atât eu (Dr. Blaga), cât și Dr. Turcoman fiind mutați pe secția de cardiologie!”.
Printre altele, cei doi medici susțin că se dorește plecarea lor din spital.
„În timp ce în alte Centre de Cardiologie Intervențională se fac eforturi mari pentru a evolua și a ieși în evidență prin cazuri complexe rezolvate, la Suceava se sparge ușa unei camere de gardă cu ranga pe motive penibile, doar pentru intimidarea noastră și a ne face să plecăm din spital! Menționăm că nu am fost informați, nici nu ne-a fost adusă la cunoștință această intenție de a “face inventar” în camera de gardă”, mai spune medicul Laur Blaga.
”Aceasta este recunoștința conducerii pentru toate eforturile noastre de a face performanță în acest spital în care s-au efectuat 3.099 de intervenții, cu toate că eram pe deficit de personal. În acest laborator am fost la nevoie brancardieri, asistenți medicali și infirmieri pentru ca sala să funcționeze în parametri normali”, este mesajul postat pe rețelele de socializare.
2 milioane de euro pentru parcuri fotovoltaice din județul Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Marcel Ciolacu și-a anunțat DEMISIA după pierderea alegerilor
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Dintr-o „joacă”: Copii prinși pe camerele de supraveghere că au dat foc unui container
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Incendiu într-o gospodărie din județ: O femeie a fost transportată la spital cu arsuri
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024