Toate aceste activităţi însă necesită resurse financiare şi, paradoxal, cadrelor didactice li s-a interzis să pună elevii la cheltuială. Motiv pentru care, profesorii botoşăneni contestă această săptămână şi şi-au însărcinat liderii sindicali să transmită acest mesaj la Ministerul Educaţiei Naţionale.
„S-a cerut o stabilire a modului în care vor fi finanţate activităţile din Săptămâna Altfel. Şi acolo trebuie de strâns bani, profesorii nu mai sunt doritori să facă acest lucru, orice vizită la muzeu, orice excursie, orice activitate în afara şcolii necesită plată din partea copiilor. Noi am depus o petiţie către consiliile locale în care am anunţat că nu ne vom implica în strângere de fonduri. Aşa a fost regula în urma tuturor scandalurilor”, a declarat
Iuliana Nacu, preşedinte Sindicatul Învăţământului Preuniversitar.
Liderul sindical a mai spus că în general singurii care sunt răspunzători de strângerea de bani pentru activităţile din timpul Şcolii Altfel sunt în general profesorii de la clase.
„Nici un părinte nu a venit vreodată să se implice în aşa ceva, nici un părinte nu a venit niciodată să se implice în activităţi de genul concursuri cu bani care sunt aprobate de către minister şi care intră ca şi rezultate în portofoliul elevului şi în dosarul profesorului, aprobate de minister pentru care se cere o taxă. Noi nu avem bani să strângem bani, Vine, cine să strângă bani”, a mai spus
liderul sindical.
Aceste nemulţumiri i-au fost transmise ministrului educaţiei Remus Pricopi la finele săptămânii trecute când liderii din educaţie de la Botoşani au participat la o şedinţă care a durat opt ore.
(G.E.)
CITEŞTE:
Încă un magazin de fashion la mall, Uvertura asaltată de elevi prin Şcoala altfel
[[banner]]