Pe când erau în opoziţie, useliştii, cu mic cu mare, o tot ţineau una şi bună, ne promiteau lapte şi miere, spuneau că ne vor răsfăţa numai în puf dacă le vom acorda încredere, că o vom duce ca-n sânul lui Avram. Atenţie, e vorba de biblicul Avram, nicidecum de vreun pesedist cu acest prenume! Acum au întors placa. E greu, e foarte greu
Cine a spus că USL nu-şi va ţine promisiunile electorale , s-a înşelat. Nici bine n-a intrat Victor Ponta pe uşa Palatului Victoria că a şi început să se achite faţă de popor. Numai că plata n-o face în euro sau în lei, cum ar fi fost firesc, mărind salariile şi pensiile tăiate cu neruşinare de des înfieratul fost premier Emil Boc ci, ca un internaţionalist adevărat ( PSD aparţine familiei politice Internaţionala Socialistă), o face într-o monedă străină, în moneda statului Botswana. La ce mod? Simplu, simţiţi doar în fiecare zi! Trăim vremuri amestecate, guvernanţii noştri nici nu ştiu pe ce lume sunt, n-au proiecte, n-au idei, doar mâini de luat. Cu nonşalanţă premierul chiţcăind prin gura lui Chiţoiu ne-a anunţat că anul 2013 este anul unor noi biruri şi că-şi cere scuze pentru promisiunile făcute. Zău? Pe când erau în opoziţie, useliştii, cu mic cu mare, o tot ţineau una şi bună, ne promiteau lapte şi miere, spuneau că ne vor răsfăţa numai în puf dacă le vom acorda încredere, că o vom duce ca-n sânul lui Avram. Atenţie, e vorba de biblicul Avram, nicidecum de vreun pesedist cu acest prenume! Acum au întors placa. E greu, e foarte greu.
Şi acum să vedem cu adevărat cum ne răsplătesc încrederea Victor Ponta şi turma lui de politicieni. Era de aşteptat ca un premier „copy-peist” să transmită apucăturile lui şi miniştrilor săi. Până în acest moment, Guvernul Ponta n-a venit cu nici o iniţiativă prin care să ne convingă că ne vrea binele. Micile încercări privind reducerea TVA la alimente sau creşterea salariului mediu au fost doar nişte baloane de săpun pe care le-au spart de îndată reprezentanţii FMI. În rest, nu-i vorba decât de un fel de „guvernare Boc” cu mult mai agresivă, cu mai mulţi corupţi şi taxe mai mari. Primul exemplu care îmi vine în minte este cazul lui Relu Fenechiu. Domnia sa a primit Ministerul Transporturilor spre a vinde nestingherit la REMAT căile ferate cu tot cu vagoane primind drept comision şi cel mai mare buget din partea Executivului. Mă întreb cum poţi da un asemenea minister unui individ cu dosar penal pe rol şi care este „îmbârligat” în afaceri cu fel de fel de tipi dubioşi, cu ţiganii din Ciurea. Un caz concret de „copy-peist” este cel din învăţământ. Până nu demult useliştii huiduiau legea lui Funeriu, aruncându-i în spate tot felul de epitete mizerabile, acum, când au ajuns la putere, o consideră bună, europeană, aplicabilă.
Singurul ministru care a dorit să-şi exprime originalitatea a fost Eugen Nicolaescu, după ce vreo trei zile s-a rotit precum o curcă beată în jurul propriilor vorbe, a realizat c-a făcut gafa revenind de îndată la poziţia iniţială, acum o ţine într-o bâlbâială privind coplata la spitalizare. La apelul IERNII mulţi dintre miniştri au fost absenţi, unul se numeşte Dan Şova, care la cât de insignifiant este a fost de negăsit, iar celălalt individ e Radu Stroe, un fel de bufon cu stea în frunte. În schimb, premierul a ignorat viscolul cu desăvârşire, nămeţii nu-s de nasul lui, când sufla vântul mai năprasnic peste ţinuturile Vrâncioaiei spulberând zăpadă şi sufocând populaţia din zeci de sate atunci s-a găsit s-o pună de-un baschet alături de trepăduşii lui din mass-media, Mircea Badea şi Victor Ciutacu.
Mai spre mijlocul anului mulţi românaşi vor încerca să uite duminica neagră de 9 decembrie 2012. Mă tem că va fi prea târziu!
Lucian ALECSA
CITEȘTE ȘI:
SCRIE SCRIITORUL : Agricultori, fermieri, vi s-au pregătit biruri!