Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL de la Bădia, la… mama lor : Nu te supăra, frate!
Cei de la putere sunt cei mai zgomotoşi, la orice oră din zi sau noapte îi poţi vedea distrându-se cu „Nu te supăra, frate!”. Toate posturile de televiziune au obligaţia să transmită în direct secvenţe de la hârjoneala lor politică pentru a putea fi comentate apoi de către analiştii specializaţi în „arta îndobitocirii neamului”. Jocul începe cu datul cu zarul
scrie scriitorul nu te supara frate

Cu toţi ne aducem aminte de jocurile copilăriei, ne-au rămas imprimate în memorie. În momentele de nostalgie ne este drag să le repunem în circuitul afectiv. Uite, de asta sunt necesari uneori politicienii, ne ajută să redescoperim farmecul lor. Poate e bine să amintim câteva dintre acest jocuri, pe care aleşii noştri le practică zilnic, fără teama de-a pica în ridicol. De exemplu, Traian Băsescu, de cum a ajuns la putere, a provocat jocul „Hoţii şi vardiştii”, care a început să fie practicat şi de aleşii din înalta societate, de cei cu gulere albe, care până nu demult luau în derâdere astfel de… infantilisme. Cine s-ar fi gândit vreodată că ex-premierul Adrian Năstase va îmbrăţişa cu atâta patos un asemenea joc. Unde mai pui că l-a şi performat; în momentul cel mai tensionat al jocului a schimbat pistolul de jucărie cu unul adevărat, lăsându-i fără grai pe vardişti cât şi pe admiratorii săi din întreaga ţară. A fost pentru prima oară când Victor Ponta a zâmbit discret, pe sub mustaţă, mulţumindu-i în gând  necuratului că i-a luat minţile rivalului său pentru şefia PSD. Bădia Conţac al nostru nu s-a pretat la asemenea găselniţe ieftine, n-a dorit să impresioneze pe cineva, a îmbrăţişat fără nici o ezitare traseul clasic al jocului. Nu peste mult timp vom avea şi-o transmisiune în direct cu acest joc; băieţii de la Antene s-au gândit să le facă românaşilor de rând o mare surpriză. Deh, doar ăştia le ridică  ratingul! Vor difuza, la oră de maximă audienţă, acest joc, doar că varianta zoo. Pentru a fi pe înţelesul tuturor, protagonistul va fi chiar Felix Motanul, propriul lor stăpân. Gâdea şi Badea vor lăcrima în direct, să dea autenticitate scenei.
CITEŞTE ŞI:
 SCRIE SCRIITORUL de ce… scrie de edil: Terapie prin cuvânt
Izolatul şi dezolantul Dan Diaconescu - PP s-a retras la Vatican, de unde transmite bezele domnilor de la CNA. În acelaşi timp emite în eter, pe o frecvenţă încă necunoscută, regulile patrioticului joc al senzaţionalei sale copilării: „Ţară, ţară vrem ostaşi”, într-o adaptare modernă, pentru a fi şi pe înţelesul occidentalilor. Corneliu Vadim Tudor a ajuns să joace de unul singur „Sticluţa cu otravă”, iar Vasile Blaga şi ai lui fideli portocalii joacă şotron, undeva în spatele cortinei, care ca nu cumva să-i deranjeze pe uselişti. Cei care provoacă tot hazul sunt cei de la Mişcarea Populară. Stau adunaţi în jurul ursului de la Cotroceni cântându-i în şoaptă: „Ursul doarme şi visează / ca papucii lui dansează / ce să-i dăm noi de mâncare? / lapte dulce ( whiskey) sau cafea? / să prindă pe cineva”.
Cei de la putere sunt cei mai zgomotoşi, la orice oră din zi sau noapte îi poţi vedea distrându-se cu „Nu te supăra, frate!”.
Toate posturile de televiziune au obligaţia să transmită în direct secvenţe de la hârjoneala lor politică pentru a putea fi comentate apoi de către analiştii specializaţi în „arta îndobitocirii neamului”. Jocul începe cu datul cu zarul. Ei bine, fraţii întru jăcmăneală naţională la alegerile generale de anul trecut au dat un şase-şase de toată frumuseţea, din acel moment atât Victor Ponta cât şi Crin Antonescu  încearcă şi-şi ducă pionii în căsuţă, la adăpost. În timp ce se joacă de-a puterea,  se şi hărcătesc fără încetare, surzindu-ne cu promisiuni şi noi taxe.
CITEŞTE ŞI:
 60 de pahare la o masă, sorbite în ceas de seară, la Rapsodia – VIDEO & FOTOGALERIE
Şi la Botoşani avem doi jucători de aceeaşi nonvaloare; unu-i la Primărie, celălalt la Consiliul Judeţean. Se dau fraţi de alianţă dar nu-s decât nişte copilaşi îmbufnaţi ce se vor lei-paralei marcându-şi teritoriile doar cu vorbe de clacă. Florin Ţurcanu se conduce după  principiu… gastronomic: ”Frate, frate, dar brânza-i pe bani” , în schimb, Ovidiu Portariuc când se referă la botoşăneni merge… pe tot, adică „Pe ei şi pe mama lor”.
Lucian ALECSA
[[banner]]


SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Frate, frate branza e pe bani dar si Roxi cheltuieste o avere.
9 decembrie 2013, 22:05
Inocentii de care vorbesti nu-s ata de copii, stiu sa fure din buzunarele noastre. Si Turcanu cat si Portariuc sunt niste nesatui, fura pe rupte. Domnilor ziaristi cautati-le comisioanele la cei care castiga licitatiile, sa va spuna ei ce pretentii au alesii nostri. Turcanu e cel mai agresiv, cere 20 din valoare de la care pleaca licitatia.
9 decembrie 2013, 10:03
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.