Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL de sluga Împăratului : Grivei şi veşnica sa mânie politică
Bietul de el a încercat prin tot felul de tertipuri de copoi politic să influenţeze votul, numai că puţoismele lui răguşite n-au speriat pe nimeni. Se afişa prin secţiile de votare ca la mama acasă, prin Ungureni a făcut-o şi pe-a cărăuşul
caine rau sluga Imparatului

„Azi Grivei e mânios / ham, ham / mârâie şi se frământă / zici că s-ar lua la trântă / azi Grivei e mânios/ nu răzbeşte cu un os / primit de la Împărat / răsplată pentru lătrat / ham, ham!” Aşa ar putea suna portretul cântat al consilierului Andrei Leonte de la curtea preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani. Adierea de infantilism din text este pe măsura manifestărilor acestui căţeluş cu dinţi de lapte ce se vrea câine gonitor. Să vă explic despre ce-i vorba, nu cumva să credeţi că o dau cotită şi că mă învârt în jurul cuvintelor fără a-i expune acestei entităţi apucăturile de gonaci penibil. Se hrăneşte din banul public şi răspunde doar în faţa prealuminatului stăpân. În câteva luni şi-a însuşit arta obrăzniciei câţi alţi consilieri în ani grei de politică, ori de câte ori vede o umbră străină chipului stăpânului său se arcuieşte, mârâie, blana i se zbârleşte, ia poziţia de luptă, gata să sfâşie inamicul. Cu lătratul stă mai prost, de multe ori lasă impresia că grohăie, are o partitură limitată de sunete, se vede că n-a crescut în haită cu înalţi politicieni, de teapa lui Crin Antonescu sau Adrian Năstase, s-a mulţumit să ciulească urechile la tot felul de primăraşi de duzină şi la diverşi lătrători locali. În schimb, e extrem de atent la mişcările stăpânului, îi descifrează gândurile înainte ca acesta să le rostească, e cu ochii ţintă spre orice colţ de unde ar putea veni pericolul. Pentru atenţia distributivă de care dă dovadă cât şi pentru slugărnicia pe care şi-o etalează în diverse ocazii a fost răsplătit cu-o ditamai maşină neagră, inscripţionată cu numere privilegiate, având iniţialele CJ, ce-i stă la dispoziţie la orice oră din zi şi noapte. Alimentarea autoturismului se face din bani publici.
Până să aibă atâtea facilităţi a fost supus unor probe teribile. Pe timpul referendumului pentru suspendarea preşedintelui cât şi la alegerile generale din decembrie 2012 s-a dat în stambă, a bătut judeţul în lung şi lat, cu popasuri mai dese pe colegiul Săveni, în care interesul stăpânului era mai crescut. Bietul de el a încercat prin tot felul de tertipuri de copoi politic să influenţeze votul, numai că puţoismele lui răguşite n-au speriat pe nimeni. Se afişa prin secţiile de votare ca la mama acasă, prin Ungureni a făcut-o şi pe-a cărăuşul. Stau şi mă întreb dacă nu-i este teamă că acest comportament rebarbativ într-o bună zi se poate întoarce asupra lui, îi poate umbri întreg viitorul, mai ales că este încă foarte tânăr şi la trup vânjos. În înţelepciunea sa de veacuri acest popor a lăsat multe vorbe de duh spre îndreptarea apucăturilor celor tineri şi nesăbuiţi, să nu uităm că ulciorul nu merge de multe ori la apă şi nici Dumnezeu nu dă întotdeauna seama rugăciunilor părinţilor, chiar de vin din adâncul unui suflet de preot chinuit de viitorul politic al odraslei sale. Dar cum aşchia nu sare departe de trunchi, e bine de ştiut că la  Săveni, într-un lăcaş de cult, politica e la fel de prezentă ca-n Parlamentul României. Pe timpul alegerilor locale, unii politicieni ai locului îşi deconspirau planurile electorale în faţa arhanghelilor şi sfinţilor din icoane. Până la blasfemie nu-i decât un singur pas.
Lucian ALECSA
CITEŞTE ŞI:
 Roxana Anuşca înlocuită în ATOP cu ironii de la Flutur
 Primarul de Săveni acuzat de căratul electoratului, Touaregul şefului CJ la treabă în colegiul Roxanei

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
lamuriti-ma,Andrei Leonte este fiul protopopului Lucian Leonte?
22 martie 2013, 10:45
Ala a lui popa Leonte a ajuns sluga la Sulita la Florea Turcanu, in fiecare zi vad masina CJ condusa de acest copil la abator la Dracsani
21 martie 2013, 16:30
Ala a lui popa Leonte a ajuns sluga la Sulita la Florea Turcanu, in fiecare zi vad masina CJ condusa de acest copil la abator la Dracsani
21 martie 2013, 16:30
Băi postacilor setaţi ca ţuţeri ai oierului,în articol se vorbeşte de Andrei Leonte şi de tatăl lui,cu aluzie fină,ce dreak nu ştiţi să discerneţi?
21 martie 2013, 15:45
Fraților, loviți in tot ce înseamnă turcanu și oamenii lui cu prostii și articole literare...halal presa..
21 martie 2013, 14:24
s-au reactivat postacii luyi turcanu?? cea mai neagra perioada din istoria moderna a judetului botosani va fi asta, in mandatul oierului, in mandatul parlamentarilor penali sau care-si pun neamurile, surorile si alti nepoti pe diferite functii!! rusine, penalilor in frunte cu oierul sef!!!!
21 martie 2013, 12:01
Mare prezicator, boier Nostradamus! Asta e un site cu jurnalisti limitati... la un singur mesaj si un singur om: ura fata de Turcanu. Daca omul isi vede de treaba lui, oricum ar fi ticluiesc ei o gaselnita si i-o pun in carca.
21 martie 2013, 09:58
Mare scriitor auzi... Scrie o carte de bucate, poate ai mai mult succes.
21 martie 2013, 09:55
O noua zi, aceleasi apucaturi: Pe Turcanu si oamenii lui. Un site banal de stiri si investigatii. Autorul articolului e un tip frustrat neptrimit in colectivitatea adevaratilor scriitori????!!!!
21 martie 2013, 09:32
Degeaba toate aceste postari, degeaba munca de lamurire de zi cu zi atâta timp cât trecutul e legat de o guvernare locală condusă si realizată de oameni "specialiști" in administrație, bransati ilegal la utilități ce oamenii de rând cheltuie întregul venit lunar sa fie "la zi". Numai timpul poate spune când se vor trezi "masele" sa vadă (dacă vor!) toate balbaielile de azi.
21 martie 2013, 09:09
Aşchia nu sare departe de trunchi...foarte adevărat şi se potriveşte mănuşă la familia parvenită Leonte!Cât de iubit este tatăl lui Andrei s-a văzut când a candidat la consilieri locali....
21 martie 2013, 08:40
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„La momentul ăsta, e trist ce se întâmplă la Dinamo. Eu vedeam echipa din nou în play-off, îmi doream derby-urile de altădată. Din păcate, Dinamo nu e simplu de vândut, se vehiculează sume, dar evident că este o ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.