Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL de un futurolog și un Ponta de Botoșani: Haiduceli şi politica libidinoasă
Aici se cântă pe mai multe voci. Este de ajuns să urmăriţi o şedinţă de Consiliu Local şi veţi înţelege că dirijorul ales al Botoşaniului e un pervers, un masochist, iar cheia lui de comunicare cu cetăţenii e sub semnul minciunii. E un fel de Ponta în miniatură, doar că-i lipseşte doctoratul
Ştiu, pare total nepotrivită alăturare adjectivului „libidinos” de substantivul „politică”. Poate c-ar fi fost recomandat să-i alint doar pe unii dintre politicieni cu un asemenea… atribut,  fără o extrapolare asupra întregii scene politice. Dar cum comportamentul majorităţii aleşilor noştri lasă de dorit, am considerat un lucru firesc să alătur cele două cuvinte, pentru a putea evidenţia lascivitatea politicii noastre de azi. Atât în Parlamentul României cât şi-n teritoriu, obscenităţile curg gârlă, aleşii sunt stăpâniţi de tot felul de pofte; de la cele trupeşti la cele masochiste, iar duplicitatea e o modă atunci când sunt supuse la vot tot felul de legidubioase. Pe scurt; la noi actul democratic e pervers, normalitatea a rămas doar o iluzie, din care se mai hrănesc doar naivii. Şi cum orice alterare de la cap porneşte, este de ajuns să privim cu o mai mare atenţie spre cei din vârful piramidei, spre cei din fruntea ţării. Din ecuaţie îl voi exclude pe preşedintele Traian Băsescu. Dacă acest individ a plecat furtunos în politică, ca preşedinte –jucător, asumându-şi de foarte multe ori şi atribuţiuni executive, fiind prins adesea în ofsaid, în schimb, de când USL a luat puterea,  marinarul nostru joacă rolul lui Don Quijote, se luptă aproape zilnic cu morile de vânt, devenind ţinta ironiilor majorităţii. Cred că dacă occidentalii nu i-ar da credibilitate, românaşii de îndată l-ar interna într-un ospiciu. Aşa că primul libidinos al naţiei rămâne premierul Victor Ponta. Poate că nu s-ar supăra dacă l-aş pune pe picior de egalitate cu Crin Antonescu. Deh, tot se iubesc! Cum? Pasional, ca doi perveşi!
CITEŞTE ŞI:
 SCANDALOS : Firma cu naşa lui Ţurcanu a câştigat o licitaţie de 120 miliarde lei vechi la Consiliul Judeţean : Vă mulţumim pentru participare
Cred că şi ai noştri libidinoşi de Cacaina merită o mică atenţie. Voi începe cu dirijorul de la pupitrul judeţului, pe numele mic, Florinel. El e cel ce dă tonul lascivităţii politicului pe aceste meleaguri, în cheia lui personală se cântă simfonia nesimţirii, partitura e dată de abuzurile privind bugetul judeţului. Banii judeţului uneori fac picioare, sunt dirijaţi prin tot felul de inginerii oculte spre locuri dosnice sau spre tot felul de buzunare flămânde. Sunt câteva instituţii privilegiate, ce primesc, pe ochi frumoşi, sume imense de la CJ, pe când altele,  abia de-şi trag sufletul, cazul Spitalului Judeţean. Dirijorul e conştient că pasiunile se aprind şi... libidoul politic creşte pe timpul distracţiilor, aşa că de cum a preluat diapazonul judeţului în mânuţă, o ţine numai într-o chermeză. Poate că e timpul ca instituţiile statului abilitate să vegheze la cheltuirea banului public, să filmeze perversiunile financiare ce au loc în culisele politicii botoşănene. Mi se pare de-a dreptul ciudat comportamentul liderul opoziţiei, care de ceva timp se vrea un fel de vizionar politic şi mai puţin un şef de partid. Aura de futurolog politic de Botoşani nu ştiu câtă cinste îi face, în schimb, un lucru e cert: spune-i electorului tău cu cine dai mâna, ca să-ţi răspundă pe măsură la urne!
CITEŞTE ŞI:
 Portariuc cu pumnul în gură, bătaie de joc şi ploaie de minciuni: Nu aş vrea să vă reţin
La nivel de municipiu lucrurile au aproximativ aceeaşi înfăţişare, diferă doar textul partiturii. Aici se cântă pe mai multe voci. Este de ajuns să urmăriţi o şedinţă de Consiliu Local şi veţi înţelege că dirijorul ales al Botoşaniului e un pervers, un masochist, iar cheia lui de comunicare cu cetăţenii e sub semnul minciunii. E un fel de Ponta în miniatură, doar că-i lipseşte doctoratul. De fapt, el nu face decât să dea din mânuţe, în realitate, cel care dirijează cu adevărat şi care, în acelaşi timp, se doreşte a fi şi prim solistul municipiului, în tot şi-n toate, e bravul anonim Mihai. De câte ori i se usucă gura, secretă obscenităţi. Este purtătorul unui limbaj de maidan,  probabil cu rezonanţă doar în mediul confecţionerelor.
Lucian ALECSA
[[banner]]

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Daca asta au vrut botosanenii...sa fie condusi de unul de la Vlasinesti si altul de la periferia Savenilor!?
14 februarie 2014, 09:46
Rusine mare cu politicieni ca turcanu sau portariuc. Flutur e din alt aluat
13 februarie 2014, 16:14
Felicitari domnule....!
13 februarie 2014, 08:32
I-ai pictat pe nesimtiti asa cum merita . Bravo!
13 februarie 2014, 08:08
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.