Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre ce i-au făcut primarul şi şeful CJ Moşului: Moş Crăciun laicizat şi politizat
Doi dintre politicienii noştri de prim rang, e vorba de primarul Ovidiu Portariuc şi de liderul liberal, Florin Ţurcanu, s-au dat la Moş Crăciun. Aceşti indivizi l-au luat la mijloc şi-l smotocesc ca pe un elector nehotărât,  doar-doar s-o înscrie în unul dintre partidele aflate încă la guvernare

mos craciun pervers la botosani

De cum vine luna decembrie pe plaiurile noastre mioritice nu se prea mai lucrează, toţi sunt cu ochii spre nord în aşteptarea săniuţei trase de reni din care să coboare Moş Crăciun cu desaga plină. Ehe, ce frumos era odată! Din păcate, astăzi, bietul Moş Crăciun coboară din autobuze, limuzine, motociclete sau vine pe jos, însoţit de tot felul de oameni politici. Te cruceşti la ce profanare a tradiţiei s-a ajuns; vezi cocălari, şmenari şi piţipoance îmbrăcând straiele … Moşului. Nu este spaţiu public în care să nu te loveşti de crăciuniţe cu fundiţe şi fără rochiţe sau să nu te ghiontească tot felul de flăcăi în blugi şi adidaşi travestiţi în Moş Crăciun. Mai dai cu ochii şi peste politicieni „crăciunizaţi” urându-le viaţă lungă şi fericire tocmai acelora pe care-i cocoşează cu noi biruri. Cu bunele şi cu relele lui, Moş Crăciun este în continuare aşteptat de cei mici, care încă mai cred în magia tradiţiilor şi sărbătorilor de iarnă. Simbolul lui este unul de înălţare spirituală, şi nu unul laic.
VEZI ŞI:
 FOTOREPORTAJ Miss TV Moldova – festival de defilare în bikini sub ochii primarului, de la costume de baie la sexy-crăciuniţe
Politicienii sunt cei care şi-au bat joc de imaginea lui Moş Crăciun, ei au fost primii care i-au retezat aura magică aducându-l cu… picioarele pe pământ. Să ne aducem aminte de comunişti, şi-au permis să-i schimbe până şi identitatea, să-l numească Moş Gerilă. Unii chiar se foloseau de apelativul „tovarăş” când i se adresau. Mă mir că nu l-au înfăţişat cu secera şi cu ciocanul în mână.  La despărţire Moş Gerilă le transmitea prichindeilor clasicizatul mesaj al… tovarăşului Lenin: „Învăţaţi! Învăţaţi! Învăţaţi!”. Dragii copilaşi ai patriei au crescut şi uite aşa au devenit stâlpi de nădejde ai politicii de astăzi,  demonstrându-ne că şi-au însuşit din plin urările moşului în roşu. Într-adevăr, au învăţat ceva, numai c-au învăţat doar să fure şi să mintă poporul.
CITEŞTE ŞI:
 Ţurcanu îl face liberal pe Moş Crăciun  şi dă o maşină gratis botoşănenilor
Dar pentru a evidenţia terfelirea şi laicizarea lui Moş Crăciun este de ajuns să priviţi cu atenţie spre ceea ce se întâmplă acum la Botoşani, chiar sub ochii noştri. Doi dintre politicienii noştri de prim rang, e vorba de primarul Ovidiu Portariuc şi de liderul liberal, Florin Ţurcanu, s-au dat la Moş Crăciun. Aceşti indivizi l-au luat la mijloc şi-l smotocesc ca pe un elector nehotărât,  doar-doar s-o înscrie în unul dintre partidele aflate încă la guvernare. Preşedintele Consiliului Judeţean deja i-a golit desaga. Ca prin minune a apărut o maşinuţă nou-nouţă, numai bună pentru un… fost angajat de la Popăuţi. Sunt convins, dacă moşul s-ar înscrie în PNL, n-ar rezista nici până de Bobotează, ar rămâne fără barbă şi fără vestimentaţie. Unde mai pui că Pleşca i-ar cere de îndată cotizaţia de partid, iar un parlamentar, ştiţi voi care, l-ar plimba cu tichet de pensionar până în Laponia tur şi retur, până ar recunoaşte că-i de-al lui Căcărău.
CITEŞTE ŞI:
 Moş Crăciun în caleaşcă cu primarul, îmbulzeală la cadouri: FOTO&VIDEO
Primăraşul Ovidiu nu se lasă mai prejos, şi el îl revendică pe Moş Crăciun, s-a urcat până şi în trăsura lui şi a colindat oraşul de pe parcă ajutoarele date erau din banii lui. Argumentele sale sunt din „gama” vorbelor de clacă ale lui Victor Ponta. Odată ce are ţinută roşie, obligat e să fie social-democrat, dacă, pe deasupra,  e şi generos cu nevoiaşii şi cu prichindeii, atunci nici nu se pune problema să nu facă parte din tabăra lui Dragnea. Şi uite aşa, politicienii noştri l-au ciuruit şi pe Moş Crăciun!
Lucian ALECSA
[[banner]]

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
E mare pacat ca un talent literar de talia d-lui Alecsa, apreciat de cititori si de critici, sa-si consume energiile si sa-si "toceasca" pe probleme marunte condeiul de scriitor si poet. As indrazni o comparatie cu domeniul IT, in care eu mi-as cumpara un calculator scump, de ultima generatie, insa l-as folosi drept masina de scris. Oamenii politici de acum nu sunt domnitorii de pe vremuri, iar cei ce scriu despre ei vor ramane in istorie precum cronicarul Grigore Ureche. Credeti ca in anul 2563 se va vorbi de primarul de la Manoleasa, sau de d-nul Boroleanu, personalitati ale secoluli 21, despre care a scris cronicarul Lucian Alecsa?Asteptam literatura de la d-nul Alecsa, caci despre "cotcariile" momentului vor scrie "licentiatii" invatamantului particular, cu trei, patru examene promovate in aceiasi zi.
27 decembrie 2013, 16:01
Portariuc un neispravit iar Turcanu un cioban. Ce sa le ceri ? Scrie lucruri intelepte, lasa-i pe politiceni in plata Domnului
26 decembrie 2013, 23:06
Bre Badea Cartan, esti cam pe dinafara, poti insira vrute si nevrute despre Alexa, dar nu poti spune ca a fost membru PCR.
26 decembrie 2013, 13:18
Ancuta!Comentariul tau vine imediat dupa ce ai facut ochii mari si alcoolul nu s-a eliminat complet.Autorul articolului este Lucian Alecsa si deci ceea ce am scris e la adresa lui.Deci de tot rasul esti tu.Huo!Huo!Huo!PS.Daca vei accesa CV lui Alecsa vei vedea ca am dreptate(el are vreo 58 de ani si sigur a fost si la gradinita,ca pe atunci era gratuit,pt.toata lumea).
26 decembrie 2013, 12:17
Mos Craciun e cea mai frumoasa poveste de iarna pentru copilasi si din pacate politicienii isi baga nasu si picioarele si aici. De ce??? Poti sa dai o mana de ajutor mosului fara sa te arati tu politician, sa-l lasi pe mosu sa-si faca treaba in oras. Daca acele cadouri erau din banii PSD mai ziceam (dar si atunci te gandesti daca da bine sa iesi in fata) De ce trebuie sa politizezi castelul fermecat al copilariei?
26 decembrie 2013, 11:06
niste nulitati, niste smenari care nu stiu sa faca nimic si atunci incearca sa -si faca si ei cumva imagine. Halal primar mai avem!
26 decembrie 2013, 11:02
Badea Cartan le stie pe toate. Stie ca, Sergiu, a fost activist PCR. Era la gradinita si era activist PCR. De tot rasul esti domnule Badea Cartan. Ho, ho, ho!
25 decembrie 2013, 21:38
Turcanu si Portariuc sint ca doua curve ce se dau la acelasi barbat
25 decembrie 2013, 18:59
Ce bine le stii tu!Doar ai fost activist PCR.Stii si despre Mos Gerila si ce spunea Lenin.Ai inca memorie buna.De cate ori ai repetat zicerele lui Lenin,ar fi fost de rasul curcilor sa le uiti.Pe mine ma nedumeresti cu pzitia fata de Mos Craciun.El de fapt a fost un om rau,care i-a taiat mainile Crciunitei(sotia sa)deoarece a primit-o pe Fecioara Maria in grajd,pentru a-l naste pe Iisius.Cum intre Iisus si Craciun exista aceasta legatura,aparand pozitia lui Mos Craciun,aperi si pe Iisus si asta ma intriga si mai mult.S-a intamplat vreo schimbare de barca intre timp,sau e ipocrizie.
25 decembrie 2013, 18:13
astia doi cretini, Portariuc si Turcanu isi bat joc de traditii
25 decembrie 2013, 18:04
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Atenție. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. Î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8419 lei
USD
Dolarul SUA
4.3293 lei
CHF
Francul elveţian
4.5077 lei
GBP
Lira sterlină
5.4413 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0180 lei
XAU
Gramul de aur
242.0617 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2487 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4029 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9727 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2062 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1820 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.