Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre chiolhanuri bugetare: Vorbeşte una şi fumează alta
Aceeaşi întrebare: cum? Ştiu ei mai bine decât noi. Nu cumva să le cereţi să se deconspire. Sper, cu timpul vom afla strategiile la care recurg. Se zvoneşte că metoda, în termeni bulevardieri, s-ar numi suveică: „din bănuţii pe care-i scot din punguţa statului, juma’ să se întoarcă în propriile lor buzunare”
chiolhan bani buget botosani

Când politicienii îţi aruncă în faţă două –trei gesturi surogat, care dau bine la prima vedere, trebui să fii pregătit să le decopertezi ambalajul pentru a le palpa intenţiile. Sub fiecare gest al lor, fie şi simbolic, se ascunde un interes.  Şmecherii cred că aruncându-ne o mână de praf în ochi, ne şi orbesc. Se înşeală. Pentru astfel de apucături, în popor circulă expresia: „Vorbeşte una şi fumează alta.” De când a fost trambulinizat în fruntea bucatelor USL-ul ni se tot servesc astfel de… generozităţi;  cum întorci capul, cum dai peste câte un politician generos care încearcă să te fascineze cu câte un truc. Sunt asemenea unor falşi iluzionişti, te îndeamnă să-ţi fixezi privirea pe gesturilor lor spectaculoase, pentru a-ţi cotrobăi nestingheriţi prin buzunare. Exemplele ne sunt încă vii în memorie. Odată cu sărbătorile de iarnă ai noştri aleşi de Botoşani s-au dat în spectacole, ne-au oferit pe îndestulate, circ, cârnăciori şi niscai artificii. Tradiţiile şi obiceiurile au avut farmecul lor, cu amprentă pragmatico - electorală, zeci de urători, după ce-şi expuneau „Pluguşorul”, cu sau fără bădiţa Traian, treceau încă de pe scările Prefecturii la numărat mărunţişul ciorovăindu-se între ei pentru câţiva creiţari primiţi de la „generosul” preşedinte CJ sau de la prefect. Mai mult ca niciodată botoşănenii au fost asurziţi de colindele cântate (zbierate) zi şi noapte la măgăoaia dosită în incinta Consiliului Judeţean.
VEZI ŞI:
 Revelion maraton: Cinci ore de show în frig, artişti pe fugă, primar în horă, ultime secunde cu politicieni pe scenă, program dat peste cap de un basarabean – VIDEO & GALERIE FOTO
Şi uite, în urma acestui dialog grotesc dintre cele două forţe administrative care se duelează zilnic în ultimul an, mă refer la Primăria Botoşani şi Consiliul Judeţean Botoşani, contribuabilii botoşăneni au fost prăduiţi de câteva miliarde de lei. Da, nu trebuie să ne mire pe nimeni, aceste gesturi de grandomanie s-au făcut din bani publici, vorba preşedintelui CJ,  Florin Ţurcanu: „Pe banii statului. Avem şi alţi bani?”. Stau şi mă întreb până unde poate merge naivitatea omului de rând; după ce-i jefuit, îi mai dă hoţului şi-o recompensă. Cum ? Simplu, acordându-le sprijinul şi pe mai departe, votându-l  pentru un nou mandat. Politicienii noştri profită din plin de aceste numere de iluzionism politic pentru a-şi umple şi propriile teşcherele. Aceeaşi întrebare: cum? Ştiu ei mai bine decât noi. Nu cumva să le cereţi să se deconspire. Sper, cu timpul vom afla strategiile la care recurg. Se zvoneşte că metoda, în termeni bulevardieri, s-ar numi suveică: „din bănuţii pe care-i scot din punguţa statului, juma’ să se întoarcă în propriile lor buzunare”.
CITEŞTE ŞI:
 Cel mai scump revelion din istorie: Mai şi luăm, mai şi dăm DOCUMENT cât costă cheful
Atenţie, dl Ovidiu Portariuc a scos din visteria Primăriei pentru câteva artificii, pentru spectacolul din seara trecerii din ani şi pentru cele câteva cadouri cu tentă social-democrată pe care le-a oferit unor copii ceva mai norocoşi peste un miliard şi jumătate de lei vechi. Îl rog pe dl primar să mediteze la faptul că pentru „Zilele Eminescu” se alocă de vreo cinci ori mai puţin şi că brandul oraşului este spiritul acestor locuri, materializat în operele geniilor ce şi-au luat zborul spre universalitate din Botoşani, şi nicidecum astfel de bâlciuri cu iz electoral. Pentru a înţelege acest lucru nu trebuie să ai IQ prea ridicat şi nici să ai consilieri nemţi sau mari patroni.
Lucian ALECSA
[[banner]]

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Bezmetic esti bre Ionica, nu este nici un concurs de poezie pe 15 ianuarie, se decerneaza doar Premiul Mihai Eminescu. Primaria acorda premiul cu ajutorul unui sponsor, de cele mai multe ori o banca, iar spectacolul este in sarcina teatrului Mihai Eminescu
10 ianuarie 2014, 08:27
Esti in comitetul de organizare a Zilelor Eminescu?Esti inscris la Concursul de poezie?Mai bine scrii cateva poezii cu ocazia Zilelor Eminescu si poate primesti cativa banuti.Altfel nu ai nicio sansa chiar daca ai parul lung imitandu-l probabil pe Einescu,crezand ca de acolo vine valoarea.Pe vremea lui nu se dadeau barbi si limbi si de asta el nu avea barba si nici nu orea era inghitit de mai-marii vremii.Acum fiind vremea limbilor,nu ar strica sa-ti pui la rever,o limba mare de bou(s-ar asorta la costumul de ginere)si sa o manevrezi cu energie pe langa cei care-ti dau banutii.
9 ianuarie 2014, 11:15
Un articol exceptional. Bravo! Eu as mai puncta ca nu sunt doar iluzionisti falsi ci doar simpli circari care se dau in spectacol ori de cate ori au ocazia doar pentru a mai cersi putina atentie din partea cetatenilor. Suntem satui de gogosi si de aronganta pe care o au!
9 ianuarie 2014, 08:23
Nu se mai poate cu doi sa si bata joc din banii nostri. Ce fac procurorii.
8 ianuarie 2014, 22:49
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Atenție. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. Î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8426 lei
USD
Dolarul SUA
4.3517 lei
CHF
Francul elveţian
4.5273 lei
GBP
Lira sterlină
5.3509 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0583 lei
XAU
Gramul de aur
241.3579 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2496 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3886 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8967 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1635 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.