Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
Legenda spune că David s-a oferit să se lupte cu gigantul Goliat folosindu-se doar la toiagul lui de cioban şi câteva pietre, apelând la inteligenţă şi abilitate. Şocul înfrângerii gigantului Goliat i-a determinat pe filistenii s-o ia la fugă. La aceste alegeri, Klaus Iohannis, mai ales după desfăşurarea primului tur de scrutin când ieşise cu 10 procente sub contracandidatul său, putea oricând fi asemuit cu David. Victor Ponta  a avut toate atuurile în mână. Domnia sa a profitat  de faptul că este premier şi a aruncat cu bani şi promisiuni în stânga şi dreapta. Poporul l-a privit ca pe un binefăcător şi ca pe un adevărat gigant al politicii noastre. Însă, gestica lui din ultimele zile de campanie a provocat şi unele suspiciuni, se pare că autosuficienţa şi aroganţa i-au fost fatale. Rezultatul alegerilor îl ştim deja,  gigantul pesedist s-a prăbuşit ca un monstru cu picioare de lut  iar aplaudacii lui au profitat de euforia adversarilor şi-au dispărut în ceaţă ca nişte măgăruşi înspăimântaţi.
CITEȘTE:
 SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă 
Până şi la Botoşani, după  o oră de la anunţarea  rezultatului , pesediştii au tăiat-o din vizuina comună spre propriile lor adăposturi. Da, nu-i pentru prima oară când acest partid social democrat de Dâmboviţa a creat monştri politici, Adrian Năstase-Goliat e un exemplu încă viu, poate mai înspăimântător decât Victor Ponta.
Până şi colegii de partid ai domnului Ponta şoptesc pe la colţuri că vin vremuri triste peste ţară, praznicul de care a profitat poporul în ultimele luni se va deconta din bugetul pe 2015, de aici şi bâlbâiala guvernului  în constituirea acestuia. Şi echipele de  şoc ale PSD Botoşani au fost extrem de active în răspândirea cu generozitate a tot felul de atenţii electorale; de la tricouri albe şi roşii până la ceasuri de ultimă folosinţă,  pe care le comercializează rromii prin piaţă. În primele rânduri s-au aflat directorii instituţiilor deconcentrate, care din obligaţie politică s-au arătat mai zeloşi decât restul activului de partid.
CITEȘTE:
 SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Comisarul şef al Gărzii de Mediu Botoşani, Răzvan–Ilie Rotaru, a făcut-o pe-a pitbull-ul prin comuna Dângeni, reuşind să se aleagă cu un dosar penal. Ruşine! Dresorul lui de taină, prefectul „apolitic” Costică Macaleţi, s-a dezis de faptele prietenului său,  lăsându-l să latre singur la lună. Există riscul ca într-o bună zi să auzim că Răzvănel  a turbat după ce şi-a muşcat propria codiţă. În ograda PSD-ului totul e posibil, la fel cum a fost posibilă umilirea cu seninătate a românilor din diasporă de către oficialii de la Bucureşti.Toate mişcările de stradă ale românilor din afara graniţelor au fost privite de „cupletul terminator”, format din Victor Ponta şi de Teodor Meleşcanu,  drept simple revolte ale unor pitici gălăgioşi. Zău, atâta ignoranţă faţă de proprii tăi cetăţeni nu s-a prea văzut în cei 25 de ani de democraţie. Clişeul pare a fi asemănător cu cel din vara lui 1990 pe  când studenţii protestatari din Piaţa Universităţii erau consideraţi de Ion Iliescu şi de camarila lui neo-bolşevică drept golani,  fiind  trataţi ca atare de ortacii lui Miron Cosma. Ce naşte din pisică şoareci prinde! Klaus Iohannis redă speranţele românilor, se văd primele semne, parlamentarii s-au adunat pentru retragerea proiectului legii privind amnistia şi graţiere corupţilor. Deja, judeţul nostru a rămas fără un …imun, e vorba de Miky Şpagă.
CITEȘTE:
 SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși

Urmărește-ne și pe Google News

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
SCRIE SCRIITORUL: Minciună trandafirie cu acorduri false
Se confirmă faptul că dl Victor Ponta nu le are cu acordurile; acordulcu FMI e în aşteptare, acordul cu Uniunea Europeană e în piuneze. Deasemenea, acordul cu poporul, plin de promisiuni, din timpul campanieidin 2012, a fost spulberat de multişor timp, şi văd că la Botoşani, înpremieră naţională, a spulberat şi acordul cu limba română.
Nici nu poate fi pusa in discutie comparatia Ponta-Johannis si David-Goliat. Nici Johannis si nici Ponta nu are puterea fizica de a purta o lupta; nici mintea ascutita de a dobori inamicul prin perspicacitate. Ponta si Johannis sunt doar niste pigmei care se dau mari in chiloti mici. Au mizat pe unica lozinca: "Cel mai viclean castiga." Si asta s-a intamplat!
21 noiembrie 2014, 14:52
cei care s-au batut pentru democratie au fost tinerii nostri de acasa si din strainatate, daca iesea Ponta asta aveam dictatura.
20 noiembrie 2014, 19:02
Orice bun evreu cunoaste povestea lui David si Goliat. Este una din pericopele fundamentale ale poporului nostru atit de greu incercat dar nu este o invatatura buna pentru neevrei. Iehei slma raba min semaia, vehaim tovim alenu veal Kol Israel. Veimiru Amen! Multumim domnule Lucian Alecsa. Sa ne traiesti si sa spui Kidus la fiecare Sabat. Sa nu uiti legatura sfanta cu Tora. Shalom Luciane.
20 noiembrie 2014, 18:20
Totul se rezuma la CINE va urma sa prinda CIOLANUL iar multimea va ramane doar cu speranta,ca doar ea moare ultima.Stiti ca bunicii si chiar parintii asteptau sa vina AMERICANII,au VENIT dar pentru EI.Profesorul Stefanescu avea dreptate si faptele prezente si cele viitoare vor confirma ca suntem doar O COLONIE si un membru de mana a _7_a a UE si toate datorita reprezentantilor nostrii la cel mai inalt NIVEL.
20 noiembrie 2014, 12:27
Pt. impartialitate, nu numai in "ograda PSD-ului orice e posibil", afirmatia e valabila pt. intreaga clasa politica ( vezi aversiunea cetatenilor fata de majoritatea care in prezent face parte din noul PNL, aversiune evidentiata prin rezultatele alegerilor din 2012). Ar fi de dorit ca in toate partidele, politicienii "uzati" sa dispara din prim plan.
20 noiembrie 2014, 09:03
Felicitari pentru articol. Perfect articulat si clar. Pentru toata lumea.
19 noiembrie 2014, 23:18
David si Goliat! E mare distanta fata de cei de la Bucuresti,care oricum nu sunt niste prosti,sunt baieti scoliti ,dar ce te faci cu leprele din teritoriu,ce te faci cu unii ca Trufin,Tirzioru,Turcanu,Portariuc,cine dracu i-a bagat in politica?Pacat de asa judet care a dat oameni de seama tarii sa fie la cheremul unor mafioti.L-ati vazut pe Tirzioru,din descarcator navete de piine la brutaria din Saveni apoi proxenet a ajuns mare iubitor de arta,face expozitii de pictura dar nu ca i-ar place pictura(habar nu are cu ce se maninca) ci ca sa fie in centrul atentiei(bineinteles pe bani publici) si vai de capul lor savineni ,dupa 25 de ani de la caderea comunismului inca mai aduc apa de la fantani,ai bani de expozitii dar sa aduci apa potabila ,nu.Patura pisata care conduce Romania dupa 1990 trebuie spalata!
19 noiembrie 2014, 23:15
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Pe Olga o cunosc de foarte mult timp. O cunosc de vreo 13 ani. Este o femeie absolut minunată și orice bărbat ar fi norocos să fie într-o relație cu ea. Îmi este o prietenă foarte bună și îmi aduce multă liniște în perioada ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
5.6 o C
Dorohoi
5.5 o C
Bucecea
4.0 o C
Darabani
3.4 o C
Saveni
6.0 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.