Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre parlamentari (ne)simţiţi: Cel mai ignorat colegiu
Aceşti aleşi sunt de-o neruşinare fără limite. Timp de peste un an au stat dosiţi pe unde au apucat, ca nişte şobolani îmbuibaţi, lăsând să se înţeleagă că datoria lor este doar să ridice mânuţele în Parlament pentru votarea unor legi care să le asigure protecţie. Ştim foarte bine cu cât elan s-a votat legea supra-imunităţii parlamentarilor
parlamentari nesimtiti colegiul darabani saveni

Fără nici o urmă de îndoială, Colegiul Darabani - Săveni e un colegiu blestemat. Şi nu din 2012, de când useliştii sunt la putere, ci cu mult înainte. Este de ajuns să amintesc că în legislatura trecută, oraşul Darabani a avut în Parlamentul României doi indivizi: pe senatorul Liviu Câmpanu, zis Tamerlan, un haiduc politic sadea, fixat doar spre rezolvarea propriilor probleme, şi pe deputatul Stelică Strugaru, zis Măcelaru’, care, de asemenea,  a avut o singură preocupare; cum să-şi umfle teşchereaua pentru a prospera în afaceri. Timp de patru anişori nu s-a derulat nici un proiect în această zona, oraşul arată în continuare ca după bombardament. E drept, o parte de vină îi aparţine şi fostului primar de Darabani, Ghiorghi Burlacu. Bietul de el nici până azi nu ştie care-i  partidul care l-a aşezat pe fotoliul de edil. Dacă până în acest mandat acest colegiu avea doar un senator şi un doi deputaţi, începând din 2012 numărul lor a crescut, în total sunt cinci; trei deputaţi şi doi senatori.  Ar fi cazul să-i numim pentru ca electorii, cel puţin, să-şi  reamintească numele lor. Cei doi senatori se numesc: Şerban Mihăilescu de la USL şi Corneliu Popescu de la PP-DD, iar deputaţii sunt : Roxana Anuşca Ţurcanu, Liliana Mincă şi Costel Şoptică.
CITEŞTE ŞI:
 SCRIE SCRIITORUL de ruşini bipede: Mihai, Tamara, Verginel şi Costel
Unii dintre aceşti aleşi sunt de-o neruşinare fără limite. Timp de peste un an au stat dosiţi pe unde au apucat, ca nişte şobolani îmbuibaţi, lăsând să se înţeleagă că datoria lor este doar să ridice mânuţele în Parlament pentru votarea unor legi care să le asigure protecţie. Ştim foarte bine cu cât elan s-a votat legea supra-imunităţii parlamentarilor. La fel s-a întâmplat  şi cu legea privind graţierea şi amnistierea penalilor. Dacă în mandatul trecut Liviu Câmpanu a fost printre cei mai mari chiulangii ai Parlamentului, bătându-se cu Crin Antonescu, începând din 2012 i-a luat locul pe podiumul absenteismul tot un senator de pe Colegiul Darabani –Săveni. Este vorba de „senzaţionalul” (ne)simţit, pe numele lui creştinesc, Corneliu Popescu. Atitudinea lui faţă de cei care i-au dat votul, cu greu poate fi catalogată, depăşeşte orice grad de nesimţire, e culmea ignoranţei. Ca şi comportament politic, nu-i departe de el nici Liliana Mincă. A dat în câteva rânduri târcoale locului de naştere, aruncând în scârbă ceva ajutoare câtorva nevoiaşi şi unui grup de copilaşi câteva bomboane. Asta a fost tot.
CITEŞTE ŞI:
 Nesimţire? Un senator de Botoşani are o prezenţă de numai 13%
La fel de penibili şi ignoranţi sunt cei din USL, după ce s-au văzut cu sacii în căruţă, s-au scufundat în putina anonimatului. Sunt convins, Roxana Anuşca Ţurcanu nici nu-şi cunoaşte toate localităţile din Colegiul Săveni. Se poate că la ceas de taină,  într-o pauză de amor, să i le fi şoptit la ureche mai marele ei Florinel. Având mintea odihnită, există probabilitatea să le fi memorat, dar rămâne să ne demonstreze cum stă cu localizarea lor pe harta judeţului. Mai ales acum, când zeci de drumuri judeţene sunt sub zăpadă. Vorba aia: la chermeze DA, la deszăpezit BA. Costel Şoptică, mai nou, e simplu tăietor de panglici. Cum se finalizează câte un proiect început de pe timpul lui Ţâbuleac, hop şi el cu discursul şi cu setul de mulţumiri la adresa lui Florin Ţurcanu. C-aşa-i la noi, unii cu munca şi alţii cu roadele! Şerban Mihăilescu, zis Micky Şpagă, e asemenea senatorului Vârtosu din filmul lui Mircea Daneliuc „Senatorul melcilor”, un grobian fără pereche. E drept, se mai vede din când în când cu unii primari din colegiu, la câte un pocheraş şi la câte o partidă de vânătoare. Pentru el, cetăţenii care i-au dat votul nu-s decât nişte simpli hăitaşi.
Lucian ALECSA
[[banner]]

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Dar de senatorul Freone nu aveti curaj sa faceti un articol
10 februarie 2014, 12:12
,oare vor avea curajul acesti nesimtiti sa faca campanie la europarlamentare
9 februarie 2014, 12:27
,oare vor avea curajul acesti nesimtiti sa faca campanie la europarlamentare
9 februarie 2014, 12:27
ARTICOLUL ESTE 100% ADEVAR PUR, NUMAI CINE NU VREA SA VADA ACESTE LUCRURI SPUSE IN ARTICOL NU LE VEDE!PE COLEGIUL DARABNI ASA SE INTAMPLA, SINGURUL CARE A AJUTAT DARABANENII ESTE MIKI SPAGA, IN REST CEILALTI 2 soptica SI popescu NISTE NESIMTITI!soptica A PROMIS MULTE LUCRURI DARABANENILOR SI NU A FINALIZAT NICI MACAR UNUL DIN TOATE PROMISIUNILE.IN TIMPUL CAMPANIEI ELECTORALE A PUS PRIN CATEVA COMUNE TERMOPANE IAR ACUM UMBLA PE LA PRIMARII SI CERE BANI!a MERS PRIN SCOLI SI A PROMIS CA VA SPRIJINI IMBUNATATIREA SISTEMULUI DE INCALZIRE SI DE TERMOFICARE PE TOT COLEGIUL SI DE CAND E DEPUTAT NU A MAI VENIT PRIN NICI O SCOALA!PESTE 2 ANI VREA SA CANDIDEZE DIN NOU..... VA REUSI PRECUM strugaru.. DACA ACUM A AVUT PESTE 70% ,,,SIGUR VA AVEA PESTE 10%... FAC UN PARIU ....DARABANENII NU UITA SI NU IARTA!
8 februarie 2014, 08:40
HA HA HA e un analfabet frustrat, merita alfabetizat si apoi lasat sa-si expuna ineptiile.
7 februarie 2014, 18:58
I.ai fotofrafiat forte bine pe excroci8s3s
7 februarie 2014, 17:23
I.ai fotofrafiat forte bine pe excroci8s3s
7 februarie 2014, 17:23
Nu aveti mila de ,,NASTUREL,, si de partenera lui ,,LOZ IN PLIC ,, . Saracii de ei , se lupta toata ziulica cu ciocoii , cand sa mai treaca pe la Parlament ? Din cauza cetii , saracul ,,Nasturel ,, a ramas mai mult pe aeroport la Iasi -cei drept are un sufletel acolo , dar cum se face vreme buna , o sa va anunte faptul ca a trecut la UNPR. Dupa aia sa vedeti proiecte in Parlament si va aduce bani cu remorca la darabaneni. Bine ca au desfiintat astia Judecatoria si Parchetul la Darabani- ca prea era sperietoare pt saracii parlamentari-de asta nu prea veneau ei pe acasa.
7 februarie 2014, 17:19
Cum isi vad sefii atacati(asa au ei impresia, cand de fapt e vorba de expunerea unor evidente, dar nesuportate de "putere"), cum ies postacii de serviciu si arunca cu laturi. Ca asta au la indemana, ramas de la masa sefilor. Si de obicei, asta e comportamentul celor care n-au argumente impotriva unei idei. Ataca la persoana. "Small minds discuss people", spunea cineva(ER).
7 februarie 2014, 15:44
Mai grav este ca intelectualitatea acestei tari tace si nu ia atitudine. Toti oamenii de valoare din aceasta tara stau pe tusa. E gav ce se intampla cu aceasta natiune.
7 februarie 2014, 15:07
Cata dreptate! Multumim pt. articol.
7 februarie 2014, 14:41
Ma mir cum de nu se vede pleata rebela!S-o fi tuns si omu' si eu i-mi fac probleme.Dar cum v-a mai scrie poezioare,daca nu are plete?
7 februarie 2014, 12:30
Ati pus poza lui Tinku fara acordul lui !!!
7 februarie 2014, 12:28
Lucian si-a postat si ultima lui poza ... de familie... n-arata rau, in asta este chiar fotogenic, dar pare a fi intr-o grea suferinta. El are o boala de ferma, cu leziuni cutanate, viscerale si la nivelul creierului. Cred ca domnul Turcanu l-ar putea trata, pentru ca el iubeste foarte foarte mult animalele de ferma. Daca-l privesti atent pe lucian, spune domnul Turcanu, iti dai imediat seama ca teoria lui Darwin este corecta! ... si cate controverse a ridicat aceasta teorie... La tratament, spune veterinarul, lucian a raspuns pozitiv, dar prognosticul este rezervat...
7 februarie 2014, 11:21
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Atenție. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. Î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8419 lei
USD
Dolarul SUA
4.3293 lei
CHF
Francul elveţian
4.5077 lei
GBP
Lira sterlină
5.4413 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0180 lei
XAU
Gramul de aur
242.0617 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2487 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4029 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9727 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2062 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1820 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.