Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre politică şi politicieni în: Fum roşu pe hornul PDL-ului
Paradoxal, realegerea lui Vasile Blaga în fruntea PDL a provocat bucurie în primul rând în sufletele useliştilor. E drept, una ascunsă, neexhibată! Buldogul e pe placul celor de la putere, atât Victor Ponta cât şi Crin Antonescu au ac de blana lui, ştiu cum să-i reteze caninii de va încerca să muşte,  iar de va da să latre prea puternic au posibilitatea să-i pună şi botniţă.

Îl simt şi slab şi lipsit de incisivitate. Sunt convinşi, cu o asemenea potaie ca adversar politic poţi să te joci de-a democraţia precum îţi dictează impulsurile,  fără să mai ţii seama de regulile jocului. Nu o dată Vasile Blaga şi-a manifestat simpatia pentru PSD, chiar şi-n ultimele zile a lăsat să se înţeleagă că ar fi dispus să intre într-o horă tovărăşească alături de pesedişti. Traian Băsescu îl cunoaşte cel mai bine, iar eticheta de „nostalgic fesenist” i se potriveşte de minune.
Nu cred că partidul se va rupe chiar dacă vor fi câteva găşti ce se vor desprinde încercând să se lipească de cei de la putere, dar până să fie absorbite de nou organism se vor dezintegra de la sine. Câteva zile perdanţii îşi vor manifesta frustrările în văzul lumii, încă se vor mai arunca invective spre buldogi, cu timpul se vor stinge. Simpatizanţii Elenei Udrea vor trece mai uşor peste şoc, companionii ei sunt unşi cu toate alifiile, de mâine vor intona partitura lui Vasile Blaga fără să-i mustre prea dur conştiinţele, orgoliile se vor potoli, vor îmbrăţişa acelaşi „dolce farniente” mioritic ca şi până acum. Gheorghe Ştefan de la Piatra Neamţ  va avea posibilitatea să doarmă mai des acasă, va fi scutit să  moţăie pe la tot felul de întâlniri şi să râdă lumea de el. Singurul grup care nu va accepta să răspundă reflexelor buldogului va fi cel din jurul Monicăi Macovei. Nu-l văd pe Cristian Preda tăcând smirnă la deciziile în coadă de peşte ale lui Vasile Blaga sau punând batista pe ţambal atunci când şeful lui de partid îl va acompania pe Victor Ponta sau pe vreun alt ministru gafeur. 
Anul 2013 e anul celor de la putere, oricâte gafe ar face,  rămân pe val. De curând preţurile la energia electrică şi la gaze au crescut cu peste 25% iar populaţia nu şi-a manifestat în nici un fel dezaprobarea faţă de această  măsură dură, la limita suportabilităţii, din contra, simpatia pentru Guvernul Ponta rămâne aceeaşi. Concluzia nu poate fi decât una singură: suntem un popor masochist. Nici haz de necaz nu mai ştim să facem, trăim necazul ca pe o beatitudine. Suntem de compătimit.
Cred că şi delegaţii portocalii botoşăneni sunt mulţumiţi de rezultatul alegerilor, de acasă s-a plecat cu lecţia învăţată: votaţi cu cine doriţi, dar ștampila să fie pe Blaga! Aşa a şi fost, cu mici excepţii. Primarii blatişti sunt în al nouălea cer, sunt convinşi că li se va permite să mai joace la două capete şi-n 2014. La cât de ingenioşi se dau, pentru viitoarele alegeri  vor schimba strategia, îşi vor înscrie copiii în partidele de la putere, iar nevestele vor juca rolul „ societăţii civile”. Asta-i democraţia portocalie!
Lucian ALECSA
CITEŞTE:
 Verii Flutur & Raluca Turcan pe cai mari în PDL, omul pe care l-au sprijinit e preşedinte


SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
atentie!, titlul articolului lui Alecsa are 2 cuvinte comune cu titlul de care vorbesti, dar poate e bine sa vezi mai departe ce scrie el, poate asa te-ai destepta si tu
24 martie 2013, 22:15
D-le Alecsa, titlul propus de dumneata a a fost dat cu două săptămâni în urmă într-un ziar din alt judeţ sub forma "De la PDL iese fum negru". Frumuseţea titlului a fost apreciată ca fiind titlul anului de un ziar botosanean cu o saptamana în urmă. E prea mare potriveala de titlu, chiar daca apar schimbate culorile!
24 martie 2013, 17:39
Cred ca Basescu si Udrea vor face un partid rupt din PDL si se va numi PDL-Popular.Soarta e pecetluita.Vor fi doua factiuni la fel ca la PNTCD,care vor fi intr-un scandal etern.Totul se datoreaza Jucatorului Base,care de la revolutie incoace a jucat rolul platit (de afara) de intrigant,turnator si dezbinator al romanilor.Acum,dupa tot circul,cred ca s-au convins si mai marii Cancelariilor Europene,ca si-au pus obrazul pentru cine nu trebuia.Poate ca ar fi cazul,ca Blaga sa forteze un pic nota si sa ceara suspendarea lui Basescu pentru implicarea ilegala in politica si sa scoata din tolba matrapazlacurile lui.Numai asa va mai avea sansa sa dea o noua fata PDL-ului si sa-l salte in sondaje.Altfel PDL-ul va sta cu pietroiul Basescu legat de picioare,pentru totdeauna.Sa-i dea Dumnezeu lui Blaga mintea cea buna si sa scape poporul roman de Hahaitorul-Jucator-Aranjor-Intrigant-Dezbinator.
24 martie 2013, 15:56
Foarte bine că PDL+iştii adevăraţi s-au dezis de Băse,care a distrus partidul,citi'i cu aten'ie alocu'iunea lui Blaga referitoare la alegerile locale,când toată lumea la care se bătea la poartă,eufemistic vorbind,avea câte o animozitate faţă de Băse;cred că a venit momentul ca preşedintele să se întoarcă acum la POPOR!
24 martie 2013, 15:43
ADIO, BASE!
24 martie 2013, 12:33
Si aceasta este o interpretare - dea data de Alecsa, insa mi se pare ca problema, in esenta ei, sta altfel. Cred ca prin eventuala desprindere a fractiunii Elena Udresa din PDL in scopul infiintarii unui alt partid - cum a promis Basescu - fiecare dintre acestea(pdl-ul vechi si, probabil, Miscarea Populara,inregistrata de Eba cu ceva timp in urma , vor avea fiecare cite 8-9% la prima confruntare electorala.Si cu asta ce-am facut? MRU va ramine in continuare cu 3-4% datorita stilului sau complet neinspirat de a comunica cu populatia.
24 martie 2013, 12:08
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Atenție. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. Î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8419 lei
USD
Dolarul SUA
4.3293 lei
CHF
Francul elveţian
4.5077 lei
GBP
Lira sterlină
5.4413 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0180 lei
XAU
Gramul de aur
242.0617 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2487 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4029 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9727 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2062 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1820 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.