Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre promisiunile politicienilor: La Paştele cailor
Nu o să vă vină să credeţi, guvernanţii noştri sunt foarte grijulii cu poporul. Nu suntem noi atât de atenţi cu propriile noastre persoane, cât vor ei să ne protejeze în faţa dezmăţului. Dragii de ei ne vor tot binele din lume, orice gest politic reflectă grija pe care ne-o poartă, fiecare idee materializată are în spate un gând milostiv.

Să ne aducem aminte, pe timpul campaniei pentru alegerile generale de anul trecut, în nebunia aia electorală, fraţii noştri de bine ne-au promis raiul pe pământ. Şi uite, ca buni creştini, s-au ţinut de cuvânt, numai că există o mică-mare diferenţă, de fapt ei ne pregătesc pentru …raiul de dincolo. Şi pentru ca toate măsurile lor contondente să aibă şi conotaţii biblice, premierul Ponta şi ai lui miniştri s-au gândit să ne facă tot felul de surprize, o parte din ele chiar acum, în postul Paştelui. În Sfânta Scriptură se spune că raiul e un ţinut mirific, scăldat în lumină şi plin de verdeaţă. Ei bine, spre a simţi din plin bucuria dumnezeirii, Guvernul Ponta ne-a mărit taxa pe lumină adăugându-ne şi–o taxă pentru …verdeaţă, adică pentru energia verde. Sunt convins, după câteva facturi „bine încărcate” românaşii se vor energiza la soare precum maidanezii pe mormanele de gunoaie. Peste un ne vom înghesui la porţile…raiului, rugându-ne să ne plătească Sfântul Petru facturile.  Ca o mică satisfacţie, vor avea prioritate cei care le-au absorbit useliştilor minciunile cu tot cu zgârciuri. Oare cum am putut crede că un somnoros şi un plagiator ne vor hrăni doar cu lapte şi miere?
Să vedem de ce sunt în stare cei pe care i-am ales. Pentru a nu provoca panică, Victoraş Ponta s-a gândit să le facă bunilor creştini mioritici câteva surprize, începând chiar cu 1 aprilie. Dintr-o dragoste neţărmurită pentru aproapele său, pentru protejarea acestuia de vicii, s-a gândit să mărească niţel preţurile la ţigări şi alcool. Cum? Simplu, a mărit discret accizele. Şi totuşi, cei neascultători, care vor avea de gând să-şi ia lumea în cap, vor trebui să plătească un tarif mărit pentru a li se elibera paşaportul. Un obicei precreştin asimilat cu timpul de ritualurile creştine spune că sufletul, înainte de a trece pe lumea cealaltă, trebuie să plătească luntraşului Charon un bănuţ pentru trecerea  Styxului. Guvernanţii noştri o ştiu şi pe asta, semn că sunt mai ortodocşi decât Patriarhul Daniel, au mărit taxa pentru trecerea apei. E drept,  nu-i vorba de taxa de trecere peste râul infernului, asta aparţine preoţilor, ci doar peste câteva poduri de pe Dunăre, dar la câţi bani are românaşul, tot dezastru se numeşte. Vorba aia: vezi podarul, dă-i creiţarul!
De la Victor Ponta la Ovidiu Portariuc, de la Crin Antonescu la Florin Ţurcanu, toţi useliştii, cu mic cu mare, nu fac decât să ne sape groapa. În cele câteva luni de guvernare au îngropat toate promisiunile, recurgând la tot felul de scuze, de râsul curcilor, gen „greaua moştenire” sau „Băsescu e de vină”,  urmează ca până la sfârşitul anului să ne incinereze şi speranţele. Cu siguranţă, la Paştele Cailor vom primi cele promise, până atunci nu ne rămâne decât să savurăm răbdări prăjite şi vorbe de clacă.
Lucian ALECSA


SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
mai observaretule, ai mintea unui pui de la fosta avicola, vanduta de prietenul tau , tata ilici, si mintea nu prea creata! daca ai ceva ani, spune si mie cine a devalizat tara, incepand cu petrom, romtelecom, eon si celelalte...apoi revino cu un comentariu!! te astept!!
8 aprilie 2013, 08:31
Conducere mai proasta ca in timpul PDL-ului nu a avut România din '89 încoace.Nepotism,incompetenta, tupeu maxim -asta am avut din 2009 pana in 2012.Ghinionul USL e ca trebuie sa preia tara din prapastie si s-o salveze.Trist e ca nici in ultimul ceas cetatenii romani nu pun osul la treaba si doar comentează.Acordul cu FMI nu e opera USL-istilor ,ei doar trebuie sa pună in aplicare ce PDL-istii prost au negociat.Si o sa ne doara!
7 aprilie 2013, 18:36
ERY e un pui de PSD sub acoperire, nu prea vrea sa inteleaga ce scrie Alexa, are creierul curat, fara circumvulutiuni.
7 aprilie 2013, 16:01
Botosanenii ,sunt multumiti de ce alesi,de USLINOSI, le-au reintregit salariile ciuntite de guvernul Boc,o parte din suma, si au niste preturi de toata frumusetea. Sa ne traiasca alesii sa poata sa le mareasca la bugetari si diferenta cealalta de salar,din toamna.Adica la PASTELE CAILOR. BOTOSANEANULUI POTI SA-I IEI CU FORTA,SA-I DAI MAI GREI,se scumpeste la tarate imediat .
7 aprilie 2013, 13:21
Lucian Alecsa daca in unele probleme create de actualul guvern sunt de acord cu tine, in privinta umorului imi pare rau dar nu le ai . Ai facut o aiureala mitologico-religioso-politica cam ca o compunere de clasa a 8-a. Daca acestea de mai sus pot fi tolerate si puse pe seama unei gandiri infantile, citez " Oare cum am putut crede ca un somnoros si un plagiator ne vor hrani doar cu lapte si miere " ai dat dovada de prostie,lipsa de imaginatie cu reluarea de cretinisme spuse de altii.
7 aprilie 2013, 10:25
Lucian Alecsa daca in unele probleme create de actualul guvern sunt de acord cu tine, in privinta umorului imi pare rau dar nu le ai . Ai facut o aiureala mitologico-religioso-politica cam ca o compunere de clasa a 8-a. Daca acestea de mai sus pot fi tolerate si puse pe seama unei gandiri infantile, citez " Oare cum am putut crede ca un somnoros si un plagiator ne vor hrani doar cu lapte si miere " ai dat dovada de prostie,lipsa de imaginatie cu reluarea de cretinisme spuse de altii.
7 aprilie 2013, 10:23
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Atenție. Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. Î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8419 lei
USD
Dolarul SUA
4.3293 lei
CHF
Francul elveţian
4.5077 lei
GBP
Lira sterlină
5.4413 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0180 lei
XAU
Gramul de aur
242.0617 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2487 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4029 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9727 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2062 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1820 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6496 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.