Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL despre revelioanele de la Botoşani: Beţia salvează politichia
«De doi ani România trăieşte sub spectrul unei chermeze; se mimează munca, se bea, se chiuie, se cântă, se ţipă strigături electorale. Realitatea este ignorată în totalitate; promisiunea este plapuma care ne ţine de cald, minciuna este gogoaşa care ne astâmpără foamea, iar licoarea lui Bachus ne potoleşte setea»
bachus scrie scriitorul

Dintre ţările cu statut de ţară europeană, România are imaginea cea mai şifonată. Dacă până acum doi ani împărţeam acest calificativ cu vecinii de peste Dunăre, actualii politicieni, în vasta lor neghiobie, au reuşit să se desprindă de „bulgăroii cu ceafa groasă” aşezându-ne pe ultimul loc. Cică în scurt timp Victor Ponta va primi titlul de lingurar al Europei. Atenţie, termenul de lingurar nu vine de la conaţionalii noştri de etnie romă ce se îndeletnicesc cu meşteşugitul lingurilor de lemn, ci de la Trofeul „Lingura de Lemn” ce se acordă în rugby, la finalul „Turneului celor şase naţiuni”,  echipei plasate pe ultimul loc! Cei ce ne conduc astăzi au dat măsura incompetenţei chiar în aceste zile când au întunecat de tot imaginea acestei ţărişoare. Toată presa străină, atât din Europa cât şi cea de peste ocean, ne pune la colţ. Titlul unui articol dintr-un ziar american sună aşa: ”România nu are duşmani externi, ci interni, chiar cei ce o conduc”. Unde mai pui că ninsorile au albit de tot creierele  politicienilor,  lăsând ţara într-o totală dezordine administrativă, iar  ei se mişcă precum năucii.
VEZI ŞI:
 Hora Unirii cu beţivi şi chiuituri în buricul târgului – VIDEO & FOTOGALERIE
Nu se poate ca premierul unei ţări să stea relaxat într-un studio de televiziune, să zâmbească, să facă glumiţe, iar doi conaţionali să moară de frig într-o pădure, din cauza incompetenţei autorităţilor. Unde mai pui că mitomanul Victoraş a dezinformat opinia publică, afirmând, cu seninătatea unui individ cu probleme la mansardă, că situaţia e sub control. De doi ani România trăieşte sub spectrul unei chermeze; se mimează munca, se bea, se chiuie, se cântă, se ţipă strigături electorale. Realitatea este ignorată în totalitate; promisiunea este plapuma care ne ţine de cald, minciuna este gogoaşa care ne astâmpără foamea, iar licoarea lui Bachus ne potoleşte setea. Pentru a avea mai clară această imagine, vă rog să derulaţi mental şirul evenimentelor care ne-au fost servite în ultimii doi ani de către politicienii acestor meleaguri. Concluzia e fără echivoc: Circ, firimituri şi băutură.
VEZI ŞI:
 Beţiva revelionului, femeia care a sărit la toţi bărbaţii, inclusiv la jandarmi – VIDEO
Un caz concret e modul cum au înţeles autorităţile, atât cele municipale cât şi cele judeţene,  să arunce pe fereastră banul public. Toată scălămbăiala a început de Ignat,  când preşedintele Consiliului Judeţean a ţinut morţiş să se filmeze alături de un grohăitor sacrificat în numele… „clemenţei faţă de conjudeţeni”. Sunt oameni care n-au avut ce pune pe masă în zilele Crăciunului iar primul om al judeţului,  cu ostentaţie, le-a vorbit despre gustul şoriciului învăluit în vapori molatici şi euforizanţi de ţuică fiartă. Pentru cei mai mulţi dintre botoşăneni  Revelionul a însemnat o distracţie în aer liber cu cârnaţi, băuturică şi muzică de tot felul. Dl Ţurcanu pare hotărât să schimbe orice tradiţie şi să facă revelioane până în august apoi să treacă la pre-revelioane. Asta da, nesimţire! Ziua Unirii a decurs după acelaşi scenariu; în plus au fost câteva torţe aprinse, care n-au făcut decât să lumineze feţele mahmurilor ale aşa zişilor patrioţi. Oare dacă înaintaşii noştri ar fi ţinut-o într-o distracţie,  am fi cântat astăzi ”Hora Unirii”? De doi ani  tot dănţuim  „horă ruşinii”. Spre mare mirare, cei mai uşor manipulabili au fost pensionarii; pentru un pahar de vin fiert şi două-trei scovergi sunt în stare să uite de toate necazurile, să defileze cu ignoranţa la braţ până în pânzele albe. Un mare filozof spunea: „Ignoranţa este cea mai gravă maladie a sufletului”. Dacă nici la vârsta senectuţii nu privim cu luciditate realitatea, atunci e greu de crezut că urmaşii noştri vor avea un viitor decent!
VEZI ŞI:
 FOTOREPORTAJ Liberalii au pus-o de-un chef nebun cu colinde, urături şi sorcovă la o lună după Crăciun 
Aceste manifestări din partea autorităţilor au un suport politic. Scenariu e simplu. Spre a ne lămuri, vin cu câteva întrebări: Când uită omul de necazuri? La beţie. Când ţâşnesc nostalgiile de sub ţeastă generând în minte o stare de automulţumire? La beţie. Când negru se poate metamorfoza în alb? La beţie. Când înjurăturile scapă de sub control şi pot fi focalizate în direcţia dorită de regizor? La beţie. Manipulatorii de mase ştiu acest lucru, profitând din plin de naivitatea oamenilor în vârstă. Principiul lor e unul şi bun: ”Beţia salvează politichia”. Ruşine!
Lucian ALECSA
[[banner]]

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Rusine cum se face dezapezirea macaleti trebuie demis adevarat nu ca iarna trecuta
3 februarie 2014, 14:08
Nenorocitii astia de politicieni, Turcanu si gasca lui de hoti, sint inca mahmuri dupa atita distractie de asta nu deszapezesc drumurile. Asta merita oare batrinii nostri? Un pahar de vin si doua manele.
3 februarie 2014, 11:02
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.