Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL : Discursul premierului la cumpăna anilor
Vă prezint cum ar putea arăta discursul sincer al premierului Victor Ponta la trecerea dintre ani:
victor ponta mos craciun

        Dragi români,

În aceste clipe magice, când miezul nopţii bate trecerea din anul maimuţei carpatine în anul uciderii dragonului de la Cotroceni, vă doresc să aveţi parte de răbdare şi de promisiuni pline cu de toate; de la lapte şi miere la autostrăzi suspendate şi trenuleţe chinezeşti. Ştiţi foarte bine, în toamna anului care vine vom scăpa de dragonul Băsescu, fără el ţara va merge ca pe şine, cu legi noi, toate pentru  penali. Vom deschide puşcăriile, vom reîntregi familiile. Nu vă fie teamă, parlamentarii noştri nu vă vor deranja deloc, nu vă vor crea probleme, vă vor ignora ca şi până acum. Ei au preocupări mult mai înalte, responsabilitatea lor e maximă, luptă din zori în noapte pentru binele. Şi dacă lor le va merge bine, şi voi veţi avea … de toate, pe îndestulate. Să nu uitaţi, când vă chiorăie stomacul de foame, atunci şi promisiunile devin digerabile.
CITEŞTE ŞI:
 SCRIE SCRIITORUL despre ce i-au făcut primarul şi şeful CJ Moşului: Moş Crăciun laicizat şi politizat
Precum vedeţi, noi, useliştii, după ce efortul vostru a dat roade şi ne-aţi cocoţat în fruntea ţării, nu v-am lăsat cu ochii în soare şi de izbelişte prin lume, spaţiul Schengen nu-i pentru voi, v-am oferit circ şi minciuni diverse, tamponări frăţeşti şi legi controversate, nu care cumva să vă zboare mintea spre democraţie. Acest blestem antic, care de câteva mii  de ani subjugă popoarele civilizate. Am reuşit să le dăm cu flit occidentalilor la modul cel mai naţionalist cu putinţă, dorim să păstrăm intactă originalitatea democraţiei noastre mioritice, nu vrem sub nici un chip să semănăm cu nemţii, englezii sau francezii. Cu ce sunt ei mai breji ca noi? Au ei cumva un socialist de talia lui Ion Iliescu? Vă spun eu că nu au! Au ei vreun simbol al  curajului  ca Adrian Năstase? E drept, o au pe Ioana d’Arc, numai că ea vine din vremuri străvechi, nu-i contemporană cu noi precum e Bombonel, şi unde mai pui,  era şi catolică. Eroul nostru e ateu convins şi penal,  pe deasupra, şi-a dovedit curajul în lupta cu propriul lui orgoliu. Dacă Fecioara din Orleans auzea permanent în auz vocea divinităţii, feciorul nostru de Dâmboviţa a auzit şi încă aude vocile judecătorilor care l-au băgat după gratii. Poate că e timpul să punem cu toţii umărul să-i salvăm integritatea morală acestui minunat simbol al social democraţiei noastre.
CITEŞTE ŞI:
 Ţeapă totală spre Suceava : Nu s-au dat nici o treime din banii promişi, Umbrărescu şi-a trimis angajaţii în şomaj, reabilitarea ar fi picat în… Turcia
Cât priveşte viitorul, nu vă faceţi nici o problemă, lucrurile vor merge ca pe roate. Cu toţii aţi fost martorii prezenţei la Bucureşti a premierului Chinei. La anul vor veni investitori gălbiori câtă frunză şi iarbă, vor năvăli ca hoardele migratoare pe la începutul mileniului unu. Ce dacă acum suntem în mileniul trei? Obligaţia noastră, ca oaspeţi generoşi,  e una şi bună ; să-i aşteptăm pe chinezi cu pâine,  sare şi cu mâinile în sân. Nu vă faceţi probleme, am discutat cu premierul lor, ei vor munci în locul nostru. Pentru înţelegerea de care veţi da dovadă,  fiecare românaş  va primi câte un dar consistent din partea celor două guverne îngemănate, în chineză se numeşte „ciu-ciu”. Zău, în limba noastră strămoşească nu ştiu cum s-ar putea traduce! Aveţi încredere în mine şi în echipa mea de uselişti! Şi tot mai puţin în Crin. Lui Traian Băsescu i-am făcut-o chiar în Ajun de Crăciun, i-am luat vila de protocol de la Covasna. La anul şi mulţi ani!
Lucian ALECSA
[[banner]]

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Bateti capul degeaba!.La el nu e importanta nici problema cu scoala nici cea cu partidele cu initiale ci slugarnicia mizerabila si veche fata de cel mai mare balaur din Botosani pe care se teme sa nu cumva sa-l supere si sa-I dea papucii ca ar muri de suparare. Pentru el e in stare sa faca si crime mai mari decit cele de pina acum.
31 decembrie 2013, 09:11
Cainele moare de drum lung si cel fara scoala de grija altuia.Sa nu cumva sa postezi comentariul,ca se supara "andrisantul" si nu mai are inspiratie sa ma scrie "opere" de trei parale.Am auzit ca are in lucru,cartea Arta trecerii usoare de la PCR la PDL.Succes!
30 decembrie 2013, 11:07
cel mai mincinos si mai slab premier pe care l-a avut Romania, vor creste taxele, impozitele, gazul, curentul si alimentele dupa anul nou ca o sa iasa romanii in strada
30 decembrie 2013, 08:24
De ce nu sufla premierul nici o vorba despre plagiat, jurnalistul si poetul George Stanca deja a fost condamnat pentru un asemenea furt intelectual.
29 decembrie 2013, 13:45
Dar discursul lui Basescu, oare cum ar fi?
29 decembrie 2013, 11:45
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.