Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL şi despre cabalinele politice: Anul calului de… mucava
Sunt sigur că vor exista şi români lucizi ce-şi vor manifesta nemulţumirile în mod vocal, în stradă. La  câtă nesimţire geme în rândul politicienilor noştri, bieţii oameni vor fi trataţi conform… tradiţiei dâmboviţene: „Nu mor caii, când vor câinii!”
cal de mucava scrie scriitorul

Începând cu 1 februarie 2014 vom intra în „Anul Calului de Lemn”, trăim ultima lună din Anul Şarpelui, care, după cum arată realitatea, a fost cam veninos cu poporul român. Politicienii noştri ne-au tot promis lapte şi miere şi de fapt n-au secretat decât fiere. După spusele chinezilor „Anul Calului de Lemn” se anunţă ca un an al acţiunii, un an bun pentru cei ce vor să facă lucruri deosebite pentru semenii lor, e timpul ca economia să galopeze. Nu ştiu în ce măsură guvernanţii noştri au citit prezicerile din calendarul chinezesc şi dacă s-au hotărât să treacă la acţiune, înclin să cred că ne vor hrăni cu noi taxe şi impozite, date pe şestache, în preajma unor sărbători, spre a nu ne tulbura prea mult conştiinţele. Sau poate că după întâlnirea dintre Victor Ponta şi premierul Chinei se va trece la reinterpretarea zodiacului cu pricina, iar în loc de acţiune premierul va marşa pe pasiune. Şi uite aşa ne putem trezi în continuare „îndrăgostiţi” până peste urechi de sărăcia tradiţională, promovând în continuare,  cu toată pasiunea, lenea noastră ancestrală. Sunt sigur că vor exista şi români lucizi ce-şi vor manifesta nemulţumirile în mod vocal, în stradă. La  câtă nesimţire geme în rândul politicienilor noştri, bieţii oameni vor fi trataţi conform… tradiţiei dâmboviţene: „Nu mor caii, când vor câinii!”
CITEŞTE ŞI:
 Toate abatoarele din judeţ verificate după descoperirea a 200 copite de cai
Dacă e să analizăm „cabalin” fruntea ţării, nu ştiu dacă există unul de care să-ţi legi speranţa de mai bine, toţi sunt nişte răpciugoşi, nişte schelete ambulante cu ifose de cai breji, chiar şi cu stea în frunte. De vreo zece ani viaţa politică ne-a dovedit că avem un singur armăsar veritabil, care, la nevoie, a mâncat şi jar doar pentru a arăta lumii că nu suntem doar o adunătură de mârţoage. N-a suportat şaua pe el, nu s-a lăsat încălecat, s-a dovedit nărăvaş. Iaca, la toamnă îi vine rândul să părăsească herghelia. Sunt convins, mulţi doresc să-l vadă în sala de abatorizare. Ăsta, şi legat în lanţuri, ar fi în stare să-i pocnească pe alde Victor sau Crin.
Ce rămâne în urma lui, e praf şi pulbere: Vasile Blaga e o mârţoagă nenorocită cu chip înspăimântător, dă din urechi doar când îl sâcâie strechea, Mihai Răzvan Ungureanu, de la distanţă pare un bidiviu de rasă, numai că nechează cam elitist şi poporul nu dă doi bani pe el. Cătălin Predoiu e încă mânz, nu poate duce în spate o asemenea povară, nu arată a fi un cal breaz. În schimb, cei de la putere nu-s decât nişte cabaline amestecate, puse numai pe hârjoană, fără putere de-a scoate căruţa din hleiul dâmboviţean. Victor Ponta e după chipul şi asemănarea răpciugoşilor social-democraţi din „Forul cabalin al ţării”; câţiva cai, doi-trei catâri, iar cei mai mulţi măgari. Prin această comparaţie nu cred să aduc vreo ofensă vreunui ales anume, cred că bietele animale ar trebui să se simtă complexate… comportamental faţă de aceşti mincinoşi. Să ne aducem aminte cum, spre sfârşit de an, „cabalinii noştri” s-au dat la mestecat Codul Penal cu tot cu coperte,  doar pentru a-şi lustrui drumul spre… raiul animalelor. A fost necesară o biciuire străină pentru a nu fi aruncaţi cu mic cu mare în Somalia. Crin va rămâne şi pe mai departe o entitate ciudată, apărută în urma încrucişării stângii cu dreapta, un fel de catâr de mucava, ce se vrea nărăvaş, dar care nu-şi poate duce pe greabăn nici şaua de preşedinte de Senat.
CITEŞTE ŞI:
 Pluguşor cu politiceni, de la Ovi la Roxi: Anul se ’nnoieşte / minciuna nu se potoleşte
Cât despre cabalinele botoşănene, puţine lucruri sunt de spus. Cel din fruntea judeţului nu-i decât o mârţoagă, ce se crede cal de prăsilă, iar celălalt, de la municipiu, e un mânzoc nărăvaş, încă neînţărcat. Singurul cal de curse de pe aceste meleaguri e în opoziţie, deocamdată nu se lasă văzut la ochi, arareori nechează. Vă las pe dumneavoastră să le tuşaţi în continuare personalităţile şi să constataţi dacă e ceva de capul lor. Vin alegerile, e timpul să punem biciul pe ei, să nu-i mai mângâiem ca orbii!
Lucian ALECSA
[[banner]]

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Cabalinele din Botosani sunt mai mult fiare din padure. Poate nu le-ai privit din aproape pe Trucanu, e ca ursul brun
6 ianuarie 2014, 18:44
Exceptional articol!Nu banuiam sub masca poetului,marele astrolog,umblator dupa copite de cai mortisi asta,dupa scormonirea intensa a gunoiului.Ecce Homo!Expresia nu are valoarea celeia facuta de Pilat la aparitia lui Iisus.Ea vrea sa arate opusul.
5 ianuarie 2014, 12:01
Daca tu nu-i biciuiesti pe politicieni, atunci cine o mai face.
5 ianuarie 2014, 10:28
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.