Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL: Tanda, Manda şi Ciobanul 
Colecţionarul de antichităţi şi de partide îi fură o literă din nume lui Florin al nostru, în loc de Ţurcanu îi spune Ţurcan. Aşa că putem concluziona fără vreun prea mare efort cât de bine se cunosc la vârf peneliştii cu pesediştii! Ruşine să le fie, ţara arde şi nesimţiţii se scarpină la… orgolii!
victor ponta cioban

La început de an ne tot punem speranţa de mai bine, trăgând cu ochii spre cei ce ne conduc. Dacă până în acest an la fiecare hurducătură ne detensionam înjurându-l pe preşedinte, încurajaţi fiind chiar de cei cărora le-am acordat toată încrederea, de anul acesta trebuie să ne schimbăm ţinta. Nu mai e mult şi Traian Băsescu îşi va lua rămas bun de la noi, va părăsi scena politică, rolurile de preşedinte jucător şi cel de ţap ispăşitor l-au epuizat timp de un deceniu. Oricum nu va ieşi din peisaj, va deveni un fel de sufleor politic, nicidecum pentru cei care sunt astăzi în fruntea bucatelor. Apropo de bucate, mitomanul de Victoraş, chiar de sărbători a dat să se înfrupte din bucatele regale, numai că Majestatea Sa Regele Mihai n-a fost acasă. Presa l-a dibuit cu mânuţele murdare şi de îndată l-a pus la colţ. Simţind pe propria-i piele că 2014 nu-i anul minciunii, s-a orientat să urce în vârf de munte şi să testeze vigilenţa ciobanului Ghiţă. Ardeleanul, având bunul simţ la chimir, s-a lăsat pozat alături de premier, numai că după o noaptea de cugetare a venit cu-o replică deşteptă: ”Fac poze cu toate oile, dapăi cu oamenii!”. Nu rămâne decât ca premierul să ne demonstreze de-i oaie sau om.
CITEŞTE ŞI:
 SCRIE SCRIITORUL şi despre cabalinele politice: Anul calului de… mucava
Dacă Victor Ponta a început anul cu minciuna-n guşă, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre ceilalţi politicieni. Istovit, după atâtea hărcăteli cu fraţii din alianţă, Crin Antonescu şi-a prelungit durata somnului şi-n noaptea dintre ani. De visat nu putem şti ce-a visat, dar sunt convins c-a avut şi ceva coşmaruri. Dar cum orice lider de partid are dulăi de curte care să-i protejeze somnul, iaca, s-a găsit un botoşănean de-al nostru să tulbure apele în USL. Florin Ţurcanu, după ce timp de un an şi-a ascuţit briceagul neîncrederii de coastele primăraşului de Botoşani şi ale altor bezmetici pesedişti, s-a trezit în plin avânt vocal cerând răspicat un Congres USL, pentru reconfirmarea lui Crin ca unic candidat pentru Cotroceni. Pesediştii au părut surprinşi de obrăznicia botoşăneanului. De picat nu le-a picat deloc bine. Se poate vedea după răspunsurile date, par concepute în stare de mahmureală. De exemplu, Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct PSD, nici nu ştie cum îl cheamă pe liderul liberalilor botoşăneni, în acelaşi timp şi vicepreşedinte naţional al PNL-ului. Colecţionarul de antichităţi şi de partide îi fură o literă din nume lui Florin al nostru, în loc de Ţurcanu îi spune Ţurcan. Aşa că putem concluziona fără vreun prea mare efort cât de bine se cunosc la vârf peneliştii cu pesediştii! Ruşine să le fie, ţara arde şi nesimţiţii se scarpină la… orgolii!
CITEŞTE ŞI:
 Ponta şi scandalul din USL Botoşani: O prostie; intervenim de la nivel central
Nu s-a lăsat mai prejos nici liderul pesediştilor botoşăneni, pe numele său de botez, Andrei, Dolineaschi, dorohoian get-beget. Andruşka, după ce şi-a dres vocea pe la „Şcoala de iarnă a mitomanului Ponta”, i-a sărit la beregată lui Florin Ţurcanu, acuzându-l de obrăznicie şi demagogie. Ce putem înţelege  ascultând replicile celor doi berbecuţi neînţărcaţi? Decât faptul că suntem păcăliţi cu tot felul de promisiuni şi că politicienii noştri sunt conectaţi doar la propriile lor interese. Unul intenţionează cu orice preţ să-şi promoveze fratele la Bruxelles, iar celălalt doreşte să-şi conserve poziţia câştigată la nivelul PSD-ului. Ce mai, cum e Tanda, aşa-i şi Manda!
Lucian ALECSA
[[banner]]

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Rau cu mincinosul din fruntea guvernului.va ajunge unde a ajuns nastase.
8 ianuarie 2014, 17:47
Ponta a umplut tara de prosti pusi la putere . Portariuc nu a facut nimic de cand e primar, si acusi iar vin alegerile si iar vrea sa candideze. Abia astept
8 ianuarie 2014, 11:44
Anul asta Ponta si USL ne termina , ne vor spune la gogosi ca o sa credem ca traim in rai. Si Portariuc e la fel de mincinos. Ce vorbeste primarul de Botosani despre drumul spre Suceava. Apartine cumva acesta de municipiu, el s-a asfalteze strada Primaverii ca arata ca ca dupa bombardament.
7 ianuarie 2014, 15:51
Ponta e mai cioban decat ciobanul nostru de botosani. Turcanu.
7 ianuarie 2014, 15:48
Ponta e mai cioban decat ciobanul nostru de botosani. Turcanu.
7 ianuarie 2014, 15:48
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.