Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL: Unirea Principatelor Române şi Masoneria
Intelectualii unionişti, cât şi boierii favorabili unirii, atât cei din Moldova şi cât şi cei din Ţara Românească, au făcut parte din Masonerie. Cu toate astea nu putem afirma că meritul le aparţine în totalitate, cel mai important lucru în realizarea Unirii l-a constituit voinţa populară
unirea si masoneria


Este ştiut faptul că Unirea Principatelor Române, din 24 ianuarie 1859, se suprapune personalităţii lui Alexandru Ioan Cuza. Accederea sa pe tronul celor două provincii româneşti a fost posibilă cu sprijinul oamenilor politici ai vremii şi nu numai, fiind favorizată şi de contextul european. Într-adevăr, deznodământul Războiului Crimeii a fost unul propice Unirii,Principatele Române trecând de sub influenţa Rusie către grupul Marilor Puteri. Prin Convenţia de la Paris din 1858,  Marile Puteri au acceptat o uniune formală între cele două provincii cu condiţia ca acestea să aibă guverne diferite şi doar câteva  instituţii comune. Oricâtă înţelegere ar fi fost din partea Marilor Puteri,  dacă n-ar fi existat voinţă populară, influenţă şi diplomaţie din partea oamenilor politici ai vremii,  Unirea Principatelor nu ar fi avut loc.
Din această ecuaţie, atât de benefică pentru românii din cele două provincii, dar şi dătătoare de mari speranţe pentru fraţii lor din Imperiu Habsburgic, a fost eludat cu bună ştiinţă de către istorici rolul Masoneriei, atât la nivelul Lojelor recent constituite în cele două ţări române,  cât şi a masonilor din Europa. Dacă în perioada comunistă cauzele denaturării adevărului istoric nu mai necesită multe discuţii, ştiind că odată cu preluarea puterii de către bolşevici practicile masonice au fost interzise cu desăvârşire, cu mirare privesc către istoricii de astăzi care, de multe ori,  ezită să decripteze  şi să promoveze  adevărului până la capăt, înfăţişat doar în documente. Domniile lor procedează precum au făcut-o şi istoricii din perioada dintre cele două războaie; cu timiditate,  spaimă şi neîncredere în astfel de …grupări oculte.
[[banner]]
Intelectualii unionişti, cât şi boierii favorabili unirii, atât cei din Moldova şi cât şi cei din Ţara Românească, au făcut parte din Masonerie. Cu toate astea nu putem afirma că meritul le aparţine în totalitate, cel mai important lucru în realizarea Unirii l-a constituit voinţa populară. Votul popular din 1857 din ambele ţări, rezultat în urma unor Adunări Ad – hoc, a fost semnalul de voinţă şi conştiinţă al tuturor  celor de-o limbă şi-un neam.  De asemenea, nu trebuie uitate acţiunile Revoluţiei de la 1848, chiar dacă au dat greş, au pregătit terenul pentru un asemenea moment istoric. Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri, Costache Negruzzi, Costache Negri, IonC. Brăteanu, Alexandru Ioan Cuza au fost cu toţii masoni. Nu trebuie trecut cu vederea faptul că majoritatea junimiştilor făceau parte din Loja ieşeană ”Steaua României”. Atenţie, înainte de-a exista un stat cu numele de „România”! Chiar şi Titu Maiorescu, figura emblematică a grupului, era mason, lucru consemnat de Mihai Eminescu, care, după cum ştim, era un naţionalist autentic, neînregimentat politic, un critic atent şi în acelaşi timp acid la orice derapaj moral al vreunui politician, şi un adversar de temut al masonilor. Cu toate astea nu s-a sfiit să scrie: „S-a  zis că e francmasonn (Maiorescu) şi prin asta cosmopolit. Da este, noii nu ştim,  dar posibil că este, nu este adevărat că masonismul exclude naţionalismul”. Chiar gazda întâlnirilor junimiste, marele intelectual şi politician, fost deputat şi primar al Iaşilor, Vasile Pogor , a fost un renumit mason. În schimb, scriitorii Creangă, Slavici, Caragiale şi Eminescu, activi junimişti, au stat departe de activitatea masonilor.
Însuşi colonelul Alexandru Ioan Cuza, artizanul Unirii, a fost un recunoscut mason, încă de când era judecător la Galaţi.  Alegerea sa ca Principe al Ţării Româneşti, pe 24 ianuarie 1859,  după ce fusese ales pe 5 ianuarie Principe al Moldovei,  n-ar fi fost posibilă fără un sprijin concertat din partea poporului, politicienilor, intelectualilor , boierilor,  dar şi  a masonilor  români şi străini.
PS. Sunt convins, acest text va da apă la moară acelora care mă suspectează c-aş fi mason. Pentru a-i linişti, o spun fără regrete şi fără  vreo adiere de frustrare : Nu sunt şi nici nu voi fi mason!
Lucian ALECSA
CITEŞTE ŞI:
Final de săptămână patriotic cu ţuică, cozonac, steguleţe şi Rapsozi - PROGRAMUL

SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Se fac multe comentarii,dar putini stiu ca in tara noastra sunt foarte multi masoni,in toate structurile tarii,sa fii mason inseamna sa fii patriot in primul rand,restul in functie de caracterul fiecaruia,pt ca nu poti si nici nu e normal sa detii controlul tuturor.Masoneria te invata lucruri frumoase si corecte,sa nu confundam masonii cu evreii si nici acestia nu sunt toti la fel.
27 ianuarie 2014, 18:58
Masoneria a facut mai multe rele decat lucruri bunek
26 ianuarie 2014, 17:53
La mica unire moldovenii au fost pacaliti de munteni care au luat capitala. De aici vin toate necazurile tarii. O capitala la marginea tarii in cimpie cu oamenii rai. Nu mai bine era la Iasi?
26 ianuarie 2014, 07:56
Masoneria ingroapa romania87
25 ianuarie 2014, 16:05
Asta e observatia celui ce valideaza,ca de corb la corb nu-si scoate ochii.Sigur o sa-mi faca ceva pe furis.Poate o face Rotundu ca e mititel si poate trece nebagat in seama asa ca in media locala.
25 ianuarie 2014, 12:20
Te vor termina masonii pentru post scriptum
25 ianuarie 2014, 00:05
Rotundu poate e mumia vreunui mason.Pe zi ce trece e tot mai scofalcit de parca dispare efectul imbalsamarii.Ar trebui ca Flutur in calitate de stapan sa-i mai dea din cand in cand cate un supliment de fasole cu carnati sa-l mai revigoreze.
24 ianuarie 2014, 20:52
Masoneria de alta data era ceva, cea de astazi cu Tacu, Enache, Rotundu nu este ca o zeama de varza cu trei stropi de grasime.
24 ianuarie 2014, 17:01
Poate ca daca ar veni la conducere masonii Flutur si Egner(vezi lista cu masonii) s-ar mai face vreo dou matrapazlacuri laudate de acolitii lor.
24 ianuarie 2014, 17:00
Masoneria precum parizerul; nici ea nu mai este ce-a fost odata!
24 ianuarie 2014, 16:37
Poate sa ajunga urson,in niciun caz mason.
24 ianuarie 2014, 13:39
Draga Lucian Alecsa, apreciez ca autoevaluarea ta iti spune ca nu vei fi mason niciodata. Pe de alta parte, iti spun si eu cu sinceritate ca si daca vrei sa fii, nu o sa ajungi niciodata...
24 ianuarie 2014, 12:13
Ca sa fii mason,se vede treaba ca trebuie sa intrunesti anumite conditii.Ca nu ai ajuns mason,e rezulattul faptului ca nu intrunesti acele conditii si nu ai facu parte din planul lor de cooptare a unor noi membri si nu ca na ai vrut.Vulpea cand nu ajunge la struguri,spune ca sunt acri.
24 ianuarie 2014, 11:23
Marile puteri doreau atunci dar si acum sa fim doar niste provincii mici usor de condus.In anul 1989 circula o harta in care erau trasate noile provincii.UE este condusa de marile puteri care doresc doar bogatiile Romaniei si mana ieftina de lucru.Tragic este faptul ca acest lucru este sustinut de alesii "nostrii) spre binele si prosperitatea lor.
24 ianuarie 2014, 10:53
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8415 lei
USD
Dolarul SUA
4.4172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5621 lei
GBP
Lira sterlină
5.4384 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1021 lei
XAU
Gramul de aur
244.5322 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2505 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3855 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9233 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1787 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.