Scrie scriitorul
SCRIE SCRIITORUL cum de laudă Flutur bugetul lui Ţurcanu: La vremuri noi, lăudători noi
Probabil că dl Cătălin Mugurel  Flutur a „scăpat” această „concesie vocală” după ce-a tras cu ochiul spre bugetul Primăriei Suliţa, a cărui primar i-a fost coleg de partid, pe când lumea încă nu se ştia că ar fi fost în tinereţe turnător autentic
flutur lauda buget turcanu
Noul an nu pare a fi adus o altă ţinută politicii botoşănenii. Judeţul nostru a fost în ultimul an sub lupa presei centrale mai mult din cauza conflictelor dintre  liderii USL Botoşani şi mai puţin cu vreo realizare. În 2013, pe meleagurile noastre s-a vorbit mult şi prost; de cele mai multe ori într-un limbaj mai puţin ortodox, cu nuanţe agro-zoo. S-a consumat circ pe îndestulate. Bufonii, de la cele două instituţii, atât cel de la Primăria Botoşani cât şi cel de Consiliul Judeţean Botoşani, s-au dat în spectacol în fiecare zi, uneori chiar de două ori pe zi. Iaca, prima lună a anului 2014 pare să fi adus o oarecare linişte la nivelul USL Botoşani. Andrei Dolineaschi se laudă că i-ar fi pus pumnul în gură lui Florin Ţurcanu pentru o perioadă nedeterminată de timp. Cum? Simplu, i-ar fi arătat un deget. Care? Încă nu ştim. Cât va dura această înţelegere mutuală? Fiind vorba de instincte, nimeni nu poate da un răspuns concret.
CITEŞTE ŞI:
DOCUMENT  Şefii CJ au gătit bugetul, oraşele PNL cât municipiul PSD, Suliţa locul 1
Cunoscătorii în ale politicii spun că preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, e în cădere liberă şi că deja a început să alunece pe tobogan. Domniile lor vin şi cu câteva argumente, gen: au început să i se împuţineze lăudătorii, au rămas să-i ducă trena doar cele câteva slugi, ce urmăresc un profit imediat. Colegii de partid, cu excepţia celor din anturajul familial, abia aşteaptă să-şi rupă capul. Atmosfera în PNL Botoşani e tot mai tensionată la nivelul conducerii, zâmbetele afişate nu sunt decât simple măşti.
Înclin să cred că realitatea nu-i chiar aşa cum ne este prezentată, adevărul e undeva pe la mijloc. Paradoxal, Florin Ţurcanu şi-a tras susţinători din tabăra opoziţiei. Acest aspect a devenit cât se poate de evident în ultima jumătate de an. La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, liderul opoziţiei, democrat liberalul Cătălin Flutur, a infirmat că lui Florin Ţurcanu i-ar fi murit lăudătorii, în câteva cuvinte i-a tras acestuia o aură de mare înţelept. Lauda viza modul echilibrat şi deştept de împărţire a bugetului Consiliului Judeţean Botoşani către primării. Nu mă aşteptam ca gândirea fostului primar, chiar acum când dramul de moralitate politică este mai scump decât gramul de aur, s-o ia haihui pe „imaşul fanteziilor bolnave”.
[[banner]]
Indiferent de-s testate de realitate cele câteva zicale lansate de politicienii noştri  gen: „Fă-te frate cu necuratu’, până treci punte” sau „în politică, niciodată să nu spui niciodată”, o minimă decenţă faţă de electoratul tău trebuie să existe, mai ales că ţi-a rămas credincios şi în aceste momente tragice prin care trece  opoziţia. Probabil că dl Cătălin Mugurel Flutur a „scăpat” această „concesie vocală” după ce-a tras cu ochiul spre bugetul Primăriei Suliţa, a cărui primar i-a fost coleg de partid, pe când lumea încă nu se ştia că ar fi fost în tinereţe turnător autentic.
CITEŞTE ŞI:
 ACUM : Şedinţa milioanelor la judeţ, Flutur laudă bugetul lui Ţurcanu
Da, comuna natală a preşedintelui Consiliului Judeţean a primit bugetul cel mai consistent! La şedinţa de repartizare a bugetului au fost prezenţi mai toţi  primarii din judeţ. În momentul anunţării sumelor cuvenite fiecărei comune în partea, la auzul bugetul alocat comunei Suliţa s-a creat rumoare în sală. Pe acest fond s-a auzit vocea iritată a unui primar, frustrat de bugetul pe care-l primise, l-a întrebat pe Costinel Ciubotaru, edilul de Suliţa: „bre, tu de ce ai primit dublu faţă de cât am eu, nu cumva ţi-a dat preşedintele bani să-i faci şi casă memorială? Eu i-am făcut Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist, dar pe banii enoriaşilor din comună”
Ca simpli spectatori şi ca viitori electori rămâne ca dumneavoastră să judecaţi principiile după care s-a împărţit bugetul judeţean către primării!
Lucian ALECSA


SCRIE SCRIITORUL despre căpriţe şi revelioane: Puţin din toate, nimic de durată
După ce-a fost ales, Klaus Iohannis a făcut un singur lucru bun: areîntregit imnul naţional. Nu-i nici o glumă! La Palatul Victoria, decând a ajuns Victor Ponta premier, „Deşteaptă-te, române!”, s-a intonatfără o strofă. Până şi cântăreţul Marcel Pavel a dezvăluit că a fostobligat de şefii PSD,  ca în faţa câtorva zeci de mii de români, peNaţional Arena, să mutileze imnul naţional.
SCRIE SCRIITORUL: Pluguşor cu politicieni, între măgari, gâsculiţe, penali şi strigoi
Aho, Aho, politicieni fârtaţimincinoşi şi deocheaţimâine anul se-nnoieştegogoaşa se râncezeşte 
SCRIE SCRIITORUL despre crăciuniţele din politică şi... Pufoşii noştri parlamentari
Aleşii noştri, stăpânii noştri! Toţi sunt pufoşi şi zgomotoşi de spuică-s ursuleţi de pluş numai buni pentru a fi făcuţi cadouri copiilor,acum,  în prejma sărbătorilor, pentru a fi niţel smotociţi. La cât demult se zbat în Parlament pentru a le fi doar lor bine, aleşii noştrimerită tot… respectul nostru şi al urmaşilor noştri.
SCRIE SCRIITORUL despre plata ca la bordel : Coada pisoiului Victor Viorel şi alte cozi de topor
Pisoiul roşu Victor Viorel Ponta a ieşit ciufulit şi cu codiţa întrepicioare din alegerile pentru Cotroceni, asta după ce s-a linguşit caultimul laş pe lângă pensionari şi alte categorii defavorizatepromiţându-le lapte şi miere pentru  următorii 5 ani.
SCRIE SCRIITORUL despre trăiască România dodoloață și alegerile din Republica Moldova
Afirmaţia îi aparţine poetului Lucian Blaga, participant activ  laMarea Unire de la Alba Iulia de pe 1 Decembrie 1918.  În mileniul trei oreîntregire naţională se poate face şi prin extinderea circumferinţelorcercului ce include o etnie. Ştiu, e dureros pentru părinţi, dar celmai românesc îndemn pentru o familie de moldoveni este:”Lăsaţi-vă copiiisă plece de acasă!”.
SCRIE SCRIITORUL despre : Jungla politică și pădurea carpatină   
În jungla politicii e aidoma ca-n pădurile noastre carpatine, suntanimale şi animăluţe care,  chiar de-şi schimbă ciclic părul, năravurilele rămân constante. Acum, când iarna bate la uşă şi ţărişoara noastrădragă abia a ieşit din febra alegerilor prezidenţiale, e timpul sătragem cu privirea în toate direcţiile şi să privim cu luciditate spreviitor. După câteva luni de huzur,  cu tot felul de  praznice şi pomeni,a început să sufle peste ţară un vântişor ce anunţă vremuri de criză. 
SCRIE SCRIITORUL un basm de la Dorohoi: Doly cel voinic şi căpuşele de aur
A fost odată ca niciodată, dacă n-ar fi, nu s-ar  povesti. Nu cu mulţiani în urmă, pe când democraţia abia de făcea ochi, apăru, ca prinminune, pe meleagurile Dorohoiului un voinic în ale politicii, toţiconcitadinii săi au început să-l vadă ca pe un viteaz, exclamând întaină că în momentul când Doly, aşa era dezmierdat de cei apropiaţi, vaajunge măricel, se va mândri ţara cu el, iar pe albia Buhaiului va curgedoar lapte, miere şi lovele. Ce mai, tânărul june de Dorohoi eraperceput, de mulţimea sictirită de poveştile băsiste, ca un profet!
SCRIE SCRIITORUL despre David și Goliat & Ponta care s-a prăbușit ca un monstru cu picioarele de lut    
Orice bun creştin ştie despre mitul lui David şi Goliat, despre triumfulomului obişnuit asupra unui gigant. Asta s-a întâmplat şi duminică pescena noastră politică. Este de ajuns să facem un exerciţiu deimaginaţie spre a vedea asemănarea dintre cele două tablouri.
SCRIE SCRIITORUL despre anul alegerilor fierbinți în Europa de Est : Voința poporului mai puternică decât armata rusă  
În acest an estul Europei s-a confruntat şi încă se confruntă cu alegerifierbinţi. După episodul „Maidan”de la Kiev şi după călcarea Crimeii decătre cizma bolşevică, Ucraina s-a confruntat cu două rânduri dealegeri; pentru preşedinte şi, de curând, alegeri parlamentare. Înmai, Petro Poroşenko a fost ales din primul tur de scrutin preşedinte alUcrainei, acest aspect reprezentând o victorie clară apro-occidentalilor.
inpuff.ro
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre wrestling politic cu damf Dâmbovițean
Până se deschid urnele, sondajele primează. Înpreziua alegerilor conştiinţa cetăţeanului, obosită şi hăituită deatâtea impulsuri şi provocări, intră într-o perioadă de limpezire,uşor-uşor ceaţa dispare, în prim plan apar buletinul de vot şi urna.Prin minte încep să i se succeadă imaginile şi vocile celor care i-auîncântat auzul cu tot felul de promisiuni, toate halucinante în felullor.
SCRIE SCRIITORUL despre prostime și fiorul național: Stă doar într-un singur testicul
Pe românul oropsit nimic nu-l unge mai mult la suflet decâtnaţionalismul agresiv. Românaşului,  când îl trec fiorii şi când i seface pielea ca de găină,  simte că întinereşte; uită de foame şi sete,glandele lacrimogenii îi intră în funcţie, brusc, i se umezesc obrăjoriistafidiţi de necazuri.
SCRIE SCRIITORUL: Deshumarea agentului 007 PSD
Victor Ponta se agaţă de artişti precum scaiul pe blana oii. Înainte dedecernarea Premiului Nobel pentru Literatură, candidatul PSD-ului pentruCotroceni a dat să-l încurajeze pe Facebook pe Mircea Cărtărescu,candidat cu mari şanse la râvnitul premiu, conform caselor de pariuriliterare. Răspunsul scriitorului a venit prompt, plin de lehamite şisictir faţă de premierul plagiator.
SCRIE SCRIITORUL despre prea mulți și... prea mincinoși
Salata autumnală a fatidicului an 2014 e una politică, garnisită cuminciuni de tot felul, pentru toate gusturile şi pentru toatecategoriile de românaşi, de aici sau de pretutindeni. Sunt deshumate totfelul de slogane, unele de-a dreptul hazlii, care dădeau bine acum douădecenii şi mai bine, pe când democraţia noastră orbecăia sub lămpaşeleminerilor lui Miron Cosma, iar tovarăşul Ion Iliescu îi înfiera cumânie proletară pe destabilizatorii de ţară  Ion Raţiu şi pe CorneliuCoposu,  acuzându-i ca făcând jocurile agenturilor străine.
SCRIE SCRIITORUL despre cum eșuează un neamț
Cine nu-şi aminteşte de spumoasele  poveşti cu un neamţ alecandidatului PSD pentru Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc .  Peatunci, părea  un june social democrat ascultător,  cu temele făcute lazi, cu mintea igienizată, nevirusată de gogomăniile lui Costică Macaleţişi Gheorghe Marcu.
Loading...
SCRIE SCRIITORUL despre Toamna papagalilor: Îţi dau zile de la mine / votul vostru mi se cuvine
Toamna e anotimpul numărării bobocilor şi recoltării roadelor. În România se întâmplă şi unele lucruri trăsnite, odată la doi, trei sau patru ani toamna se numără voturile. Când ceaţa începe să ne estompeze vederea şi când  bruma anunţă frigul, politicienii noştri ne trimit la urne să le… acordăm tot sprijinul.
SCRIE SCRIITORUL: Piesa „Scaunele” în regia lui Ovidiu Portariuc
Piesa „Scaunele” este una dintre capodoperele lui Eugen Ionescu. Mareledramaturg este considerat unul dintre întemeietorii teatruluiabsurdului. De vreo doi ani Victor Ponta a legalizat „politicaabsurdului”. Şi cum toate exprimările pesediste sunt la fel, s-a ajunsca şi la Botoşani să ne lovim zilnic cu tot felul de absurdităţi.
SCRIE SCRIITORUL despre bruma de trădători căzută peste Primărie: Șopârlisme politice și limbaj de lemn, plin de așchii
În pragul toamnei Brumă a depus jurământul de credinţă PSD-ului.Ştim bine că prima brumă afectează frunzele. Iaca, la mulţi dintreconsilieri botoşăneni, în plină şedinţă, le-au picat frunzele rămânândgol-goluţi! Nu în sensul propriu, ci figurat. Cel puţin doi dintre eiar trebui să se ruşineze, să stea ascunşi cel puţin până ce votanţii lorvor uita pentru ce i-au trimis în Consiliul Local.
SCRIE SCRIITORUL despre boala limbii roșii: Politicieni cu fundul în mai multe partide, excitații psihice
Suntem într-un an prost, bine că ne apropiem de sfârşitul lui, seanunţă încă patru luni de foc. Iaca, vitele se îmbolnăvesc de boalalimbii albastre, politicienii de boala limbii roşii! Să venim cu câtevadetalii. Deja, pe teritoriul României, au fost semnalizate decese, înrândul vitelor, cauzate de boala limbii albastre. În judeţul nostru s-a semnalat un caz, iar boala se răspândeşte cu rapiditate.
SCRIE SCRIITORUL despre paharnicul lui Ponta de la Botoşani: Partea plină a paharului gol
Românul va avea trei luni de mari satisfacţii şi împliniri, politicieniinoştri, de la primari la parlamentari, ne vor servi zilnic partea plinăa paharului… gol. Oricum, nu-i constă nimic, aşa că va fi apă… chioarăpentru toată lumea, chiar şi septicii îşi vor putea potoli setea,candidaţi pentru Cotroceni avem din tot spectrul politic; de la mitomanila idealişti, de la băsişti la antenişti, de la ecologişti lanaţionalişti şi nonconformişti.
SCRIE SCRIITORUL despre Pişcotul şi „Pişcoata” din Parlament: Cotu’ şi Pişcotu’, promisiunile şi votul
Pişcotul politic e un produs umanoid, pufos, ca o gogoaşă alungită,făcut din minciuni şi vorbe goale, care se umflă în sucul gândiriielectorului flămând şi nesigur pe el, dându-i senzaţia de saturaţie şibună dispoziţie. Asemenea pişcoturi avem peste tot în ţară, dar parcăatât de rumene şi aromate ca la Botoşani, nu sunt. De ce oare?
Ce nu stie Flutur este ca primarii PDL care au primit buget mai mare decat in 2013 au batut palma cu Oierul Sef.Sau, asta nu-l intereseaza pe Flutur.Pe el il intereseaza doar Primaria Botosani.Poate gaseste si cele peste 130 miliarde imputate Primariei Botosani pentru licitatii trucate de Catalin Flutur.In rest numai de bine.
22 ianuarie 2014, 09:46
Rusine flutur
22 ianuarie 2014, 08:07
Cosmin Epuras e primarul care l-a luat la misto pe sluga de Ciubotaru,
21 ianuarie 2014, 16:55
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 ”În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8396 lei
USD
Dolarul SUA
4.4406 lei
CHF
Francul elveţian
4.5685 lei
GBP
Lira sterlină
5.4098 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1220 lei
XAU
Gramul de aur
247.0285 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2509 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3804 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9040 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1766 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1775 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.