Aproape trei an trecuți de la alegerile parlamentare par să fi fost deja prea mulți pentru a păstra un sediu de partid și un cabinet parlamentar pentru un om politic care de peste 20 de ani se plimbă prin toată țara în căutarea unui nou loc eligibil pe listele de candidați.
UNPR-iștii botoșăneni, în frunte cu senatorul Șerban Mihăilescu, au pus capăt revitalizării Centrului Vechi prin desfășurarea activității politice în zona istorică a urbei. Cabinetul parlamentar pe care președintele UNPR Botoșani îl avea în această parte a orașului și care ținea loc și de sediu al filialei a mai rămas cabinet și sediu de partid doar cu numele. Spațiul a fost părăsit, iar la adresa 1 Decembrie nr. 37 au rămas doar sigla luminoasă, drapelele lipite pe geam ale României și Uniunii Europene și niște calorifere. În schimb, a apărut un anunț cu ”spațiu de închiriat, de vânzare” și un număr de telefon.
”Eu am luat biroul cabinetului parlamentar în Prefectură, din nou, iar sediul UNPR l-am mutat în sediul unde are PP DD acum, care era dat de Primărie și am pus firmă. Nu mai era nevoie de sediul din Centrul Istoric, pentru că era foarte scump”, ne-a declarat Șerban Mihăilescu.
Așadar, UNPR a fuzionat cu PP-DD și s-a decis mutarea sediului în cel al fostului partid controlat de OTV-istul Dan Diaconescu. Acesta se află la intersecția Marchian – Cuza Vodă, iar marți la amiază era la fel de pustiu ca și fostul sediu al UNPR. Avea o siglă cu UNPR, o alta, mult mai redusă ca dimensiuni cu PP-DD și... nici un om.
Cu apariții publice meteorice prin Boroșani, unde este parlamentar pe Colegiul Darabani – Săveni, senatorul Șerban Mihăilescu a ajuns să renunțe la spațiul din Centrul Istoric fiindcă ar fi fost prea scump în condițiile în care este deținătorul unei averi fabuloase pentru majoritatea celor care l-au votat. Și asta nu este tot. În celebrul dosar ”Microsoft”, ajuns în instanță, unul dintre acuzați tocmai a făcut public faptul că i-ar fi dat o șpagă realmente uriașă, de 800.000 de dolari, actualului senator de Botoșani.
"M-am întâlnit cu Şerban Mihăilescu, i-am spus despre ce este vorba, că am intrat în afacere şi am garantat cu 3,8 milioane de dolari şi i-am dat şi lui, din proprie iniţiativă, 800.000 de dolari, pentru a accelera afacerea, lucru care s-a şi întâmplat. Între timp, i-am achitat şi lui Bittner restul banilor, pe care i-am plătit cash, o parte din ei fiind duşi chiar de către mine la biroul său, iar o altă parte au fost transmişi prin intermediul şoferului meu Manuel Bercu", a arătat Nicolae Dumitru, om de afaceri, în declaraţia sa dată în faţa instanţei.
În acest dosar sunt vizaţi şi alţi opt foşti miniştri: Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.
Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.
Contractul cadru de închiriere de licenţe Microsoft, din 15 aprilie 2004, ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47 la sută acordat de Microsoft în considerarea Guvernului şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate, susţin anchetatorii.
CITEȘTE ȘI:
Bijuteriile nevestei senatorului, de la tăvi și halbe la statuete din bronz și ceramică - DOCUMENT
Redacția Botoșăneanul
Jan 28, 2025
Moment special pentru un jucător de la Petrolul la meciul cu Botoșaniul: SURPRIZA făcută de soție
Redacția Botoșăneanul
Jan 28, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 28, 2025
Dăruiește iubire cu reduceri de până la 50%!
Redacția Botoșăneanul
Jan 28, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 28, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile