Poziţie, la care spune Daniel Botezatu au achiesat mai mulţi colegi din educaţie care s-au trezit cu orarul dat peste cap din cauza activităţilor pe care sunt nevoiţi să le desfăşoare în cadrul acestor simulări şi pentru care, drept răsplată sunt trimişi …la odihnă. La vară.
„Activitatea cadrelor didactice nu va fi remunerată”
„Despre ce este vorba? De pe la jumătatea lunii februarie până pe la jumătatea lui martie, elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a sunt în plină activitate de simulare a examenelor naţionale, evaluarea naţională, respectiv examenul de bacalaureat. Elevilor li se adaugă majoritatea aproape absolută a profesorilor de gimnaziu şi de liceu, implicată în această simulare fie în calitatea de profesori asistenţi, fie de cea de corectori, fie de membri ai comisiilor de testare sau de evaluare, fie chiar de profesori cumulând aceste calităţi.
Prin vocea ministrului de resort, guvernul a arătat, de la bun început, mă rog, abia cu puţine săptămâni în urmă, că activitatea cadrelor didactice nu va fi remunerată. În schimb, în mărinimia sa, acelaşi ministru a promis că profesorii implicaţi în simulări vor beneficia „ de timp liber şi de recuperare”. Ştiu că în termeni medicali, recuperarea se face la puţin timp după o operaţie, un efort, o traumă etc., doar astfel atingându-şi scopul, acela al refacerii. În această logică, aceste zile ar trebui acordate cât mai curând.
[[banner]]
Lucru imposibil, însă, în condiţiile în care, se ştie, în învăţământ nu există zile libere în timpul semestrului, decât în situaţii excepţionale. Rămâne, aşadar, ca aceste zile libere să fie acordate ca un supliment la concediul de odihnă din timpul vacanţei de vară. Halal recuperare. Şi aşa, majoritatea cadrelor didactice nu îşi efectuează toate zilele de concediu la care are dreptul, aşa că aceste două, trei zile date de minister sunt asemenea frecţiei la un picior de lemn”, se arată printre altele în
scrisoarea deschisă a lui
Daniel Botezatu.
Întrebată în conferinţa de presă de marţi pe care, prin purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul Şcolar Judeţean a încercat să o amâne, Mihaela Huncă a declarat că, din ştiinţa sa profesorii nu ar fi nemulţumiţi la Botoşani. Din contră.
VEZI AICI CE SPUNE ŞEFA IŞJ
Profesorii care vor bani pentru simulare trimişi la... odihnă
„Cum eu merg în alt mediu educaţional decât cel al şefului educaţiei botoşănene, îi pot transmite că, măcar la nivel de municipii, Botoşani şi Dorohoi, există o mare nemulţumire a cadrelor didactice. Tot orarul şcolilor a fost dat peste cap, în ciuda celor declarate către Mediafax de dumneavoastră, domnule Remus Pricopie, că nu va fi afectat programul şcolar. Spuneţi-i asta nepoţelului meu, elev la clasa pregătitoare, care în zilele simulării pentru evaluarea naţională a stat acasă, la fel ca şi colegii săi, din lipsă de spaţiu la şcoală. Spuneţi-le colegilor mei din tot judeţul, care vin luni, miercuri şi vineri la supravegheat, dimineaţa, iar după-amiaza rămân la şcoală pentru a-şi face orele care erau, în mod normal, în programul de dimineaţă. Colegi foarte bucuroşi, vă asigur, de zilele de recuperare pe care le veţi oferi!”, a mai arătat
fostul inspector şcolar general adjunct.
VEZI
AICI scrisoarea integrală