Preşedintele Consiliului Judeţean are în plan o reorganizare majoră în cadrul Nova Apaserv care va debuta din ultima lună a acestui an. Pe lângă o serie de servicii care urmează a fi desfiinţate şi externalizate, Florin Ţurcanu vrea ca de la anul să înfiinţeze o nouă structură, respectiv Direcţia de Apă şi Canal.
„
Cum am Direcţia de Drumuri şi Poduri vreau să am Direcţia de Apă şi Canal în cadrul Consiliului Judeţean care să îmi coordoneze societatea. În momentul în care există nişte servicii, trebuie să am şi un corp de control”, a explicat
Florin Ţurcanu care a mai adăugat că, această structură va monitoriza activitatea societăţii fiind înfiinţat şi un corp de control.
„Din nouă jurişti, cinci sunt rude”
Practic prin această reorganizare se urmăreşte înjumătăţirea cheltuielilor la fondul
de salarii şi readucerea societăţii pe linia de plutire, scopul final fiind acela de a deveni profitabilă. Primii vizaţi sunt cei 9 jurişti din compartimentul juridic unde erau înregistrate cheltuieli masive cu salariile. Aceştia beneficiau lunar de salarii care ajungeau până la 3.000 de lei.
„Eu aveam aici 9 jurişti care mă costau lunar 221 de milioane în grila veche acum avem 154 de milioane la astea mai înmulţim cu 30% ce dăm la stat, reiese peste 200 de milioane acum şi era peste 300 de milioane până să reduc din cheltuieli. Când scot la externalizare legea spune să fie cheltuiala mai mică cu 30% dar eu am spus să reduc cu 50%.”, a spus
şeful CJ. Mai mult decât atât, potrivit preşedintelui CJ, societatea a fost una „căpuşată” după ce salariaţii şi-ar fi adus şi rubedeniile în unitate. Juriştii de la Nova Apaserv ar urma să părăsească unitatea cel mai probabil din luna decembrie, acest serviciu urmând a fi dat unei firme private prin încredinţare directă, până la organizarea unei licitaţii.
„Cei care sunt acum o să plece, voi da cu încredinţare directă până la finele anului acest serviciu după care scot la licitaţie. Un jurist avea în jur de 25 – 30 de milioane salariu pe lună acum le-am redus la aproximativ 17 milioane de lei. Şi nu este vorba de asta, aici din nouă jurişti, cinci sunt rude”, a mai spus
Ţurcanu.
Măsurile de reorganizare continuă şi la serviciile resurse umane, contabilitate şi comercial unde de asemenea sunt înregistrate cheltuieli şi care ar urma să fie preluate de societăţi private. La serviciul resurse umane de exemplu, potrivit şefului CJ, lunar cei cinci salariaţi erau plătiţi cu suma de 15.000 de lei, prin externalizare aceasta fiind redusă la jumătate.
CITEŞTE:
Cei trei „magnifici” din CA-ul de la apă s-au întrunit pentru tăierea salariilor