Un profesor-cercetător a făcut dezvăluiri despre coronavirus transmitând un mesaj către populație
Horea Mihai Bădău a scris un articol pe blogul său intitulat Gata cu spaima!
Redăm mai jos o parte din articol:
Până acum am tăcut, pentru că am înțeles că spaima este necesară pentru a ține oamenii în casă. Acum spaima nu mai este necesară, pentru că oricum te amendează poliția dacă ieși din casă, deci putem vorbi deschis și lucid despre situație.
Noi nu stăm în casă pentru că virusul este ucigaș. Am avut dreptate, când am scris pe 25 ianuarie, că nu este atât de ucigaș pe cât pare. Noi stăm în case, pentru că nu există suficiente paturi în ATI pentru noi, dacă ne îmbolnăvim. De aceea stăm în case, pentru că virusul este extrem de contagios și, efectiv, nu există paturi și ventilatoare pentru un număr mare de îmbolnăviri simultane. De aceea stăm în casă.
Ca să protejăm sistemul medical și medicii și ca să nu murim, nu pentru că virusul e ucigaș, ci pentru că nu ar exista ventilatoare si medicație pentru toți, deci nu am fi îngrijiți! Am muri pentru că nu am avea îngrijire medicală, nu neapărat pentru că ne omoară virusul. În Germania este cel mai mic număr de morți din cauza coronavirusului. De ce? Pentru că în Germania exista 28.000 de paturi în ATI.
Doi la mână: stăm în case pentru că nu se testează la scară mare! Noi acum stăm în casă, ca să suplinim munca celor care nu fac teste! Nu testezi multă lume. Atunci, ce faci? Îi ții pe toți în casă, laolaltă și testați și netestați. Și în acest fel, efectul este aproape ca și cum i-ai fi testat pe toti, adică întârzii vârful curbei. Deci noi stăm în case pentru toți netestații. Ar trebui începută testarea la scară largă! Dar nu în 3 scări din 10. Ar trebui testați toți cei simptomatici, nu trimiși acasă când vin cu febră la spital, ar trebui testați toți medicii care au îngrijit bolnavi de COVID (ce ne facem fără medici??), ar trebui testați toți casierii din hipermarketuri și toți cei care lucrează cu publicul (de două ori pe săptămână) și apoi testată din ce în ce mai multă lume.
Și izolați cei bolnavi (nu toți de-a valma! – noi acum stăm în apartamente sănătoși, pentru că nu se știe câți oameni sunt bolnavi în alte apartamente). Testarea pe scară largă ar mai îndrepta situația, testarea pe scară largă este cerută și de OMS. Simpla izolare în case nu rezolvă situația, decât dacă este extrem de drastică, cum a făcut-o China, adică fără să mai ieși deloc pe stradă etc (și nici acolo nu s-a rezolvat de tot, iar Coreea de Sud a găsit o idee mai bună și aceea a fost testarea de masă). De ce să stăm noi în case, cei care suntem sănătoși, pentru că alții sunt bolnavi, dar nedetectați, netestați?
Cu toate acestea, trebuie să stăm în case (subliniez). Acest articol nu este un îndemn de a ieși din case. Trebuie să stăm în case, tocmai pentru ca vârful curbei îmbolnăvirilor să apară cât mai lent și să fie cât mai lin, ca să avem paturi în spitale, ca să avem ventilatoare…
Trebuie să stăm în case, dar nu trebuie să o luăm razna, nu trebuie să înnebunim.
Click AICI pentru articolul complet
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
TikTok interzis într-o țară europeană, după uciderea unui adolescent prin intermediul rețelei
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
Afacere marca Iftime: Cîmpanu, de la 500.000 de euro la transfer gratuit înapoi la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
Bugetarii se bucură de vacanțe mai lungi în 2025: Ce zile libere vor avea
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
Bucuria copiilor: S-a deschis parcul de distracții din centrul orașului
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile