4.767 de insolvenţe la societăţi şi PFA-uri au fost înregistrare în ultimele 9 luni în România.
Informația vine de la Mihai Daraban, la conferinţa “Indiciile macro-economice ale insolvenţei sistemice. Realităţi şi soluţii pentru redresare”, organizată la Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).
Președintele CCIR a susținut că în fruntea clasamentului se află Capitala, cu 827 de insolvențe în ultimele 9 luni, iar la polul opus se regăsesc Gorj și Botoșani, cu câte 20 de insolvențe.
„Sunt 4.767 de insolvențe în rândul persoanelor juridice române, societăți comerciale și PFA-uri, în primele 9 luni ale anului. Sunt și <>, dar și <>. Bucureștiul are 827, Bihor 399 de insolvențe, Cluj 456, Timiș 214. În partea de jos a clasamentului avem Gorj și Botoșani câte 20 de insolvențe, Harghita 23, Covasna 24. Pe domenii de activitate, cele mai multe insolvențe sunt în rândul zonei de comerţul cu amănuntul, cu ridicata, și în zona reparațiilor auto, unde sunt 1290 de insolvențe, apoi vin construcțiile cu 920 și industria prelucrătoare cu 612. Așa ca un clasament al domeniilor de activitate unde se înregistrează cele mai multe insolvențe”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR.
Întrebat de reporterul PSNews ce așteptări are în această privință de la anul care vine, Daraban a susținut că totul va depinde de cum va fi rezolvată criza energetică, despre care afirmă că „trebuie să o avem ca prioritate națională”. Președintele atrage atenția, în acest context, că „instabilitatea dată de prețul energiei duce la insolvențe”.
„În primul rând, trebuie să vedem cum abordăm problematica energiei pentru că energia este cea care ne-a creat și inflația actuală. Este o problemă pe care trebuie să o avem ca prioritate națională și efectiv de deschis, la modul urgent, tot ce avem capacitate. Până la urmă, noi aveam o capacitate instalată de 20.000 de MW în România. Va trebui ca toate capacitățile care pot fi urgent puse în funcțiune să fie puse. Unde mai avem de investit e o altă discuție. Cred că aici este a ce mai mare problemă, criza energetică. Instabilitatea dată de prețul energiei duce la insolvențe”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR.
Tânăr din Botoșani, nominalizat într-o competiție a creatorilor de conținut culinar
Redacția Botoșăneanul
Nov 12, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 12, 2024
Silviu Prigoană a murit într-un restaurant
Redacția Botoșăneanul
Nov 12, 2024
Două zile de spectacol la Teatrul Vasilache cu „Ursul păcălit de vulpe”
Redacția Botoșăneanul
Nov 12, 2024
Angajări la Urgențe: Posturi de asistent scoase la concurs
Oana Sava
Nov 12, 2024