Deciziile economice aprobate de Guvern prin ordonanța de urgență de ieri, cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie 2016, vor transforma cu siguranță România într-un veritabil viitor pol de dezvoltare regională.
„Combinația ideală pentru o economie funcțională și sustenabilă este un mediu fiscal cu taxe mai mici (relaxare fiscală), o legislație clară (noul Cod fiscal) și un control puternic și corect care elimină de pe piață evaziunea (ANAF și Direcția Antifraudă). Astfel, devansarea cu un an a reducerii impozitului pentru veniturile din dividende, reducerea TVA pentru livrarea apei potabile și a apei pentru irigații, precum și introducerea unui sistem de impozitare diferențiat pentru microîntreprinderi reprezintă măsuri prin care România profită de creșterea economică, de creșterea încasărilor, pentru a-și stimula dezvoltarea”, a declarat Doina Federovici, senatorul PSD.
Măsura de reducere a cotei de impozitare de la 16% la 5% aplicabilă dividendelor distribuite persoanelor române, fizice şi juridice, precum şi dividendelor obţinute, din România, de persoane nerezidente are în vedere creşterea investiţiilor şi favorizarea dezvoltării societăţilor de tip holding, încurajarea păstrării în ţară a capitalului românesc, dinamizarea procesului de repatriere a capitalului românesc, încurajând, totodată, restructurarea societăţilor comerciale în scopul adaptării lor la exigenţele mediului economic şi financiar, naţional şi european, aflat în continuă schimbare. Un aspect extrem de important îl constituie acela că impozitul de 5% se va aplica sumelor primite în 2016 aferente dividendelor realizate în 2015.
A doua decizie majoră a zilei de ieri este că TVA la apă va fi redusă la 9% începând cu 1 ianuarie 2016, atât pentru consumul casnic, cât şi pentru cel industrial, impactul măsurii asupra bugetului fiind de 250 de milioane de lei. Această este o măsură mult așteptată, după reducerea TVA la alimente.
O altă măsură mai mult decât salutară este majorarea plafonului de încadrare în categoria ”microîntreprindere” de la 65.000 euro la 100.000 euro cifră de afaceri pe an fiscal şi introducerea sistemului de cote de impozitare diferenţiate, în funcţie de numărul de salariaţi, între 1% şi 3%.
„Toate aceste măsuri ale PSD și ale guvernului Victor Ponta vor conduce cu siguranță la atragerea de investiții private care vor da competitivitate economiei, vor crea locuri de muncă și vor crește nivelul veniturilor. Avem acum, mult mai pregnant, ocazia de a da mediului economic un sprijin extrem de puternic. Alături de Codul fiscal și de propunerile de relaxare fiscală, deciziile sustenabile luate ieri de Executiv reprezintă cea mai bună dovadă ca România se îndreaptă într-o direcție economică foarte bună. Facem, după cum am promis, guvernare pentru România!” a concluzionat viceliderul senatorilor PSD, Doina Federovici.
Urșii de la Comănești vin din nou în mijlocul botoșănenilor: PROGRAMUL
Redacția Botoșăneanul
Dec 27, 2024
Trei case au luat foc în ultimele ore, pompierii au intervenit urgent
Redacția Botoșăneanul
Dec 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Dec 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Dec 27, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile