(P) În funcție de caracteristicile și particularitățile locuinței tale, dar și a climei din zona în care locuiești, uscătorul de rufe poate deveni o necesitate comparabilă cu cea a mașinii de spălat rufe. În plus, nu mereu beneficiem de spațiu suficient pentru a usca rufele în mod clasic, mai ales când e vorba de articole mari, precum cearceafuri, huse pentru plapumă sau pături.
Uscarea rufelor în condiții improprii poate lăsa mirosuri neplăcute în articolele vestimentare și în lenjeria de pat. Alteori, nu avem timp suficient pentru a usca rufele la aer și avem nevoie de anumite piese vestimentare cât mai curând posibil. În aceste cazuri, folosirea unui uscător de rufe devine necesitate. De aceea, ar trebui să știm cum să folosim corect un uscător de rufe.
Când cumperi uscătorul, ideal este să citești și manualul de instrucțiuni care vine cu acesta, pentru a-i învăța caracteristicile și funcțiile și a-l folosi cât mai corect și eficient cu putință. Există uscătoare de rufe care îți pot aduce ca beneficiu o economie substanțială de timp dacă știi cum să le folosești corect.
Odată citit manualul, ține cont de următoarele lucruri atunci când folosești uscătorul de rufe:
- nu supraîncărca niciodată cuva uscătorului. Rufele au nevoie de spațiu pentru a se mișca cu ușurință în timpul ciclului de uscare și dacă nu le oferi acest spațiu obții rezultate nesatisfăcătore.
- înainte de a trece hainele din mașina de spălat în uscător de rufe, scutură-le puțin pe fiecare în parte, pentru a nu face cute mai mult decât e cazul. În niciun caz nu ar trebui să iei grămada de rufe și să o muți cu totul în uscător.
- separă rufele în funcție de material. Te poți orienta după etichetele fabricantului. Aceștia oferă adesea instrucțiuni pe etichete pentru ciclul de uscare cel mai adecvat. De exemplu, ciclurile foarte rapide sunt mai potrivite pentru blugi sau materiale mai rezistente.
- la ce temperatură să setezi uscătorul? Ajustează temperatura uscătorului în funcție de acest lucru de fiecare dată. Nu toate materialele se usucă la fel și în același timp. Există materiale cărora nu le priește căldura, de exemplu, și se pot micșora.
- un truc pentru a călca mai puțin și a evita chiar călcatul în cazul unor rufe este să le scoți din uscător de rufe cât timp sunt încă puțin umede. Atunci, le poți întinde undeva, la aer, pentru foarte puțin timp pentru a se usca complet.
Știai că folosirea unui uscător de rufe poate însnemna circa 12% din totalul consumului de energie din locuință? De aceea, învață să folosești în mod eficient acest electrocasnic pentru a reduce cât mai mult factura electrică.
- la încărcarea uscătorului de rufe, separă rufele din țesături delicate de celelalte, pentru un uscat mai rapid și mai uniform
- de câte ori este posibil, folosește uscătorul cu încărcare completă, nu pentru a usca doar câte o piesă vestimentară o dată
- uscarea mai multor încărcări consecutiv este mai eficientă, pentru că uscătorul nu mai trebuie să se încălzească de fiecare dată, consumând curent electric suplimentar
- nu adăuga haine puțin umede sau aproape uscate în uscător, pentru că detectorul uscătorului le va considera umede și va parcurge ciclul complet
- curăță senzorul de umiditate din interiorul cuvei cel puțin o dată pe lună. Acesta se poate acoperi de reziduuri care pot distorsiona percepția senzorului, ceea ce va afecta calcularea timpului necesar fiecărui ciclu.
Botoșănenii mai răi în 2025: Polițiștii au pus cătușe la 11 persoane în doar o săptămână
Redacția Botoșăneanul
Jan 20, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 20, 2025
Fast and Furious pe drumurile din Botoșani: CE viteză a fost înregistrată în județ
Redacția Botoșăneanul
Jan 20, 2025
Divorț marcat de violență: Botoșăneancă amenințată cu moartea de soț
Redacția Botoșăneanul
Jan 20, 2025
APIA Botoșani: ANUNȚ privind stadiul autorizării plăților aferente anului de cerere 2024
Redacția Botoșăneanul
Jan 20, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile