Verificări pe linia restaurantelor care vor organiza mese de Revelion vor fi efectuate şi de inspectorii sanitari veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Aceştia vor verifica produsele alimentare care for fi folosite pentru pregătirea bucatelor tradiţionale pentru noaptea dintre ani, precum şi cele care sunt rămase pe stoc.
Astfel de controale au fost efectuate şi în perioada premergătoare Crăciunului cînd inspectorii sanitari veterinari au verificat peste 120 de agenţi economici şi au aplicat un număr de 10 sancţiuni în valoare totală de aproximativ 7.000 de lei. Deficienţele constatate însă au fost minore fiind remediate pe loc şi care nu au pus în pericol sănătatea consumatorilor. „
Au fost depistate abateri minore cum ar fi igienizarea, etichetarea, manipularea sau transportul, care au fost remediate pe loc, am trecut şi acest Crăciun cu bine fără a avea înregistrate probleme deosebite”, a declarat
Minodora Vasiliu, director executiv DSVSA.