(P) În această lume în mișcare rapidă, suntem obișnuiți să folosim servicii și aplicații online pentru diverse sarcini. Conform unui studiu realizat de Data Reportal, timpul mediu petrecut pe ecran va crește cu 18 minute în 2023, ceea ce înseamnă că oamenii petrec din ce în ce mai mult timp pe desktop și pe dispozitivele mobile conectate la rețeaua globală. Indiferent dacă cumpărați lucruri online, comandați livrarea de mâncare sau vă bucurați de jocuri de noroc online, securitatea informațiilor dvs. sensibile este esențială.
În acest articol, vom prezenta pașii pe care trebuie să îi urmați, în calitate de utilizator de internet, pentru a vă asigura un timp sigur în mediul digital.
Conform practicilor KYC urmate de multe platforme online moderne, înainte de a utiliza orice serviciu, un utilizator trebuie să se înregistreze și să își confirme identitatea. Atunci când deschide un profil de utilizator, trebuie să creeze, de asemenea, o parolă care să funcționeze ca o cheie de acces la datele din contul său.
Statisticile arată că majoritatea utilizatorilor de internet creează parole banale care conțin date precum data nașterii, numele de familie sau numele unui membru al familiei. Pentru a vă păstra datele personale și financiare în siguranță, luați în considerare utilizarea unor parole puternice care să conțină litere majuscule și minuscule și numere.
Un alt pas către o experiență online sigură poate fi utilizarea tehnologiei de autentificare cu mai mulți factori (MFA). Adăugând un nivel suplimentar de securitate, autentificarea cu mai mulți factori presupune trimiterea unor detalii suplimentare de conectare către un al doilea dispozitiv, cum ar fi un smartphone. Multe platforme online moderne, inclusiv site-urile de cazinouri online România, oferă un mecanism MFA pentru a îmbunătăți considerabil siguranța utilizatorului.
Deși rețelele de date mobile se dezvoltă rapid, iar unii români se pot bucura deja de avantajele 5G, mulți dintre noi preferă să folosească rețelele Wi-Fi publice pentru navigarea pe internet, social media și divertisment online. Cu toate acestea, dezavantajul rețelelor publice este că sunt mult mai puțin sigure și, prin urmare, pot fi supuse atacurilor hackerilor.
Pentru a vă proteja, vă recomandăm să folosiți servicii VPN care vă criptează conexiunea la internet. În plus, evitați, dacă este posibil, utilizarea rețelelor Wi-Fi publice, mai ales atunci când intenționați să vă împărtășiți informațiile personale sau financiare pentru a face o achiziție sau pentru a crea un profil de utilizator.
Deoarece majoritatea serviciilor online își oferă serviciile contra cost (pe bază de abonament plătit în majoritatea cazurilor), trebuie să vă conectați instrumentul financiar și să îl verificați. Pentru a fi în siguranță, ar trebui să folosiți metode de plată permise pentru utilizare pe teritoriul României. În plus, pentru a asigura securitatea tranzacțiilor financiare, respectați regulile de mai sus, și anume creați parole puternice, utilizați autentificarea cu mai mulți factori și evitați rețelele Wi-Fi publice.
Stocarea informațiilor într-un singur depozit este o practică dăunătoare, deoarece există viruși ransomware care criptează informațiile, făcându-le inaccesibile până când plătiți răscumpărarea. Pentru a evita riscul de a pierde date și/sau fonduri, ar trebui să duplicați informațiile importante și să le stocați în locații sigure, cum ar fi pe servicii cloud de la furnizori de încredere.
De asemenea, ar trebui să fiți atenți la permisiunile pe care le acordați serviciilor și aplicațiilor online. Probabil că v-ați confruntat cu multe solicitări pentru ca un site sau o aplicație să vă acceseze locația și alte date. Limitați informațiile pe care le împărtășiți public pentru a minimiza riscul atacurilor hackerilor.
Pe măsură ce tehnologia online continuă să evolueze, apar noi scheme frauduloase, așa că trebuie să vă țineți la curent pentru a contracara eficient potențialele amenințări. Familiarizați-vă cu principalele reglementări și documente legate de monitorizarea financiară, KYC și AML pentru a fi la curent cu amenințările cibernetice actuale și pentru a putea recunoaște riscurile potențiale de furt de identitate și de atacuri specifice.
Și totuși… Ciucă a câștigat un oraș din județ
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Rezultate bombă la Botoșani, candidatul “fantomă” începe să câștige secții
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
SURPRIZA primului tur: Călin Georgescu votat masiv la Botoșani, este pe locul 2 după Ciolacu
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Cosmin Andrei: Este o victorie de etapă / Peste două săptămâni să fim la fel de fericiți - VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Marius Budăi susține că i-a mai descoperit o calitate lui Ciolacu - VIDEO care este
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024