Credeți că sunt reale statisticele privind infectările cu coronavirus făcute publice de autorități?
Nu
86.4%
Da
13.6%
Pentru a convinge cu adevărat populația orașului Botoșani de pericolul ucigaș ce ne pândește și atacă din întuneric, propun spre analiză modificare mesajului transmis zilnic prin megafoane de către mașinile PRATS Cornișa. Solicit aceasta deoarece mesajul transmis (nu știu cine la conceput) și auzit din apartamente, case, pe stradă de către noi pare sinistru, insuflă groază și teamă, pentru cei în vârstă care stau de mult timp închiși în case le adâncește stare de anxietate, depresie, panică, nu este un mesaj care să ne ridice moralul, să ne facă mai încrezători în noi, în viitor, nu aduce a îndemn privind respectarea celor prezentate ci mai degrabă o obligație și asta aduce frustrare în rândul populației și ură la adresa politicului considerat ca singurul vinovat de ceea ce ni se întâmplă (lucru parțial eronat).Propunerea mea ar fi, ca pe fundalul cântecului Vino Doamne de Valeriu Strian (Dumnezeu să-i ierte păcatele și să-i lumineze sufletul), actori ai Teatrului Mihai Eminescu Botoșani sau artiști să scrie niște cuvinte de suflet la adresa poporului român care să fie rostite de un „bunic”, „o viitoare mamă”, „un copil” care-și cere dreptul la viață (cuvinte care să exprime realitatea zilelor noastre, dar care să ne înduioșeze, să ne înflăcăreze, să ne dea speranțe, să ne facă să vrem să luptăm cu adevărat împotriva acestui ucigaș invizibil, nu să ne înspăimânte). Frica aduce panică și haos în loc de ordine și disciplină. Este doar o propunere.
30 martie 2020, 21:14
Păcat că nu ați publicat ultimul meu comentariu (cel puțin în seara aceasta), schimbând întrebarea (de ce oare ?). Viața are prioritate și nu poate fi evaluată nici în bani, nici în aur sau mai știu eu ce, totuși dintre un tânăr și un bătrân (citiți cazurile din Italia), medicul deși nu este Dumnezeu a decis că tânărul are prioritate.Nu credeți că mamele și copiii din Botoșani au prioritate nu la situația de a alege între viață și moarte (nu s-a ajuns până acolo) ci între condiții optime și adecvate (construite și dotate) în acest scop și găsirea altei locații pentru tratarea celor cu infecții coronavirus. Încercând să le rezolve pe amândouă, s-ar putea să eșueze în ambele. Regretele nu-și vor mai avea rostul. Cei care vor hotîrâ vor trăi în chin și amărăciune toată viața și își vor pune întrebarea, și dacă am greșit prin decizia luată ?Cât despre întrebare, cred că nu își are rostul. Și cel mai puțin pregătit (om simplu, vorba noastră) știe adevărul. Spuneți-mi o situație gravă care adusă la cunoștința populației, nu ar crea panică în rândul acesteia, motiv pentru care se dau doar informații simpliste cu tentă convingătoare. (dacă s-ar comunica oficial și cu dovezi clare că urmează un cutremur, un alt caz Cernobâl aproape de noi, fisurarea barajului de la Bicaz care ar spulbera sate și orașe întregi). Cum ar reacționa populația.„Fake News”: Cu 80 de ani în urmă o emisiune radio șoca America. Ştirile false nu sunt o noutate. O dovedeşte o emisiune de teatru radiofonic, având la bază romanul lui H. G. Wells "Războiul lumilor". (https://www.dw.com/ro/fake-news-cu-80-de-ani-%C3%AEn-urm%C4%83-o-emisiune-radio-%C5%9Foca-america/a-46090331)
25 martie 2020, 22:38
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Sondaj
Credeți că sunt reale statisticele privind infectările cu coronavirus făcute publice de autorități?
Declaraţia zilei
Se lucrează, sunt diferite ţări care lucrează în acest moment. Şi noi, cam într-o lună, vom lua un model în care vom testa. Testarea se face pe persoane tinere. Vom avea mai multe vaccinuri în testare”, a ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
3 aprilie 2020
EUR
Euro
4.8286 lei
USD
Dolarul SUA
4.4674 lei
CHF
Francul elveţian
4.5775 lei
GBP
Lira sterlină
5.4858 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1201 lei
XAU
Gramul de aur
231.4961 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2400 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3246 lei
AUD
Dolarul Australian
2.6811 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1524 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1753 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6464 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.